Träning för att lura hjärnan

Innan klockan slog nio imorse hade jag hunnit ta mig runt strömmen och tränat mag, ben och arm muskler här hemma! Känner mig snygg nu!
Tror jag verkligen behöver träning för att känna mig snygg. Hatar att känna mig lat och dallrig när jag inte rör mig.


En historisk händelse

Jag är inget vidare på att skriva om mode, det intresserar mig helt enkelt så mycket, så länge det kommer från Indiska och är färgglatt vill sig, eller något sådant. Men imorgon kommer en historisk händelse i modevärlden ske. Det hela började med att jag och Ena satt och fikade på FräckaFrökens idag. Vi pratade om allt möjligt och bestämde oss för att ta en runda på stan. Väl inne i GinaTricot händer det, det ofattbara som händer en gång var 6:e år eller så. Det är inom klädbranschen like sällsynt som en solförmörkelse.

Jag hittar ett par jeans jag vill köpa, imorgon, imorgon sker det mina vänner. Klädbranschen sträckte ut sin långa arm och fick till slut tag på mig också.Så ser de ut, kom ihåg det nu!

Tentademoner tar över min kropp

Vaknade klockan 06 imorse och gjorde den förbannade tentan från 08 till 10. När jag klev ur tentasalen kände jag en sån lättnad att benen nästan vek sig. Kände då hur pressad jag varit och hur mycket jag pluggat i flera dagar. Har varit sjukt trött hela dagen men tog en lite länger powernap på eftermiddagen så nu är jag okej igen! Jag vet inte vad jag får på tentan men klara den borde jag.
Förstår mig inte på folk som sakta läser igenom tenta frågorna och liksom hummar och funderar över vad de kan och inte kan? De tar en bit äpple, sörplar på sitt kaffe och lutar sig tillbaka med tentan i händerna. Det är olidligt för mig att se på när dessa människor får tentan innan mig. Jag vill bara skrika - LÅT MIG SE VILKA FRÅGOR SOM FINNS DIN SLÖA, LUGNA JÄVEL!!! JAG HATAR DIG SÅ MYCKET NU!!!!  Jag är som ett djur, sekunderna innan tentan läggs på mitt bord sitter jag lutad över bänken med glansiga ögon och vill slita tentajäveln ur kvinnans händer. När jag väl får tag på den ögnar jag panikartat igenom alla frågor och känner  mer panik för att jag inte kan svaret direkt. Idag var det precis tvärtom, jag sitter där på helspänn, hatar hela världens som sörplar på kaffe och försöker skingra mina tankatr på tentan genom att undra hur man som arkitekt tänker när man väljer att lägga rören på väggarn istället för innanför. det är skitfullt! Tentan hinner inte läggas på min bänk innan jag roffat åt mig den, det tar mig 2 sekunder innan jag kollat igenom svaren och så.....

LÄTTNAD, denna ljuva lättnad bara strömmar genom min kropp! Jag kan alla frågorna, svaren bara packas på rad i min hjärna och jag börjar plugga frenetiskt! Jag blev först klar och var glad att få komma därifrån tidigt.

Ps: bara för att jag skrev det här nu kommer jag säkert få underkänt och skämmas

Ett efterlängtat avbrott i tentapluggandet

Varit varmt idag, nästan lika varmt som i Holland. Toni kom förbi Norrköping, hade inte träffat honom på ungefär 1,5 år eller så. Var riktigt skönt och trevlig att ta en prommenad,pizza och bara få prata om allt möjligt. Får se om vi kan ordna så vi ses i sommar. men det är skönt att få bekräftat vilka som verkligen är ens riktiga vänner här i världen.

Håller på och försöker få ihop sommarplanerna för fullt nu men det blir så rörigt. Att vi ska åka till Italien och Bosnien är nästan spikat men en veckas hav någonstans vore inte fel. Jag åker aldrig mer till Kroatien! Svindyrt och dålig service, tror de att de är franska rivieran eller så? 

Vill också säga att min mammi fyller år, hon önskade sig en rockring och det fick hon. Nu har hon rockat runt med den där hela dagen och sagt - Titta vad snygg midjan blir av det här! Är man unge och vill bli någorlunda normal ligger det hur mycket somhelst i att ha en bra och rolig mamma!

Nu tillbaka till pluggandet, Olaus Petri och Lope de Vega väntar visst.

