Googlar man hundrasen "mops" får man fram det här?!En asiatisk bebis på en mopp?

Hahahahaha


Curice su pojele a muskarci pojeli :D


Plugg, plugg, plugg

Läser man Lietteraturvetenskap verkar 3 - 4 timmars plugg som ingenting. När jag gick på gymnasiet tyckte jag allt pluggande var mycket och jobbigt.

Jag har idag spenderat tid på biblioteket bland referenslitteratur och egna böcker för att försöka reda ut de olika genre begreppen. Det går framåt men jag fasar inför om allt ska komma med på första tentan den 21:e. Jag har så mycket plugg och ont om pengar att jag funderar om jag faktiskt har råd att åka till Vetlanda imorgon? Jag vill hemskt gärna träffa all men funderar på om det inte är bättre att spara det till sista helgen i februari istället?

Jag ska klura på det här men det kan vara smart att spara pengar så jag har medan Jarno är här och kan lägga undan till semesterkassan som behöver drygas ut avsevärt.Denna nobla man är den vars verk jag ska analysera!


Tråkigt inlägg

Jag vet inte om jag kan bli mer trött på vädret än vad jag är nu. Är det bara jag som är medveten om att solen inte varit framme på sisådär två veckor? Blir helt nere av det här!

Men okej
Planen för helgen är:

1. Plugga in omkring 100 sidor eller så om Litteraturvetenskp
2. Lördag: Åka till Vetlanda på återförening med alla från förra skolan. Ska nog åka men måste låna lite pengar av mina kära föräldrar då jag är pank.
3. Söndag: Komma hem och fortsätta plugga så jag kan allt till på måndag.


Dino Merlin

4/4 - 09 Borgen, Norrköping

 

Höjden av kvinnlighet

Idag har jag på mig ett rött läppstift och färgat naglarna blodröda.
Jag sitter och putar med läpparna sexigt och har händerna över mina korsade ben

Tänk vad lite röd färg kan göra

Litteratur

Två av texterna vi analyserade idag. Jag skriver ut författaren men inte när eller vad de handlar om. Det kanske någon som läser det här vågar sig på att gissa?

Charles Baudelaire - Till en som gick förbi:Bedövande och gällt ljöd boulevardens larm.
Helt svartklädd, drottninglik i sorgen, smärt och lång
Passerade en kvinna mig: hon lyfte upp festong
Och fåll och svängde dem med stolt, behagfull arm.


Vad smidig, ädel växt, och benet till sin form
som en statys! Jag drack i vanvettigt begär
det ljuvas eggelse, en vällust som förtär
ur ögats svartblå sky som gömde hemlig storm.


En blixt ... och sedan natt! - Din blick lät en sekund
min själ bli född på nytt, o skönhet, samma stund
försvunnen! Skall vi ses i evigheten nu,


på annan plats, långt bort? Kanske ej någonsin?
För sent! Jag kände ej din väg, du inte min ...
Jag skulle älskat dig, och detta visste du!

Katarina Frostenson - Övärld

Det jag hör höjer, lyfter och vidgar mig :
även det negativa,hårda, från-stötande      hur
det sorlar, strömmar, dövas,       avstannar
och stöts igång      Inte står att hejda - hur
allt tas emot och åhörs, osentimentalt
sen förs åt sidan : det som ej
var riktigt      hörbart -

öra
mörka hörselkött


Universitet känns vuxet

Jag är glad att den känslan finns kvar. Känslan av att göra något "vuxet". Lite som när man var lite och klädde sig i mammas högklackade skor (jag matchade skorna med pappas slipsar) och smetade ut rött läppstift över halva ansiktet. Minns att jag kände mig vuxen då. Att jag gick omkring lite sådär fint som jag tyckte mamma gjorde innan hon skulle ut. Tyckte jag var v'ldigt snygg med läppstiftet och övade på att flörta i spegeln.

Att gå på universitet känns lite så. Lite som att testa på något nytt och vuxet man inte vet så mycket om. Jag hade ett paket halvtabletter med fruktsmak i väskan för det kändes sådär universitetsaktigt och vuxet av någon anledning. Så kände jag mig stolt eftersom jag smälte in och gick omkring på campus området som om jag visste var jag skulle.

Dagens lektion var intressant. Våra första analyser av diverse olika texter. Gick huffsat bra och trots att jag kan mycket mindre än de som läst innan så var jag inte sämst heller.
Har annars idag fixat med mycket praktiskt och dessutom fått tag på böcker jag behöver.

Första dagen på universitetet

Universitetet gick bra. Tror det passar mig bra....det kändes....bra. Hade min första lektion i måndags. Lyckades komma med Campusbussen hem utan LIU (Linköpings universitet) kort gratis. Kändes bra det med. Det enda dåliga var att jag var helt förskräckligt förkyld och tilltäppt i alla möjliga och omöjliga håll och kanter. Åkte hem direkt efter första lektionen, kunde inte stanna kvar på rundvandringen. Litteraturvetenskap är onekligen väldigt intressant och jag tror nog inte det ska vara ett alltför stort problem att läsa det.


