Heineken kommer från Holland

Nananna glad. Nananan glad, glad, glad jag är glad!

Är ni glada också?

Du vet att du tycker om en kille när du misstänker att era potentiella barn kommer bli skitsnygga eftersom era gener matchar

Tänkte att jag skulle uppdatera läget här lite grann. Marcus och jag träffas inte längre och kommer inte göra det mer heller. Anledningen till detta är att känslorna från min sida inte fanns där för honom. Vi har bestämt oss för att vara vänner men det går sådär måste jag erkänna. Nog om det.Känns underligt för mig som börjat bli alltmer övertygad om att mina känslor för killar längre inte kan vara äkta att känna såhär nu. Jag var fast övertygad om att jag kunde tycka om någon men inte lika hämningslöst eller fritt som för ungefär tre år sedan. Nu när jag är tillsammans med min holländare inser jag bara att det krävdes att träffa rätt. Det krävdes en arkeolog med otroligt blå ögon som tycker om mig lika mycket som jag tycker om honom. Nu kan jag helt plötsligt både mysa, gulla och bli helt varm i kroppen när han säger fina saker till mig? Jag kan komma på mig själv med att småle när jag tänker på att han pga sin accent förväxlar bokstaven V med F och är därför inte i Vatikanen utan i Fatikanen. En annan sak är att jag känner mig stolt och nöjd över det han gör och den människa jag än så länge fått se att han är. Jag skulle kunna visa upp honom för vem somhelst och inte tänka två gånger på att någon skulle tycka illa om honom.

Finns mycket att skriva men det viktigaste för mig är att jag blir glad av det här, det känns rätt. Är inte så pass naiv att jag tror vi gifter oss och producerar avkommor snart men det känns bra att ge det hela en chans, en ärlig chans. Det är något jag inte gjort på ett  bra tag.


Rom i bilder

Lägger ut lite olika bilder från de 8 dagarna vi var i Rom.

 

                                       Pantheon är verkligen helt underbart. En av de mer intressanta sakerna där är att Rafael faktiskt ligger begravd där inne. Man kan se hans grav och även ett porträtt av honom skapat av en av hans lärljungar.

  Jag och min holländare medverkade då och då i tandkrämsreklamer

 Nadja åt världens största crepe, log hela tiden men erkände sen ett lätt illamående

  En enorm ring som tillfredställer mitt smyckes behov och påven på en klubba (som jag köpte och har på en hedersplats här hemma) hittades

  Nadja och jag poserar på olika sätt märker jag

 
Bekämpa sjuka män gör man via lagstiftning, debatter och andra metoder

Eftersom jag varit bortrest ett tag nu har jag knappast följt det som händer i bloggvärlden. Satte mig in i det hela lite grann nu och självklart är övergreppet på BB det alla pratar om. Jag tänker inte kommentera om det är sant eller inte eftersom det för mig inte spelar någon roll. Det underliga för mig är hur tokiga alla blir över det faktum att det tyvärr är så att man ibland kan vara mer i riskzonen för en våldtäkt eller ett övergrepp. Självklart är det aldrig ens eget fel och den som skadar en annan människa på detta sätt borde brinna i helvetet men det undgår inte det faktum att man ibland oavsett tjej eller kille är mer utsatt.Jag kan tycka att man som person (igen som PERSON, inte tjej eller kille) bör ha kontroll över sig själv och de situationer man själv försätter sig i. Är jag på en fest med mycket människor är det upp till mig att inte dricka så mycket att jag tappar kontrollen. Det är upp till mig att inte vandra ensam hem och dra hem främlingar osv., osv. Skulle jag dock göra allt detta och faktiskt bli våldtagen är det fortfarande inte mitt fel som varken kille eller tjej men jag har inte satt min egen säkerhet först? En annan sak är att jag tycker det är förvånansvärt att folk är chockerade över att det inte går att bevisa att man blivit överfallen utan vittnen utomlands? Funkar det här i Sverige menar ni?