En disciplinfråga

Är det bara jag som tappar apetiten när det sitter en riktigt överviktig människa i närheten på ett lunchställe?
Jag får liksom inte i mig min egen mat, jag bara sitter där och småglor på berget bredvid mig som bara vräker i sig och ser ut att vara påväg att svälla ännu mer?

Tycker visst att man får tycka såhär. Det är helt enkelt inte hälsosamt och enligt min mening inte trevligt att se på heller.

Lite sött


Idag la jag ut mina första videos på youtube någonsin

Två stycken från Dino Merlin konserten:
Inte världens bästa kvalite men ingen som verkligen njuter av musiken filmar bra!
In Sweden igen

Kändes väldigt jobbigt att kliva ut ur planet igår och inse att det är ungefär 10 grader kallare här. Det är underligt hur man förknippar vädret med människorna. Som om det är deras fel. När det börjar regna säger man alltid - Jävla land, regnar alltid här, fan ta väderleksprognosen som alltid ljuger! Som om någon är personligt ansvarig för Sveriges dåliga väder. Hade det funnits en sådan hade den nog inte levt så länge....

Här kommer lite bilder på mig och Jarno från ett 26 gradigt Holland. Jag har lyckats bli lite solbränd märkte mamma när jag kom hem.Paret med solen i ögonen. Vi tog en liten båttripp runt Groningen, var mysigt och jag fick se hur en skock holländska pensionärskor beter sig.Uppe i "Martini Tornet" i Groningen. Jag kisar på alla bilder och ser sur ut men det var som sagt 26 grader och då skiter man i hur man ser ut på kort. Fängelsegallren är till för att hindra folk från att hoppa, tydligen en väldigt populär och vanligt förekommande företeelse i Groningen.Utsikten var fin och i sommar måste jag bara få äta uppe på terassen ni ser här!Coolt uppe i klockan högst upp på tornet! Kändes lite som i en film faktiskt- Mina glasögon har inte med antisolreflektsskydd!
 - Det säger du inte?!Sist men inte minst - Såhär ser jag ut när jag är misstänksam mot världen

Im an alien in Groningen

Att flytta till nya lander ar underbart. Man tycker alltid folket ar trevligare, mer sociala inte som i  - Trakiga graa Sverige dar alla ser sura ut. Har halsar vi pa varandra och vill ha en gemenskap minsann.

Idag fick jag en forsmak pa hur det kan vara att inte kunna spraket, veta vagen och tycka alla stirrar pa en for att man ser konstig ut. Dejavu kanslan fran nar jag var liten och precis kommit till sandladan i Sundsvall dar de sa - Du ar ful och jag fragar  - Sta to znaci (vad betyder det?) och far skrattsalvor som ekar mellan 18vaningar av betong tillbaka var pataglig.

Mitt uppdrag idag i det hollandska samhallet var att kopa smordeg. Han jobbar idag och jag tar pa mig att laga middag. Piroger som vi bada tycker om. Tva problem uppstar sa fort jag kliver in i mataffaren. 1. vad tusan heter smordeg pa hollandska och heter det butterdough pa engelska ens? 2. Var kan denna deg tankas finnas i affaren?

Jag hittade den inte. Kom hem med nagra bananer och graddfil som jag inte ar saker ar graddfil. Kande nagon slags angest komma krypandes dar i affaren. Kanske ar overdrivet men jag tyckte alla sag elaka ut. De gick in i mig och de var sa manga. Jag gick okring dar inne i sakert 25 minuter tittandes efter den numera hatade smordegen. Ingenstans fanns den och personalen stirrade pa mig. Jag var bara radd for att de skulle fraga om jag behovde hjalp. Da hade jag satt igang och forsokt forklara att jag vill ha butterdough? och att jag ska laga piroger? Vad heter piroger pa hollandska och engelska? Det ni, nej det har kandes inte alls kul och jag blev ledsen nar jag kom tillbaka till rummet igen. Ar glad att Jarno jobbar idag, sa slapp han se hur oformogen och dum jag kan vara ibland.

Det star kycklingfileer i ugnen, det kan jag i alla fall fraga om. Kipfilet heter det pa hollandska om nagon skulle resa hit och uppleva fortvivlan over att inte hitta det.

Daligt immunforsvar och smygrasism!

Jag har sedan forra sommaren haft allt lattare for att bli forkyld eller sjuk. Nu har det hant igen, vaknade med feber och lite frossa. Ska dock kurera mig sjalv med piller idag eftersom Jarnos kompis har fodelsedagsfest ikvall som vi ska ga pa. Ser fram emot det, blir nog kul att traffa alla man traffat lite da och da pa samma plats.

