Sista dagen

Idag var sista dagen för mig på Folkbladet. Jag bjöd på prinsesstårta och jobbade som en dåre med att skriva ut ca fem artiklar/reportage men jag lyckades!
Imorgon kommer rätt mycket av det jag skrivit ut i Folkbladet.

Känns riktigt tråkigt att jag slutat men det känns faktiskt bra att veta att folk tycker om mig där. Jag brukar inte känna så ofta, inte ens bland vänner heller faktiskt. Men, men skönt kändes det i vilket fall.

Jag köpte även ett TRÄNINGSKORT idag! Så på lördag börjar första spinningpasset och jag är på som fan
Nu jäklar ska allt McDonald's som hänger kvar sen förra året ut ur kroppen och jag ska skaffa mig kondition och en smidigare kropp. Är rätt nöjd med det jag har nu men vill inte bli förslappad nu när man har så mycket annat att göra.

Att tatuera sig känns förövrigt allt mer lockande men jag måste klura mer på det där....

Dagen innan sista dagen på Folkbladet och en allmän fundering

Idag var en såndär busy där då jag kände mig lite som en affärskvinna med viktiga uppdrag och en snygg karl som väntar på mig med bar överkropp hemma.

Dock har jag/är inte något av dem två men det kändes bra i vilket fall. Sen blev jag helt depp på grund av vädret och superhungrig då pirogerna aldrig blev klara kändes det som. Hade tre inbokade intervjuer på Folkbladet idag och imorgon sista dagen ska allting skrivas ut.
Känns lite tungt faktiskt men blev glad när jag idag fick nyhetschefens rekommendation, kändes även skönt att äntligen få lite uppskattning av någon för att jag gjort saker extra.

Usch, känns rätt kasst att behöva sluta, kommer sakna det där med att ständigt vara uppdaterad om saker och ting och att äntligen hamna bland rätt människor där alla tycker om en och ingen tycker man är konstig eller otrevlig eller vad fan somhelst.
Jag har innan alltid trott att det är fel på mig när jag inte gått ihop med någon men inser nu att det är helt fel.
Ska ge mig fan på att ta körkort nu så jag kan få jobba där i sommar nu!

Idag var jag förövrigt och lagade piroger och min systers reportage kommer ut imorgon. (skrev ju om det igår men det ändrades)

En sak jag drömde inatt: Ni vet de där gula förbannade Parlino tomtarna som bara ser underliga ut? Speciellt den där reklamen där de ligger mot varandras skrev?
Iaf så drömde jag att de var lika stora som jag och att jag slog ned dem för att de pratade sådär och vibrerade
Jag hatar verkligen de där tomtarna massor.....

Tatuering

Eftersom jag redan har en tatuering på ryggen är jag lite sugen på att göra en till.

Såhär ser den jag har mellan skulderbladen ut:   


Den jag funderat på är det lite mer färg på:  
Helst dock utan förhårdningarna den där tjejen har och kanske inte nödvändigtvis ett löv men ja där på foten i vilket fall.

En jäkla bra dag!

Ibland har man bara såna där strålande dagar där man ler som bara den och tycker allting är underbart.
Idag var en sån dag

Det hela började hemskt och jag trodde som alltid att döden var nära när jag var tvungen att gå upp imorse. Jag bara låg där i sängen som en döende fisk och andades tungt.... efter ett tag kravlade jag mig upp och tänkte - detta blir en hemsk dag.

Kommer till Folkbladet och läser tidningen. Finns en stor nackdel med att läsa tidningen på morgon möterna..... jag har noll koll på vad folk pratar om eller vad som händer runt omkring mig. Alla skulle kunna resa sig upp och gå utan att jag märkte ett dyft.
Helt plötsligt samtidigt som jag fascinerat läser om någon kvinna som fött 24 barn här i Norrköping säger nyhetschefen - Men det här kan väl du ta Amra?
- Eh, va? ahh ja klart jag kan, det låter bra

Resten av mötet lyssnar jag på helspänn för att lista ut vad det är jag ska göra och försöker ställa frågor som inte avslöjar hur lite jag vet. Till slut får jag veta att jag ska skriva en artikel om nätmobbning och dess ökning och spridning.... Jag lyckas få tag på min lillasyster på Matteusskolan och tro det eller ej så kommer hon och hennes kompisar med i intervjun.

Läs gärna artikeln imorgon på
www.folkbladet.se

Sen så fick jag ett rekommendations brev av chefredaktören och jag blev helt paff över allting han skrivit... och lite rörd och blyg sådär men men det gjorde ju min dag.

På vägen hem från Folkbladet var jag sådär nöjd i magen och kände mig tillfreds med allting trots att jag kommer sakna Folkbladet och mitt jobb där som tusan är det dags att gå vidare och se vad mer som finns. Tror också att mitt beslut för vad jag ska plugga börjar närma sig.

Nu ska jag städa iordning mitt rum, plugga lite och sen laga piroger som jag suktat efter så mycket.

Hur gör man?