Idag slutade jag vara förkyld, det känns bra men har fortfarande inte fått tag på böcker till kursen. En jag beställt ska komma i veckan och den andra väntar jag på i biblioteket. Imorgon är det första seminariet. Har bara lektion två gånger i veckan i Linköping vilket faktiskt är helt och hållet lagom. Hade blivit jobbigt att rivstarta varje vecka med flera kurser på en gång. Tycker också det är kul att Ena läser där ofta så har jag någon att åka buss med i alla fall. Ska försöka lära känna lite folk. Fick inte direkt något intryck av min klass eftersom jag var upptagen med att hålla förkylningen i mig och inte snörvla och slemma över alla. Tyckte att det var bäst att hålla en låg social profil. Min lärare är riktigt kulturaktig, mer om henne sedan.


Avslutar detta inlägg med en hyllning till alla tokiga människor här i världen. Vaknar bara vissa upp en morgon och känner - Äsch vad fan, varför inte göra ansiktsbehåringen lite mer exotisk?

Exotiska jävlar


Konsten att väga 0 kilo


6 månader


Mammor

Vilken debatt det blivit kring det här med ammande mammor. Debatten har alltid varit igång mer eller mindre men efter att facebook bestämt sig för att förbjuda bilder på mammor som ammar sina barn är den större än någonsin.

Det jag frågar mig själv är: Kommer jag också förlora vettet när jag får barn? Förstår dessa kvinnor verkligen inte vad det är som provocerar och stör så mycket?
Argummentet - "Barn måste äta och vi kan inte sitta hemma och ge föda utan att gå ut" är absurt. Det är väl ingen i hela världen som blir arg över att en kvinna ger sitt barn mat? Facebook är inte heller arga över det. Det som är provocerande på alla lunchställen, cafeer, parker ja överallt är när man tar sig friheten att slänga fram ett bröst hursomhelst. Ett bröst, en bröstvårta är just det oavsett vad som hänger i andra änden? Ovasett om det är ett barn som äter, piercing eller något helt annat.

Argummentet: "Det är naturligt" håller inte heller. Det är också naturligt att bajsa, kissa, ha sex och klia sig på intima ställen men gör vi det när vi äter lunch? Nej! Debatten är väldigt svår att hålla konstruktiv då dessa kvinnor helt enkelt förlorar vettet och tar varje argumment hur konstruktivt det än är som något personligt påhopp. Som om hela världen är emot dem och deras bröst. Som om någon blir arg över att en liten, vacker bebis får mat? Tykcer faktiskt att de borde vara så pass vettiga att de kan förstå att människor anser ett bröst som slängs ut på bordet ute är stötande och störande?

Det är också bevisat att barn behöver lugn och ro när de äter. Varför inte ta med en filt att lägga över eller gå undan lite och unna sitt barn den tid det behöver?
Rent personligen förstår jag heller inte de mammor som hänger ut sina nyfödda på en av världens mest trafikerade sajter? Har ditt barn ingen integritet? Om det nu är en sådan vacker stund mellan mor och barn varför då lägga ut bilder på dig själv där dina bröst öppet syns och barnet är det sista någon egentligen fokuserar på?

Jag påstår inte att alla kvinnor ammar på detta vis. Långt ifrån, men som med allting i den här världen är det de mest extrema som hörs längst.
Är det inte bara så att denna grupp av ammande mammor helt enklet vill ha uppmärksamhet och har hittat ett sätt att kunna visa upp sig och använder ammandet som en täckmantel?


IKEA

Idag åker jag med pappa och syster till IKEA i Linköping.

Känner att jag behöver lite förvarings tips eftersom det börjar bli ont om plats i mitt rum. Annars så känns det grymt skönt att äntligen skicka iväg CSN ansökningen idag. Har inte kunnat fixa med det tidigare eftersom universitetet krånglat som det gjort.

Ett sammanbrott i vardagen

Ni vet när man utsetts för hög stress kring en specifik sak? När det bara krånglar och krånglar så att det känns som om allt kommer gå åt helvete och aldrig bli bra?
Sådan stess upplevde jag förra våren när min skolansökan och mina slutbetyg hängde på om en rektor skulle komma tillbaka i tid från sin lunch eller inte. Om hon inte var i tid skulle min ansökan komma in sent och jag kanske inte få någon plats på skolan.

Idag hände exakt samma sak. Inte situation men samma stress och slit. Jag får reda på att mina kurser inte uppnår 30 högskolepoäng som krävs för heltidsstudier och bidrag från CSN. Anledningent ill detta är att fel information skrivits på
www.liu.se där det stått att en av kurserna är 15 hp men istället visade sig vara 7,5.

Jag blev helt galet arg, grät och bara hoppade omkring av ren frustration eftersom jag nu satt fast. Någon icke skrivkunnig idiot har tagit sig an ansvaret att skriva information om kurserna och gjort det fel!
Efter många samtal har jag nu bytt kurser helt och börjar fortfarande på måndag men med färre dagar på universitet.

Vanligtvis hade jag inte reagerat såhär mycket men jag klarar bara inte ren idioti som orsaker mig sådana enorma problem.