Idag har vi kopt mer saker till rummet, borjar se riktigt fint ut nu. Jag ar bara glad over att fa inreda hos nagon annan an mig sjalv. Hoppas verkligen pa att fa flytta hit i september.

Ar trott pa att bo i Sverige. Tycker det ar sa synd med all smygrasism som finns som ingen vill gora nagot at. Blev lite ledsen nar jag forra veckan pratade med en gammal klasskamrat fran Vetlanda. Han berattade att nar han skulle hyra rum i Stockholm for praktik var det valdigt manga som sa  - Jag vill inte hyra ut till en invandrare.... Det var alltsa inte en person som sa det utan flera stycken olika som gav samma svar. Hur tanker man egentligen som manniska da? Att svenskar ar sa mycket battre, att det finns en svenskhet som ar renare och battre an andra? Ar vi inte framme vid rasbiologi och Hitler da? Jag kan bli sa trott pa den har radslan for det okanda som finns i Sverige, radslan for det okanda, vagra acceptera nagot annat. Visst en hel del har redan accepterats men fortfarande har vi den dar smygande rasismen som gor sig pamind inom alla. Inte fa hyra rum for att man inte ar svensk, helt absurt! Man gar hellre utan penar en later en "blatte" bo hos en ett par veckor? Jag ar ocksa trott pa argummentet - Vi far inte vara stolta over Sverige, visa upp varat land osv osv. Det ar det dummaste av allt, finns ingen som har nagot emot sadant. Det ar kanslan som sprids bland folket som ar otrevlig. Sa fort nagot "svenskt" ska goras maste invandrare disskuteras, vi maste borja jamfora svenskar med annat folk, det blir vi mot dem kansla over det hela!

Tror allt det kan forandras nar vi erkanner att det finns en smygrasism och att den paverkar oss alla. Forst da kan vi borja ta reda pa varfor den finns och om folk ens vill gora nagot at det.

Informativ och avgorande dag

Efter en lang resa, med ett mellanstopp i Bremen, Tyskland kom jag fram till Groningen i Holland runt 02 tiden igar. Jag vet inte hur varmt det ar i Sverige men idag har jag kunnat ga omkring utan jacka i kortarmat och det var fortfarande varmt!
Var riktigt jobbigt att komma upp imorse och ge sig ivag till motet pa universitetet. Var sa nervos innan, det galler trots allt min framtid, utbildning och karriar!

Allt gick battre an vantat. Studievagledarna och hon som hade hand om antagningen kunde bada flytande svenska och var sa hjaplsamma. Verkligen en skillnad mot Sverige dar all form av administration och information gar segt och alla inom den sektorn ar otrevliga och tvara. Jag har i alla fall fatt veta att det kommer ske en utlottning om vilka som kommer in och att jag far veta i juli som alla andra. Dock kan jag med all sakerhet komma in pa alla andra internationella utbildningar till september som andrahandsval om det nu skulle vara sa att jag har otrolig otur och inte kommer in. Sa flytta till Holland kommer jag nog gora i ar.

Resten av dagen har varit underbar och mysig. Vi gick omkring pa IKEA, kopte lite smasaker till hans rum och jag at for forsta ganger pa Kentucky Fried Chicken. Det var ratt gott, efter det tog vi en riktigt lang prommenad i solen dar mina fotter svullnade till blasor av mina skor som ska vara skona.

Jag och Jarno hade ett riktigt allvarlig samtal nyss. Ni vet ett sadant samtal, THE TALK. Ar du saker? Vill du? Kanns det ratt? Och kanske den viktigaste fragan som vi alla vill stalla till var partner men aldrig vagar - Kommer du att lamna mig, vakna upp en dag och inte kanna samma sak, hitta nagon du tycker om mer och jag blir ensam kvar?

Han sa......aldrig

Vi flyttar da ihop i september omvi hittar lagenhet.Rijksuniversiteit, Groningen

Dino Merlin var helt enkelt bäst igår

Jag har så ont i fötterna och benen idag från allt dansande att det inte är sant. Borgen var helt packat med folk som kommit från hela Sverige och stämningen var på topp!

Dino sjöng alla mina favorit låtar och i slutet stod vi på stolar och dansade! Bjuder på lite bilder innan jag åker till Holland runt kl 19 ikväll!Jag och Ena (och en sjungande mamma i bakgrunden)Dino Merlin himself (Foto: Senita Ticevic)Knökfullt innan det började (Foto: Senita Ticevic)

Dino Merlin ikväll!!!