Det har alltid för mig varit en konst att föra en diskussion på grund av många orsaker.
Jag vill få fram det jag tycker, tänker och känner utan att bli avbruten, utan protester men främst utan att personen i fråga försöker skylla ifrån sig. Det värsta är när folk försöker vända och vinkla saker och ting.
För att när jag väl tar upp något jag behöver prata om har jag tänkt på det en längre tid och uppskattar inte att man snabbt avfärdar mig för att man inte vill ta åt sig det jag har att säga.

Samtidigt vill jag inte ha bråk och konstig stämning, jag vill ha en ursäkt, löfte om förbättring och bli bjuden på lunch för att jag stått ut med någons beteende i månader. Det jag dock misstänker i det här fallet är att jag faktiskt blivit ignorerad och att mina funderingar och det faktum att jag tagit illa upp av den här människan beteende visst har noterats men att frågan - "Är du sur"? eller "Vad är det för fel"?... inte velat ställas.

Polisen

Lite roligt att se att människor som ska vara en förebild visar sig vara precis som alla andra när det spårar ut.


Läs här

Summering av helgen

Fredag:

Jag, Nadja, Mathilda och Sandra samlas hemma hos mig för att göra oss iordning och förfesta lite.
Efter det bar det iväg till Hugo där det var kul faktiskt.
Förutom en incident då en kille helt oprovocerat kastade ett fullt ölglas på mig. Som tur var fick jag det på höften och har idag ett allt mer växande blåmärke som gör ont.
Vet inte vem killen var men det var obehagligt.

 Grevinnan eller Nadja som hon egentligen heter.    Mathilda

 Jag och Sandra försöker oss på posering

Lördag:

Spenderades i stort sett med Mathilda. Vi såg på nya Scrubs avsnitt och sov. På kvällen var jag sugen på hamburgare men köpte ingen.

Söndag:

Helgens mest prodkuktiva dag. Jag gick på stan och köpte en klänning, skor och nya strumpbyxor. Efter det lagade jag en god makaronilåda och  rensade jag hela min garderob och förundrades över hur mycket kläder jag hade och jag hittade en hel del kläder jag inte visste jag hade.
Kändes som om jag shoppat igen!

 Skorna från Skopunkten och Klänningen från Gina Tricot   

När jag flyttar hemifrån......

Ska jag ha ett sånt här porslinssett

Lägenhet

Har som bekant letat efter lägenhet att bo i Landskrona till hösten. Hittade en jag gillar och har en chans att få.

Kolla
här

Jag tycker den ser helt okej ut och både el, värme och vatten ingår i hyran som är 2500 i månaden. Eftersom det är en studentbostad i korridor får man dela kök med andra men det känns ganska lugnt för mig.

Igår var vi ute och festade men bilder och sånt kommer imorgon.

Skopunkten

Kikade runt lite på Skopunkten.se och tror nog jag får med mig dessa hem.

Pumps

Även dessa kanske

och de här är söta

Eller så köper jag bara alla tre!

Ikväll blir det fest och jag hoppas verkligen på en kul kväll för det behöver jag. Digitalkameran ska med ut för att testas och jag hoppas att jag inte ser full eller galen ut.

Snart kommer Mathilda, sen Nadja och sist Sandra som jobbat. Kommer nog bli mysigt att göra sig iordning här och sen dra vidare till Hugo. Som tur är jag numera ekonomisk till max och har faktiskt kommit ihåg att hämta ut fribiljetter.

Förvrigt så drömde jag att min chef på Folkbladet som är helt skallig hade afrokrull. Vaknade av att jag skrattade för att det såg så komiskt ut.
Attraktionslagen på Folkbladet är fortfarande underlig för att attraktionen håller i sig.

Reqiuem for a dream

Tror jag berättat om denna film innan men jag måste bara ta upp det igen.
Lyckades få tag på soundtracket till filmen och det är riktigt bra musik där.
Speciell signatur låten.... den känns verkligen i magen

Filmen är förövrigt något jag rekommendtrar alla.
Handlingen utspelar sig i en förord någonstans i USA. Killen som har huvudrollen är knarkare och snor sin mammas TV en gång i veckan som han sen säljer för knark. Mamman går sen till försäljaren och köper tillbaka Tv'n och så går det runt.
Killen och hans flickvän samt deras kompis börjar klura på hur de ska tjäna mer pengar och bestämmer sig för att langa droger. Samtidigt testar mamman ett nytt bantingspiller som ska göra henne så snygg och smal så att hon kan vara med i TV...
Allting går dock inte som planerat och de måste alla tre utsätta sig för hemska saker för att få tag på mer knark

Det som verkligen är bra med filmen är bilderna och hur de har klippt scenerna. Den är väldigt speciell och skiljer sig från den typiska knark filmen som man längre inte blir berörd av.... för den här filmen berör ordentligt.
Man får en klar inblick i hur en beroende ung människa lever.

image178


Att stå vid Coop och vänta på en sen vän kan orsaka mycket

Kafka har varit borta
Jag tror han gav upp, packade sina saker och åkte söder ut
Tröttnade väl säkert på att väderprognoserna aldrig stämde här
och att de på senare tid lovat sol
Men som jag alltid brukade säga
 - Gamla och goda vänner är aldrig långt borta

och idag återvände han en aning


Den lilla vinröda

Denna klänning ska jag ha imorgon då det ska festas!