Jag minns klart och tydligt ett fall som var på tapeten när jag gick på högstadiet. En tjej hade tämligen full följt med 6 killar hem och blivit våldtagen av alla. Det fanns bevis, vittnen och allt tydde på att det verkligen hänt. Domen? Jo några månaders fängelse för grabbarna. Jag minns fortfarande hur förskräckt och rädd jag blev, inte som tjej utan som människa. Insåg då att jag själv måste se efter min säkerhet först och aldrig förlita mig på att resebolaget jag åker till ett annat land med eller de människor jag är ute med ska göra det. Det jag försöker komma fram till här är att bara för att någon ifrågasätter eller försöker reda ut omständigheterna kring en våldtäkt eller övergrepp betyder det inte att man beskyller den som blivit utsatt det för något. Det ger aldrig en annan människa rätt att skada en annan. Men vi lever i en värld där vi alla vet att så pass idealistiskt och fint är det inte att det fungerar. Min säkerhet är viktigast och jag vet att jag skulle ha svårt att gå vidare om någon skadade mig på det sättet. Därför sätter jag gladligen på mig en aning längre kjol utomlands (eller i Sverige), inte dricker lika mycket, håller koll på mina vänner. Jag tycker så mycket om mig själv mer än att vara naiv och tro att jag kan bekämpa sjuka människor som kan få för sig att skada mig.

Bekämpa uppfattningen vissa män har om kvinnor gör man när man själv inte är i en utsatt situation.  


Jag och min holländare
Juli månad, inte trodde jag att du hade detta planerat för mig

Det har gått en hel månad sen jag började mitt resande över Europa och slutar förhoppningsvis inte idag med att jag kom hem från Rom. Varför jag hoppas återkommer jag till senare. Har som sagt varit i Rom med Nadja i över en vecka nu. Finns så mycket att berätta att jag tror det är omöjligt att få ned det via bloggen.  Vill bara få ned det som just nu tar upp mycket av min tankeverksamhet och känslolov. Försöker i bilder sen. Lite nytt är att jag nog är mer benägen att tro på ödet nu. Det måste man bli när ödet faktiskt slår en rakt i huvudet någon timma efter att man landat i Rom.


Jag och Nadja hade det underbart med att titta på alla kända monument, gå omkring, shoppa och bara ligga och allmänt skratta. Är verkligen glad att vi åkte och att jag åkte med henne. Ödet kom i form av en holländare. Vi träffades, eller ja fick syn på varandra i en katedral. Vi flörtade lite men insåg snabbt att Jesus så kommer vara på mitt arsle om jag gör sådant i hans hem så jag slutade och gick ut. För att göra en lång historia kort (återkommer med den längre versionen efter lite välförtjänad sömn) så är vi tillsammans nu. Trodde aldrig att jag skulle kunna bli kär eller känna det där pirret i magen men det är här nu. Det roliga med allt det här är att jag precis innan jag fick syn på honom berättade för Nadja om hur mycket jag faktiskt önskade att få träffa någon jag kan tycka om och som är kompatibel med mig. Någon timma senare fick jag som jag ville.

Får bli att uppdatera här i omgångar eftersom jag vill komma ihåg allt när det är färskt och alltid minnas den här sommaren.


Vissa tar det hårdare än andra när man inte svarar på msn

Nadjii säger:

vad har du på dig?

Nadjii säger:

har du sett death of dali???

Nadjii säger:

varför har man missat den??

Nadjii säger:

taaalk toooo meeeee!!!!!!!!!!!!!!11


Nadjii har precis skickat dig en vibb.


Nadjii säger:

men fine, bry dig inte om mina kläder eller dali

Nadjii säger:

det bliiir inget

Nadjii säger:
gör du det!

