Migrän

Jag har nog mitt livs första migränanfall. Eller jag tror jag har det men jag vet inte eftersom jag aldrig haft migrän.
Har i vilket fall somhelst haft ont i huvudet hela dagen och huvudvärkstablett har inte riktigt hjälpt.

Hoppas det går över till imorgon för då har min syster sin födelsedags fest här och jag har ovetandes blivit vald till den som ska hjälpa till.

The Cell

Jag tror jag har nån sorts vagel i högra ögat, det är inte alls skönt. Hoppas det går över av sig självt.
Hade prov imorse och det gick bra, kändes dock som om jag sov hela tiden.

Idag är en helt planlös dag, jag förstår inte hur vissa människor får allting att verka så intressant när man läser andra bloggar. Jag själv tycker sällan något magnifikt som att gå på stan är värt att nämna trots att jag faktiskt ska gå på stan. Jag kanske underskattar livets små saker? Men det har jag svårt att tro, jag är ganska lättroad fastän jag behöver ombyte. Blir glad över att solen skiner och att jag råkade få 5 kr mer växel eller något sånt.

Satt och såg på The Cell som Jennifer Lopez är med i igår. Jag köper inte riktigt att hon är skådis faktiskt, tycker inte hon känns särskilt äkta någonstans även om hon är bättre än de flesta sångerskor som försöker sig på en skådespelarkärriär. Sen tycker jag att det är underligt att den filmen som ändå är rätt påkostad har så många pinsamma och uppenbara fel. Är det bara jag som lägger märke till att nästan samtliga av offren har en puls?

Eller att tjejen som blev mördad i ett badkar en sekund ligger med brösten över vattenytan och med armarna hängandes  längs sidorna av badkaret sen sekunden efter ligger i vatten ändå upp till näsan? Jag vet inte men det är underligt att man inte ser sådant. En annan scen så slår Jennifer mördaren i början med höger hand och sen helt plötsligt utan att ha bytt hand så slår hon med vänster? Det är enligt mig väldigt irriterande när såna fel görs, att allting inte kan vara perfekt är förståeligt men att döda människor inte har en bultande puls förstår alla.

Själva filmen är annars enligt mig rätt läskig, det är mycket "äckliga" scener som jag blir rätt berörd av. Handlingen är rätt tunn och är en typiskt mördaren-är-tokig-men-någonstans-har-alla-något-snällt-i-sig-film.

Självbehärskning

Mycket kan man anklaga mig för att sakna men självbehärskning och förmågan att tänka framåt när jag är upprörd är inte en av dessa saker.

Jag vägrar helt enkelt gå in i någon närmare diskussion med folk jag anser inte kunna förstå det jag ska prata om.
Nej jag vägrar lägga ned tid på att sura på någon eller förklara mig, jag tror det framgår trots allt. Vi går vidare och skiter i att jag är sur. På söndag ska vi till IKEA och då blir det att köpa lite kul och planera inför flytten!

Vet ni förresten vem som idag just fått veta att hon får sitt allra första betalda jobb som en riktig journalist ute i arbetslivet?
Som om jag vore utbildad och hade en massa högskolepoäng och hela kittet?
Just det....
DET ÄR JAG!!
Att ha praktik är en sak, att arbeta på ungdomsredaktionen är en sak MEN att få betalt för de jobb man gör som en riktig journalist får fanimej inte alla.


Morgonrutiner

När man är arbetslös och väldigt stolt lever på sina EGNA besparingar så har man långa morgonrutiner som sträcker sig från att jag går upp till att jag går ut ur huset.
Men inte idag, idag började dagen redan klockan 06.00 eftersom vi gick upp och sjöng för lillasyster som fyller 13 år idag! Jag var halvt medvetslös och sjöng någon blandning av happy birthday och jag må hon leva.... tror dock syrran var lika avtrubbad för hon öppnade knappt ögonen.

Nu måste jag bara göra en lista på samtliga böcker jag köpt på bokrean och jag ber till högre makter att jag inte köper någon mer nu.

1. Paulo Coelho - Zahiren
2. Tusen och en natt del 1
3. Tusen och en natt del 2
4. Khaled Hosseini - Flyga drake
5. Anthony Beevor - Spanska inbördeskriget
6. Leon Goldensohn - Nurnbergrättegången
7. Nån kokbok som jag inte vet namnet på nu

Nu tror jag att jag säkert glömt någon bok men jag orkar inte leta upp den just nu.
Ska om mindre än en timma ge mig ut på stan för att möta Mathilda för att luncha lite. Just nu sitter jag bara här halvfärdig och stör mig enormt på hon den där Rachel Ray..... Kan man vara mer osympatisk på TV?
Jag har under mina morgonrutiner upptäckt att hennes sätt att babbla på påminner misstänktsamt mycket om en person jag känner....tyvärr har jag just på grund av Rachel Ray börjat störra mig på kompisen som pratar på samma sätt.

Det blir ingen Lykke Li konsär för mig på Hugo ikväll/natt. Det känns inte så aktuellt att gå på det och jag är inte direkt helt såld på musiken heller. Jag klarar inte musik som gör ett försök att låta annorlunda men istället bara låter ljummen eller som om de inte kan sjunga helt ut. Dock verkar just sådana halv melankoniska band vara det alla tycker om. Jag personligen behöver något lite mer för att jag ska fastna.

Möte på Folkbladet med Folke också ikväll....känns sisådär måste jag säga men jag behöver prata med chefen om jobbet jag ska göra för tidningen nästa vecka så jag går nog ändå.