Nadja, Mathilda och Sandra kommer till mig för lite kul innan och sen drar vi  ut.

Möjligheterna finns

Hittade någon som kanske möjligen kan vara min referens för att få ett jobb snart. Jag vågar inte skriva något helt och hållet här eftersom jag tror att karma kommer bita mig i rumpan om jag hoppas alltför mycket.

Men jag hoppas nog lite ändå att det löser sig med jobb så att min kära rumpa kan få se en stor del av Europa i sommar.

Expressen

Nyss ringde Expressen till mig och sa att de läst min artikel på kultursidan i Folkbladet idag. De sa även att de tyckte jag var duktig och bad om kontaktuppgifter till dem jag intervjuat.

Inte en så stor sak men nog kändes det bra i magen allt

1001 album du måste höra innan du dör

Jag har redan "1001 filmer du måste se innan du dör" men i vår kommer en motsvarighet med musik.

"1001 album du måste höra innan du dör" är redan förbeställd av mig på cdon.com och jag är en glad människa. Har ingen bild på hur omslaget ser ut men det är iaf David Bowie från albumet Aladdin Sane som pryder det.

image177

Här kommer en bild på boken om filmerna jag fick när jag fyllde 18 tror jag.

image176 Självklart är det Gudfadern som är på omslaget.

Drama oh drama

Kvinnor och drama trivs väldigt bra ihop och det är ett faktum

Hur kommer det sig att kvinnor alltid har en baktanke med det mesta? Att kvinnor alltid får en att känna sig som andrahandsval framför andra kvinnor men det som bekymmrar mig mest är ändå: Hur tusan orkar kvinnor med allt drama?

Jag, Amra avsäger mig allt som har med drama som har med kvinnor att göra framöver. Inget mer tjafs, baktalande eller snikna baktankar. Och nej, menande blickar kan man få vara utan också.

Inte för att jag varit inne i så mycket fejder den senaste tiden men andras fejder tar upp min hjärnkapacitet och utrymme i huvudet.

McDonald's Rabatt och tjockhet

Imorse när jag vaknade var jag så trött att jag trodde att jag faktiskt bara skulle strunta i att gå upp och somna om.
Blev inte tyvärr så utan jag släpade mig till Folkbladet trots att jag knappt såg vart jag gick.

Jag lyckades få klart lite grejer som ska publiceras och fick världens bästa uppgift. Jag blev riktigt glad
Åsa som är kulturredaktör har en bok eller en katalog kanske det är.
Där finns alla nya böcker som kommit ut eller kommer ut i Sverige den närmaste tiden och gissa vad??? JAG fick beställa de böcker jag ville ha och sen recensera.

Amra var en jäkla glad flicka kan jag säga

Jag slutade strax innan lunch då jag även Sandra ringde och sa - Ät lunch med mig nu
Jag var inte sen att protestera och vi hamnade på donkan där jag utnyttjade mina rabatter stolt. Ja, jag vet att jag innan skrivit att jag inte äter onyttigt längre men jag har nog inte ätit något från stan mer än 2 - 3 gnger det här året.

Vi satt länge och diskuterade vitt och brett om allting och ingenting men mest relationer och bestämde att vi ska ut på fredag och festa som galna. Jag ska även få med Nadja och Mathilda så vi har det riktigt kul
Jag och Sandra hann även att diskutera vår resa i sommar och jag tror det blir riktigt bra.

Ibland ordnar sig allting

Mitt beslut inför vilken skola jag ska välja börjar närma sig och jag tror jag i slutet av veckan kommer ha bestämt mig. Jag väntar själv spänt på beslutet

Har annars varit en rätt bra dag idag faktiskt. Jag lyckades hitta ännu ett skäl att gå till Modina Kompetens och prata med samordnaren där. Han är riktigt snygg och jag har nu varit där så ofta för så löjliga anledningar att jag kan portkoden dit utantill.
Men han är snygg, det är han.

Sen så fick jag hem rabattkuponger på olika matställen och blev så glad som bara en människa som lovat sig själv att inte äta skräpmat kan bli. Jag har faktiskt bara ätit nyttigt och bytt ut chips och cola mot fruktsallad och saft när jag sett på film.
Vill så gärna beställa nya filmer men hittar inget jag fastnar sådär mycket på så jag tar gärna emot tips på vad som inte får missas och måste ses.

Sitter annars här med lite arbeten som ska in men det går rätt bra och jag ligger inte efter i något alls.
Idag dök det även upp ett potentiellt vikariat på Norrköpings Tidningar i sommar. Hoppas lite på att jag får det eftersom det skulle vara kul innan vi drar iväg på vår resa och jag flyttar sen.