Hej då 2008

Någon sorts summering av 2008 borde vara på sin plats trots att det nya året har börjat. Det har i alla fall börjat för mig. Den 19 januari börjar jag läsa på universitet och i februari kommer Jarno igen. Under våren kommer vi om möjlighet ges åka till London för att hälsa på Mathilda. Det är väl det jag vet just nu om 2009.


När 2008 började var jag fortfarande förvirrad och hade ingen aning som väntade. Jag minns att jags att på mitt rum efter nyårsfirandet och att Mathilda spådde mig med tarotkort. Vet inte vad det var för kort som kom upp längre men jag visste att förändring skulle ske. De första månaderna slet jag som ett djur med att läsa upp mina betyg till det jag ansåg att jag förtjänade och jag arbetade som reporter på Folkbladet. Jag dejtade knappt och låg väldigt lågt med det sociala i allmänhet. Jag kände att jag behövde tid för att ordna upp mitt privatliv för att kunna umgås med folk och må bra. Det funkade och när sommaren kom hade jag de betyg jag ville ha och jag hade även skickat in en ansökan till Ädelfors folkhögskola. Nu i efterhand känns det lite pinsamt eftersom jag var så nervös på testdagen, inte tro att jag dög och var säker på att jag inte skulle komma in. Glädjen när jag sedan blev accepterad blev stor men då visste jag inte att jag i september skulle flytta hemifrån och börja på en ny utbildning som var baserad på lögner.


Jag dejtade under sommaren men från min sida var det inga äkta känslor där. Jag kunde komma på mig att vara på en dejt men samtidigt tänka - jaha, vad tusan gör jag här?


Slutet av juni åkte jag till Bosnien med familjen. Vi besökte många städer och bestämde oss för at det här året bete oss som turister och bara åka runt överallt. Det blev även en tur till Kroatien och havet. Här insåg jag på något sätt att jag faktiskt älskade familj. Att jag var nöjd med dem och att jag hade min plats hos dem säkrad och att de älskade mig. Det blev mycket mat, skratt och bara allmän njutning att få vara hos sina rötter igen.


Jag åkte hem tidigare för att jag och Nadja skulle åka till Italien, Rom den 20:e juli. Hann bara vara hemma någon dag innan vi satt på planet och pratade om att träffa snygga italienare och bara ha det kul. Någon timma senare träffade jag Jarno och nu firar vi ett halvår tillsammans den 20:e januari. Mer om mitt och Jarnos förhållande behövs inte eftersom jag nämner honom då och då. September månad kom och jag flyttade hemifrån, mitt nya hem blev ett rum i et före detta äldreboende som jag faktiskt tyckte om. Det var mysigt och framförallt så var det bara mitt. Dessvärre visade sig skolan vara allt annat än vad jag blivit lovad och jag flyttade hem någon gång under november månad. Då hade jag utan att veta om det blivit lurad på ett lägenhetskontrakt som gör att jag idag får betala uppsägningstid i tre månader. Man lär så länge man lever antar jag men funderar ni på att studera journalistik så välj inte Ädelfors Folkhögskola.
Dock så fick jag inte bara med mig skulder därifrån utan även goda vänner samt några galningar som bör hållas i madrasserade rum.

Jag åkte till Holland en gång i september och firade Jarnos 23 års dag men den riktiga resan kom i december månad. Jag hade knappt varit hemma i en vecka innan jag bokade om min resa och så satt jag på ett tidigare plan och skulle vara kvar i en månad. Firade jul, nyår tillsammans och åkte Holland runt.  Amsterdam och havet var underbart och allting gick bra.


Helt ärligt så vet jag inte hur året bör summeras. Det har varit ett utvecklande år, inte ett tråkigt år. Det kommer för alltid att vara ett av de år jag minns för det var då jag blev lycklig och fann var vägen till lycka faktiskt finns. Nu på måndag börjar jag på universitet och sen får vi se hur allting går. Ett jobb skulle underlätta början på året avsevärt och om allt går vägen kanske jag lyckat med det också.


Humor på högsta nivå

Toni säger:

Jag tror det är dags för mig att sova nu. Är sjukt trött och bastade i två och en halv timme nyss...

Angelique Papillon säger:
men gud

Angelique Papillon säger:
hahah jag läste fel

Angelique Papillon säger:
läste "bajsade i två och en halvtimme nyss.........


Hemma igen

Är hemma igen
Skriver om allt sen är rätt trött nu men jag har haft det väldigt kul i alla fall.
Jag verkar fått ett litet fan efter mig här

Någon som vill komma ut och säga vem de är?
Jag personligen tycker det är gulligt
Mona Sahlin ser bättre ut än vad jag gör, hahahahah

Inlägget som kommenterats är: Vackrare än vad jag är

Postat av:

Du vet, det är Mona Sahlin också.

2009-01-02 @ 18:27:12 Postat av:

Tänk om du skulle behöva lägga upp bilder på alla som var vackrare än du? Det är som att gå ut mot en stjärnklar himmel och försöka räkna hur många de är. Men det är ju tur att du kan poesi.