Nu har jag duschat, ska plocka i ordning det sista innan Ena kommer och sen ska vi börja fixa oss för ikväll!
Som jag tjatat om tidigare spelar Dino Merlin i Norrköping ikväll!

Enda sen förra sommaren då jag missade honom i Sarajevo har jag tänkt på att jag så gärna vill att han ska spela nånstans här i Sverige eftersom han verkligen är en av mina favorit artister genom tiderna!

Nu ska jag gräva runt bland alla mina klänningar och hitta en som passar!!!

Confession by a man in love

 - I'm happy that you have boobs....

När din kille köper en ny säng passar du på att byta ut hans gardiner också!

Vädret gör verkligen underverk. Känner mig mycket gladare! Idag blir det att städa och plugga, känner mig inspirerad till att göra nytta när vädret är bra! Är man ensam hemma när resten av familjen jobbar blir man automatiskt utsedd till städ och mat tant. Men jag klagar inte alls, är rätt skönt att få vara själv och sköta saker på mitt sätt.

Imorgon är det Dino Merlin konsär och jag kan knappt vänta! Ska bli så kul att det inte är sant. Sen på söndag åker jag till min Jarno och stannar i nästan två veckor! Ena kommer hit på kvällen och då ska vi fixa oss och sen drar =)
Måste även hinna packa till Holland, så mycket att göra!

Jarno köper ny inredning till sitt rum så vi ska fixa med det när jag kommer dit! Tycker det är kul att få inreda, han ska även byta gardiner men det vet han inte om än!

 Ska även hinna med att läsa tre pjäser från Shakespeare och utdrag från Bibeln till Litteraturvetenskapen!

Men det är bättre att ha att göra än att inte ha det!

Confession by a woman in love

Hur god eller ond man än är ställs den egna personen upp och ned när någon genuint god kliver in i ens liv. Jag och Jarno har varit tillsammans i åtta månader nu. Det här låter som ännu en berättelse skriven från den lyckliga sidan, publicerad i någon blaska där pojkvännen hyllas och få känner igen sig. Det är precis vad det är, det tänker jag inte skämmas för. Vad gör man egentligen när alla förhållanden runt en exemplifierar antigen smärta eller människor som bara ”står ut”? Det jag har nu känns lika sällsynt som en diamant. Ibland blir jag bara rädd, åtta månader utan smärta, ont i magen, jobbiga samtal, flörtar han med henne nu? Jag känner mig så förbluffad och förvånad. Jag är kär och det är en av de bra killarna jag har? Tror helt ärligt att vi tillsammans väcker avundsjuka hos andra eftersom vi helt enkelt inte har det dåligt. Det är svårt att acceptera i dagens samhälle då alla ska må dåligt.

Allt jag kände innan med den som var tidigare känns så komiskt, så retsamt idag. Alla känslor som på den tiden var det största och värsta kan idag inte rymmas i en endaste cell i min kropp. Ibland gräver jag djupt efter smärtsamma känslor men ingenting verkar finnas kvar som förut gjorde ont. Jag är helt upp och ned över det här. Ibland rädd, ibland tacksam men för det mesta glad. Det är en pärla jag har, en unik pärla och det håller mig vaken ibland. Varför hittade just jag den? Varför just jag och hur? Damp den bara ned och, ja och? Blev min? det här är en typisk förälskad kvinnas ord, inte mer speciella än någon annans känslor. Dock är det bara mitt och därför för mig bättre än alla andras.

 


Håll en tumme för mig världen

Jag är alltid försiktig med hopp. Det gör ont att hoppas och sen inte få men nu kan jag inte låta bli.

Jag vill verkligen komma in på Internationella relationer och internationella organisationer, ett tre årigt kandidat program i....Holland! Vill flytta ihop med min Jarno och jag vill resa runt i världen.

Det känns så rätt och jag ska gör allting för att jag ska flytta i september i år! Idag har det varit riktigt soligt och jag är bara så glad över allting. Sprang runt Strömmen och lyckades springa mer än innan! Skönt att gymet gett resultat. Har även handlat en ny bikini och med här vädret som har varit idag blir det väl dags att ta på sig den snart!

Skolan går annars bra och det här med att läsa tung litteratur börjar ge med sig nu, börjar förstå alla versmått och så vidare. Jag vet att jag är lite tråkig nu men jag ska sätta igång och bl