Nu i helgen vill jag ut och jag ska ut eftersom det blivit alldeles för lite festande på sista tiden. Jag ska festa och jag ska ha riktigt kul!
Hoppas Nadja hittar klänningen i Stockholm åt mig så jag kan vara snygg också.


Woho

Har en bra känsla i magen nu trots det dåliga vädret
Idag känns som en positiv dag
Det ordnade sig med CSN nyss också och jag har massor att skriva här på Folkbladet
Motivationen till att plugga är tillbaka och jag trivs i min klänning
Dessutom har jag fått återbäring på CDON.COM vilket gör att jag kan shoppa lite gratis där

Jag är nöjd


Beställa hem knark?

Jag förstår inte detta
Fick länken av Nadja
Alltså kan man beställa hem marijuana bara sådär? Vad händer om man beställer, hämtar man det på posten eller får man det direkt i brevlådan? Visste inte att man ens fick göra så här.

Kolla på länken
här

Och polisen undrar hur ungdomar får tag på knark så lätt, nu har dem svaret.... det beställs över nätet lika enkelt som jag beställer filmer från cdon.com

Första gången är jag inte säker

Det kanske blir Malmö trots allt
Men... jag vill ju så gärna bo på en folkhögskola!

Fan, det här börjar ta hårt på mig nu

Om någon vet en folkhögskola med internationell inrikning vore det bäst

Gudfadern goes Gudmodern?

Är nyss hemkommen från Mathilda i Söderköping. Vi hade en riktigt mysig kväll men lyckades bara se klart hela Gudfadern 1 och halva tvåan. Det blev alltså ett halvt Gudfadernmaraton. Blev helt enkelt för mycket att titta på
Vi har dock lovat dyrt och heligt att se klart resten nästa helg eller så
Mathildas katter var ursöta och sprang omkring och jagade varandra hela kvällen och en stor del av natten också

Gudfadern är så pass fängslande att jag seriöst funderar på att själv starta någon maffia och bli Gudmodern?
Jag skulle passa som det tror jag, se mystisk ut men egentligen ha världens temprament och beodra hemliga mord på dem jag inte gillade eller de som stod i vägen för mina affärer.

Hmm jag tycker det kan vara något, helt seriöst... fast nackdelen är förstås att man aldrig kan slappna av och att hela tiden se mystisk och fundersam ut skulle i längden kanske bli för mycket för mig. Men jag ska tänka på saken. Tror jag har potential och jag vet precis vilka jag skulle värva til min organisation och som skulle vara mig lojala...

Här kommer lite bilder från igår och imorse vid frukosten:

 Mathildas katter är så söta och gillar vispgrädde

 Mumsig fruktsallad med vispgrädde till

 Yes yes

 Jag var lite trött på morgonen

 Det är alltid lika mysigt att äta frukost hos Mathilda





Har man träffat på en kärring från helvetet så....

Fick denna länk på msn nyss


Att arbeta helg är inte kul idag

Jag skulle egentligen behöva en skön förmiddag och eftermiddag där jag kan plugga lite och kanske få ordning på diverse småsaker hemma. Får dock inte det eftersom jag måste jobba kl 15 idag på Folkbladet.
Visserligen är det rätt kul grejer ändå så som att intervjua nån Hollywood B kändis och träffa nåt lokalt band som ska vara med i en musiktävling i Stockholm men ändå.

Jag hade heller suttit hemma och tagit det lite lugnt.
Har iaf något att se fram emot eftersom jag ska till Mathilda ikväll i Söderköping och äta supergod fruktsallad med vispgrädda och annat mummsigt =)


Att vara lite kreativ är alltid lönsamt att dock glömma bort att äta leder till annat

Idag glömde jag bort att äta... helt och hållet
Jag åt inget under tiden Sandra var här och jag åt ingenting efter att hon gått. Självklart straffade det sig hela genom att mitt blodsocker sjönk något enormt och läskigt när jag gick till Nadja. Trodde jag skulle svimma eller kräkas men lyckades ta mig fram och hon gav mig genast två mackor som jag svalde direkt. Sen åt jag mat hos henne också
Detta resulterade i att mitt blodsocker gick upp alldeles för fort vilket resulterade i tja...jag blir på ett ungefär som en överaktiv två åring, pratar, sjunger, skrattar och där sitter stackars Nadja och syr samtidigt som hon håller ett öga på mig så jag inte får för mig att hoppa ut genom fönstret eller så.

En av kommentarerna jag fällde under mitt rus gick ungefär såhär.

(Nadja sitter och syr tålmodigt medan jag vrider mig på golvet och pratar/sjunger)

Nadja - någon borde ge dig ett gameboy så du håller dig sysselsatt när ditt blodsocker är sådär
Amra - Ja, ja ja gameboy!!!! Typ ett sånt där riktigt avancerat spel som typ som TETRIS!