Hahahah Nadja vi syns om en kvart.
Är förövrigt hemma nu men bara en kortis. Svarar på kommentarer och uppdaterar senare ikväll hos Marcus.


Kort inlagg

Ar tillbaka fran Kroatien och har akt Bosnien kors och tvars kanns det som. Varit i Mostar, Buna, Travnik, Vitez, Pocitelj och manga andra stader. Har det bra och kanner mig tillfreds har.
Borjar dock sakna det organiserade i Sverige. Dock inte kylan, varken den i vadret eller den mellan manniskor.

Kroatien var inte direkt det basta jag varit med om och kan tyvarr inte rekommendera folk att aka om det inte ar sa att man har slakt eller vanner att bo hos dar. Mer om det sen.
Jag kommer till Sverige/Norrkoping pa onsdag men kommer knappast vara dar alltfor lange. Aker till Italien den 20:e och nar jag kommer hem ar det i princip dags for den stora flytten. Jag ar nojd och har fatt tid att fundera over mycket. Tycker om att prata med manniskor som ar kritiska mot mig och hur jag funderar for da far jag lattast fram nar jag har ratt. Mycker har jag kommit fram till men an sa lange sager jag som den stora Grinchen gor

 - Losa problemet med varldssvalten - TALA OM FOR INGEN

Kan forresten harma Grinchens satt att prata perfekt kom jag pa nu.

Nu blev det for varmt att skriva igen. Pa dagarna har ar det over 35 grader och pa kvallarna valdigt kvavt men jag klagar inte. Lar ju sakna det nar vintern i Sverige satter igang.

Hoppas annars som vanligt att alla har det bra.

Sarajevo

Var hela dagen igšr i huvudstaden dvs Sarajevo. Mycket kan sagas om den staden men att den ar underbar och har en speciell anda kan inte fornekas. Jag shoppade, stotte pa Dino Merlin, var pa Alija Izetbegovics grav och visade respekt samt en hel del annat. Alskar att ga omkring dar och bara njuta av allting.

Vi far se om jag hinner aka dit fler ganger innan jag aker tillbaka till Sverige. Kan ju saga att jag blir mer mig sjalv har, narmare mina rotter och det faktum att Sarajevo och Zenica ar muslimskt gor att jag kan vara mig sjalv mer. Slippa forklara och tanka till innan jag gor eller sager saker eftersom alla andra kommer forsta da de ar som jag. Den kanslan finns inte i Sverige eftersom jag helt enkelt ar mer svensk da. Vilket inte ar nagot daligt men det ar skont att veta att man har bada kulturerna med sig och inte skams over nagon av dem.

Pratade med Marcus igar och en stund idag. Tycker det ar ratt sadar gulligt pa ett satt som man bara kan tycka om killar. Det kanns kul att han ringer och hor av sig trots att jag ar langt borta.Kanner mig dock lite som en snyltare eftersom jag borde enligt mig sjalv betala mera. Han verkar dock inte ha nogot emot det. Ska idag forsoka ordna sa jag kan ta mig hem nagon dag tidigare an planerat. Blir lite tajt med allt aven om det skulle fungera.

Nu ska jag ut pa stan igen och se vad jag hittar pa.

Bosnien, Zenica

Ar framme i Bosnien nu. Sitter i skrivande stund och ar helt forbryllad over varmen har. Det ar helt lojligt hur varmt det ar men jag klagar inte. Jag har det bra och ar nojd.
Imorgon ar nog planen att vi ska ta oss till Sarajevo och ga omkring dar. Ska nog aven traffa min farbror dar osv.

Ar valdigt glad over att saker ar billigare har fortfarande och att jag fatt min telefon att fungera ocksa. Maste saga att ag alskar att vara har. Det ar kanske inte det finaste landet och diet land med hogst standars men det har ta mig tusan sjal vilken ibland ar viktigast.

Hoppas alla i Sverige har det bra och att ni har det lika varmt som jag har det =)