Varför jag fick för mig att tetris skulle vara krångligt är ett mysterium, nu är läget under kontroll hos mig iaf.
Vi fick min kjol och klänning klart och här kommer lite bilder på det. Måste säga att Nadja är duktig och gjorde ett bra jobb =)

image168

Detta är klänningen men ska använda den med skärp osv

image169

och här är mormorskjolen som blev ett par centimeter (decimeter) kortare

image170

Självklart bjuder jag på en bild där jag är nyduschad och ser väldigt ung ut

Besök av en kaffedrickande vän och mycket prat

Idag började dagen rätt soft med att jag låg i sängen med ena ögat öppet och bara suckade djupt för att jag fick vila ut och har sovmorgon. Jag låg sådär i cirka två timmar tills det slog mig att Sandra skulle komma på besök och att hela lägenheten var i akut behov av dammsugning och diverse annat.

Sandra kom och lärde mig hur man gör kaffe (kan inte då jag aldrig dricker det) och vi pratade....mycket
Av någon anledning pratar vi väldigt mycket, jag har aldrig mött någon som pratar så mycket som Sandra. Det är nästan så att hon är i samma liga som jag. Det är inte så att vi har någon struktur på samtalen heller utan det är: blablabla killar blablabla ohh jag pillar lite på dina saker i rummet blablabla jag hämtar mer cola.....

Det var i vilket fall somhelst väldigt trevligt och vi kom nog fram till ett och annat vettigt. Tråkigt bara att jag inte fotade något med min kamera så jag kan lägga upp bilder men men.

Ska om en stund ta mig till Nadja då vi ska sy våra kjolar och min klänning. Känner mig pepp och det känns bra så ska vi försöka se någon film också.
Imorgon blir det efterlängtande Gudfadernmaratonet äntligen av så jag måste träna på att vara uppe sent så jag klarar mig igenom alla tre filmer.

Bob Dylan en vardagskväll och kreativ syinspiration

Sitter här med en kopp afrikanskt te och lite Bob Dylan som spelas från datorn. Känns avkopplande och jag mår faktiskt bra.
Idag har det varit en riktigt bra dag och jag tror kvällen blir bra också.

Var och lunchade med människorna från Ädelfors folkhögskola idag. De var de trevligaste människor jag mött, helt avslappnade och coola, de bjöd på lunch och jag fick fråga allt jag ville om skolan. Har fått alla svar och känner mig sugen som tusan men dock vet jag inte riktigt var min själ och passion finns? Jag är rädd för det här valet eftersom det är så stort och mitt hjärta säger att jag borde välja både Malmö och Ädelfors. Jag får se helt enkelt

Efter lunchen träffade jag Nadja på stan och vi shoppade. Efter det blev det fika på cafe Kuriosa och mysigt prat om allting och ingenting. Sist hamnade vi på Myrorna där ett nytt projekt startades.
Vi har båda pratat om att vi vill ha en blommig snygg kjol men inte hittat någon vi föll för. När vi väl var på Myrorna fick jag en snilleblixt och sa att vi kunde köpa en såndär lång mormorskjol och göra två kjolar av den? De brukar alltid ha rätt fina mönster och eftersom Nadja kan sy var det perfekt.

Sen var jag fortsatt genialisk och sa att jag kan använda en av kjolorna som klänning. Nu ska jag sitta här och beundra mig själv och min kerativitet samt försöka plugga psykologi.

image164
Denna blågröna långa kjol ska bli två kortare och tusen gånger snyggare kjolar.

image166

Och den jag har på mig blir klänning

image167

Hittade denna Rödluve liknande poncho på Indiska

Jag hoppas på i sommar

image158

image160

image161

image162

image163

Stålkvinnan

Trots att jag äter en varm macka med ost på har jag världens motivation inför att träna nu!

Så om det är någon som känner sig manad att hänga på mig kostar det 199 kr för 16 gånger på Hälsostudion.

Nu jävlar ska jag komma i form riktigt ordentligt.

Jag önskar mig

Snälla ge mig ledigt torsdag - fredag och gärna kraft att plugga.

På lördag ska jag kanske börja träna

Hmm, ja det stämmer nog

image157

Gudfadern passar bäst ihop med vispgrädde och cola

Hittade ett inlägg på http://www.dlisted.com/ som jag tyckte var skitkul.

Kolla här:
Rekommenderar den sidan förövrigt om man vill ha det senaste kändisskvallret av någon som är rätt elak ^^

Idag har annars varit en rätt bra dag. Lyckades nog äntligen lösa problematiken med CSN angående mitt studiebidrag så det känns rätt schysst. Dock förstår jag inte hur krångligt det kan vara att förstå två datum: ett startdatum för kurserna och ett slutdatum. Tiden mellan dessa två datum räknas jag som heltidsstuderande, okej ge mig mitt studiebidrag i tid tack, men neeeej det går inte för sig för vi ska krångla, aja det borde vara fixat nu.
Var även envis som fan och lyckades få en ingång till en bra story som jag ska skriva ut på Folkbladet i veckan.

Träffade Mathilda idag och vi åt middag på kafe Kuriosa som var riktigt mysigt. Jag åt wokpaj och Mathilda bakadpotatis och hon fotade även lite. Sen gick vi på stan och hamnade självklart på Indiska där vi båda kom ut med en varsin lite större påse med reavaror.

På lördag blir det Gudfadern maraton och på menyn står: fruktsallad med vispgrädde och cola mums mums + alla tre filmerna förstås.

image156

Om man ändå kunde ha en man som är med i maffian..... utan älskarinnorna och otroheten helst då

Nu ska jag fixa lite här i rummet och kanske plugga sen. Börjar bli lite nervös för mötet med journalistlinje ansvarig på Ädelfors folkhögskola. Ska ju äta lunch med honom på torsdag och vill vara lite förberedd med frågor och så... sen är ju frågan vad man ska ha på sig som är presentabelt men ändå visar vem jag är?
Det får bli kjol igen helt enkelt... eller klänning


Bloggdesign

Nu harj ag frågat en snäll människa om hon inte kan fixa min blogg så den slipper se ut såhär. Vi får se hur det blir

Imorgon är jag en ny människa med mitt täckstift, jag lägger ut en före och efter bild här. Jag färväntar mig inget mindre än ett mirakel.
Blir inte mina förväntningar uppfyllda får Sandra dricka ljummen saft på fredag för det var hon som satte ideen i huvudet på mig om att jag bara måste ha ett täckstift.

Förövrigt så kommer det lite mer kvalitativa inlägg som inte är så kvinnliga och handlar om smink och shopping.
Imorrn ska jag skriva om vad som händer med igelkottarna när de gömmer sig i majbrasan.... Bara för att väga upp mot det kvinnliga liksom.

Att sova på eftermiddagarna är det bästa som finns ibland

Nu blir det att äntligen bädda sängen och under tiden använda all mental styrka jag har för att inte lägga mig i den och somna
Det är nämligen meningen att jag ska plugga och skriva jobbansökan

Förövrigt är jag mycket nöjd med min shopping tur idag, lägger nog upp någon bild senare

Less

Vad jag blir less på människor som vägrar må bra

De väljer medvetet att må dåligt och älta samma gamla visa om och om igen bara för att de är för fega för att ta steget ut, gå vidare och kanske må bra
Att må bra verkar vara tabu idag, det är känslomässigtuttömd och tragiskt skrivande som gäller för hela slanten

Självklart blir de människor med verkliga problem och sorger lidande eftersom människor som faktiskt mår dåligt på riktigt inte skriver om det vitt och brett och pratar med varje kotte de möter....

Det är fan ingen skam att inte vara feg och sluta tycka synd om sig själv

Det känns, det känns

Det  kommer bli en bra dag i dag, det känner jag i magen

Jag har bara varit här på Folkbladet i 1,5 timmar och längtar redan efter att få ge mig ut på stan och shoppa.
Det var ett tag sen jag kände för att göra något. Förbannade väder.... men nu är solen framme i alla fall. Den lyser starkt och rakt på min panna medan jag skriver det här på redaktionen.

Det är nu dags att sätta igång med livmorderscancer och livmodersvaccination artikeln. Blir nog spännande. Mathilda berättade att man får ta sprutan i rumpan.... jag som trodde man tog den rakt i livmodern..... usch usch

Imorgon blir det fika med Mathilda och förhoppningsvis gör jag något mer kul i veckan!

Bloggdesign for dummies

Om det är någon som undrar varför min bild är så stor som den är så beror det på att jag inte är så himla bra på det här med bloggdesign.... jag jobbar på det dock

Bild på mig

image155


Bloggpsykologer?

Jag sitter och klickar runt på diverse bloggar och skriver till Nadja på msn samtidigt. Rätt som det är hittar jag någon människa jag inte tål som bloggar. Vet inte vad det är men ibland kan jag helt plötsligt utan någon förvarning börja störa mig enormt på någon som bloggar.
Idag handlade det om någon helt vanlig människa som jag aldrig kommer träffa

Angelique Papillon säger:

jag hatar henne

Angelique Papillon säger:

hon är så jävla äcklig på nåt sätt

Angelique Papillon säger:

kolla hennes bild

Angelique Papillon säger:

det är något äckligt över henne

Nadjii säger:

amra e bloggar bra för dig?

Angelique Papillon säger:

nee

Angelique Papillon säger:

men hon är äcklig!!!!!

Angelique Papillon säger:

äckel äckel

Nadjii säger:

men hon e en vanlig brud

Angelique Papillon säger:

mmm men det är något med henne som är äckligt

Nadjii säger:

asså nu ger jag dig blogg förbud

Angelique Papillon säger:

får jag inte ens skriva på min blogg?

Nadjii säger:

jo

Nadjii säger:

men kolla runt sådär nej


Yey yey

Vill bara meddela att jag imorgon eftermiddag kommer köpa den dyraste sminkprodukten jag någonsin köpt

Den har mig lovats att den ska räcka i ett helt år
Den ska vara undret för kvinnan
Den ersätter män
Den får en att se vacker ut när man är ful

Det är täckstiftet för 255 kronor på Makeup Store.

Kolla
här

Just det!

image153

Idag, idag, idag

Tråkplaner för idag

1. Städa
2. Plugga
3. Planera mer inför framtiden (vilket är en ansträngning)
5. Fixa med grejer till Folkbladet och jobbansökningar
Av någon anledning har jag fått för mig att det inte kommer vara så svårt att få jobb i vår
Har med all säkerhet helt fel

Annars vet jag inte riktigt

Attraktionslagar är förvirrande

Idag kändes det faktiskt bra

Förövrigt så verkar det inte finnas någon logik hos mig gällande vem jag blir attraherad av och vem jag inte blir attraherad av.

Man kan ju tro att allt som krävs är att han är snygg men uppenbarligen är det inte så helt och hållet

Att det går bra kan ibland ge en flicka ett mindre sammanbrott

Jag stannade hemma från praktiken i tisdags dels för att jag hade ont i nacken men även för att jag helt enkelt fick någon slags panikkänsla som sköljde över mig och inte gav med sig.

Det var inte så dramatiskt som det låter jag tror bara mitt system ville få ur sig lite frustrerande känslor kring allting som händer just nu.

Jag insåg att skaffa lägenhet i Malmö kommer bli svårare än väntat, eller rättare sagt så är det i princip helt omöjligt. Efter någon timma av total känsla av att ha misslyckats och ytterligare någon timma av ren hjärndödhet kom mamma och pappa hem. Jag blev rätt imponerad av deras förmåga att fixa allting så fort och få mig på rätt spår igen.

Kändes bra att få sitta i vardagsrummet och gnälla utan att riktigt tänka om man har rätt till det eller inte.


Det vi kom fram till rent praktiskt är att det är smartare att bo i Landskrona om jag bestämmer mig för att plugga på IMER programmet i Malmö. Det tar 20 minuter med pendeltåg vilket är riktigt bra. Sen att jag har lite släkt där som jag kanske kan vända mig till är ingen större nackdel. Har redan börjat titta på lite lägenheter men hoppas att det inte blir alltför dyrt och att jag har råd med mat och sånt.


Självklart gör jag det krångligt för mig själv genom att jag hittat en folkhögskola som ligger i Ädelfors som i sin tur ligger någon kilometer ifrån Jönköping. Skolan är riktigt, riktigt bra och när jag ringde ansvarige för journalistlinjen idag fick jag in en riktig fullträff. Han berättade att han visste vad NT och Folkbladet var för tidningar och att han kommer vara i Norrköping nästa torsdag. Jag frågade om vi kunde ses för att prata lite mer om allting och han sa att vi kunde äta lunch tillsammans.
Jag blev så glad så att jag smällde av. Vet ni vad detta innebär?

Söker man till folkhögskola kallas man på intervjuer och får göra tester, de bedömer mycket utifrån hur du är som person. Att alltså få träffa denna man som kommer att bestämma om jag kommer in eller inte och få presentera mig själv är ovärderligt.
Ja, jag kan inte riktigt beskriva hur glad jag är.


Rent allmänt så har jag varit en aning osocial och inte träffat vänner så mycket men ska försöka ändra på det nästa vecka. Det blir så när jag blir fokuserad på något och det måste fixas och hinnas med. Känner mig lite sådär på humör för att umgås nu vilket jag inte riktigt varit på innan.


Såg förövrigt nyss klart på Stephen Kings "Secret Window" som jag faktiskt tycker Johnny Depp gör riktigt bra. Han har den där humoristiska sidan som också kommer fram i Pirates of the Caribbean filmerna.


Nu kom Rocky reklamen på TV. Känner mig riktigt knäpp nu när jag sitter här och önskar att det ska bli helg enbart för att få titta på samma filmer jag numera kan varje replik i. Jag älskar Rocky, han är den ultimata mannen... eller liknande.

Snart åker jag till Kanada också, inte så värst långt kvar nu men jag orkar inte skriva mer just nu så det får komma senare.


En positiv sak med att arbeta på en tidning

Ibland upptäcker man exempelvis föredetta klasskompisar som hamnat på dagens fråga

Har redan hittat några i Folkbladet under de månader jag jobbat där
Det bevisar att vi alla inte dör eller slukas upp av jorden efter studenten

Frågan är?

Södertörn eller Malmö eller kanske Ädelfors?

Vilket som blir det att ringa och ställa sig i kö till bostad.

hjälp.

Underliga drömmar drabbar oss alla

Angelique Papillon säger:

jag drömde att jag var ihop med marilyn manson inatt

Angelique Papillon säger:

och att vi åt stekt fisk

Nadjii säger:

oj cool

Angelique Papillon säger:

du vet som den man fick i skolan

Nadjii säger:

en gång drömmde jag att jag var duddie till pete å kate

Angelique Papillon säger:

duddie?

Nadjii säger:

ah I see

Nadjii säger:

haha

Angelique Papillon säger:

vad är de?

Nadjii säger:

jag använder ord från mitt huve

Nadjii säger:

en polare alltså

Angelique Papillon säger:

hahahaha underbart


Ett sent inlägg

Idag har dagen mest bestått av att plugga och att se på film.

Först såg jag första delen av Stephen Kings - Jerusalems Lot och sen både Rocky del ett och två som gick på TV.
Tyckte det var lika bra som alltid trots att jag har filmerna på dvd men men

Jag åt kakor och tjafsade om något jag inte minns med min syster. Nu sitter jag här och kan inte sova.
Anledningarna är många men min största oro är:

1. Vad händer om jag kommer in på en skola men sen inte hittar boende i den staden?
2. Vad händer om jag inte kommer in på den skola jag vill?
3. Jag vill att distansplugget ska vara klart
4. Körkortet startar snart och det känns tungt

Sen finns det en mängd olika saker som dagligen dyker upp. Det är en stressad tid men förhoppningsvis ordnar sig allting till det bästa.

Usch börjar känna mig så karriärinriktad nu, på ett bra sätt dock men börjar kännas som om det kanske saknas lite annat.
Nu i veckan ska jag bröja träna, träffa lite nytt folk och planera resor. Jag behöver resa, om jag inte får resa dör jag tror jag..... Det värsta jag vet är att vara i ett och samma land flera månader utan att få sticka iväg någonstans då och då. Det är mer än dags nu

***

Om jag klarar denna dag är jag bäst

Årets första inlägg

Året har börjat rätt bra dock en aning tungt. Eftersom jag till min stora glädje fick praktiken på Folkbladet förlängd med en månad innebär det också att jag började jobba redan i onsdags.
Inget jullov och det blir en aning tungt när man sammtidigt har distansstudier hängandes över sig.

Började med Psykologi B idag. Det blir nog kul eftersom jag var duktig i A kursen men är idag en aning för splittrad och okoncentrerad för att få något konkret gjort. Får ägna helgen åt att försöka få så mycket som möjligt klart.
Börjar också känna den där välbekanta stressen inför att inte få tillräckligt gjort och fixat innan hmm April? Känns som om hela livet börjar i April eftersom det är då alla ansökningar till skolor ska vara klara och det innebär att alla betyg måste duga.
Jag är helt ärligt rädd, inte så mycket för att jag tror att mina betyg inte skulle duga, det gör de nog och skulle det vara något problem får jag helt enkelt ta det då.
Det jag dock är rädd för är att inte hitta skolan jag vill ha, inte hitta en lägenhet i staden jag ska till och i slutänden förstöra något för mig själv eller vara för lat.

Att lämna Norrköping känns inte särskilt jobbigt egentligen, mest spännande och pirrigt i magen. Den här staden har i ärlighetens namn ingen framtid att erbjuda unga människor som vill utvecklas och komma framåt. Jag är inte heller så sugen på att hitta mig en man, gifta mig, bli på smällen och stanna här med något arbete som kontorist eller informatör av något slag. Det är inte livet jag väljer och när jag väl väljer det ska jag ha erfarenhet och lite att komma med innan.
Planerna inför våren och sommaren innan jag flyttar är dock väldigt många och jag hoppas att alla mina vänner skaffar sig jobb snart så att vi kan tjäna pengar och resa iväg någonstans senare.
Kanada resan börjar ta sin form alltmer och trots det faktum att det är en enorm tillgång att kunna resa iväg och bo gratis i Toronto är jag rädd att jag inte ska hinna med allting innan jag flyttar.
Jag är helt enkelt en stressad och en aning pressad människa för tillfället. Jag tror att en månads maniskt arbetande borde bota det mesta.

Nyår var väldigt trevligt och inte alls dåligt faktiskt. Det firades hemma hos mig och jag är glad att alla som var bjudna kom. Det utbytes värdefull information om människor jag inte gillar över middagen vilket av någon anledning alltid ger mig en såndär "mohhaha" känsla i magen. Jag hoppas att en utekväll kan planeras inom en snar framtid.
Självklart har jag råkat avge förbannade nyårslöften som jag borde kunna klara av att hålla.

1. Träna mer
2. Sluta med skräpmat (jag lyckas om jag inte går ut ur huset)
3. Vara mer rättfram och säga ifrån direkt när jag tycker någon trampar på mig. Känner mig en aning dålig på det eftersom jag ofta väljer att vara tyst en längre period bara för att jag tror att någon kommer sluta upp med sitt beteende.

Tja, vad mer? Jo har läst ut sista Harry Potter boken som jag lånade av Sandra. Jag måste nog vara en av de få som faktiskt inte hade en aning om vad den handlade om innan jag faktiskt läste den.
Förbannade Harry Potter får mig alltid att önska att det fanns en magisk värld och att jag kommer upptäcka den trots att jag skulle bli den äldsta eleven på Hogwarts, men vad tusan jag vill att det ska existera en alternativ värld.

Nu ska jag sätta mig i sängen och fortsätta stressa över allting och ingenting.

Förövrigt så suger blogg.se eftersom de inte kan ladda upp bilder. Hat åt dem.