Råd nummer 1 inför framtiden till mig själv

Som Mr Sheffield sa till Nanny Fine i den numera klassiska jobbiga serien "Nanny".

 - Business and relationships don't mix!

Vilket jag tror stämmer helt och hållet, vilket jag också märkt


Upptagen, upptagen, upptagen

Idag har jag bara löjligt mycket att göra, det är konstigt jag menar jag är en arbetslös kvinna som börjar studera i höst. Alla jag känner som är i den sitsen har hur mycket tid somhelst till att bara sova, supa och glo in i väggen och ångra grejer de sagt och gjort på fyllan.

Jag gör inget sånt. jag bara GÖR en massa saker hela tiden. Men jag klagar inte men hinner dock inte träffa någon knappt. Bara svara på msn om någon skriver eller så, där får man tag på mig.

Hade första körlektionen idag och jag frågade läraren om jag körde tokigt och han svarade i skämtsam/halvt allvarlig ton - Nej inte kör men jag vetifan som person..... Tack så mycket tack
Sandra fick sitt körkort idag förövrigt så jag passar på att gratta henne här! Grattis

Ska skriva mer för Folkbladet så det känns kul att ha nån liten inkomst då och då som gör att jag klarar mig.

Stirrande kärringar

Det har ta mig tusan regnat på mig hela dagen. Jag blev inte gladare av att kön i Nordea bestod av varenda jobbig stirrande kvinna och konstiga tanter som muttrade för sig själva stan hade att bjuda på.

och ja, jag köpte en till bok idag, så det så.
Förstår mig inte på vissa typer av kvinnor, vad är grejen med att stirra oförskämt på exempelvis mig? Gör man så? Ställer man sig bara och stirrar så sådär utan ett ord? Jag lovar nu att nästa gång nån av dessa tjejer/kvinnor stirrar på mig igen ska jag fråga - men vad glor du på din fule fan?

Idag köpte jag ett par lite underligt sittande leggins men de funkar nog att träna i på spinningen imorgon.
De två personer som är ansvariga för min tillkomst här i världen vägrar handla idag vilket resulterar i att jag går omkring, öppnar skåp med en halvt ledsen halvt förbannad min. Jag känner den bortskämda skitungen i mig som glömt hur det kan vara att faktiskt ha det sämre ställt krypa fram och gnälla - men var är mitt kalkon pålääääägggg och min musssssllliiii????

Än sä länge är gnällande skitungen under kontroll och jag i min riktiga form sliter med en debattartikel.
Om någon kan svara på denna fråga så ger jag fan betalt - Vad skulle en kvinna/man från upplysningstiden anse om vår tids informationflöde, media och censur?
Detta ska jag skriva en debattartikel om....jag vet inte om jag ska få ett utbrott eller faktiskt bara göra uppgiften i ren chock och förvirring?

Bokrean inatt

Som jag sa tidigare så stod jag i centrum 23.50 inatt för att inte missa bokrean som startar 00.00.
Jag hade noga skrivit min lista, vilken affär tillhörande bok fanns i och skulle ha de böcker jag ville ha.

Det är lite underligt det här med bokrean, den drar fram folk ur sina hålor man inte trodde läst en bok i hela sitt liv. Det stod allt från tanter som var över 250 år gamla med ben sköra som frigolit till gangster killar med keps och byxorna nere vid knävecken. Inatt kände jag att det kanske fanns ett kulturellt hopp för Sverige trots allt!

En annan sak som folk nog inte inser är att det är konsär stämning innan, alla står på helspänn vid dörren och väntar på att den öppnas. När timmen är slagen så rusar alla in, jag menar bokstavligt springer som om det gällde första parkett plats och att deras favorit band spelar...... Jag kan ju meddela att jag var först in av alla på Anderssons Bokhandel vilket påpekades av ägaren som log stort åt mig. Jag log tillbaka jag med och försökte dölja den fanatiska galnsen i mina ögon och lägga band på mig så att jag inte köpte allting.

Jag lyckades få tag på alla böcker jag ville ha men det var ett helvete att bära hem allting och gå själv i mörkret på en tom Drottninggata i Norrköping. Trots det så fann jag staden för första gången på länge en aning vacker, tilldragande och jag tyckte det luktade värdefulla bitterljuva minnen hela vägen hem.
Dock så sjönk mitt boldsocker något enormt den sista biten och jag smällde i mig fyra mackor, kakor och ett stort glas O'boy det första jag gjorde när jag kom hem.

Nu sitter jag här nästan nyvaken och beundrar mina böcker och funderar på vilken som ska läsas först.
Idag ska en krönika och debattartikel skrivas samt teori till körkortet ses över.

*****'

Äsch, fan vad dåligt humör jag blev på nu!

och hör jag någon säga en gång till att  - men det händer alla, så blir jag tokig.


Solen skiner himlen är blå, oj vad kul det är att leva då.... eller nått

Jag har upptäckt att det är helt omöjligt för mig att bli på purket humör när vädret är bra. Idag blåser det lite men solen skiner på mig och det resulterar i en glad jag.

Träffade Sandra imorse och vi åt frukost på Waynes (eller vad heter det där stället egentligen) och sen köpte vi en varsinn skinjacka och jag köpte en kjol från jag-spyr-affären Monki. Ikväll kl 00.00 kommer jag stå redo på stan för att slåss om böckerna till bokrean! Har redan en krigsplan och jag tycker synd om de tanter och annat diverse folk som försöker ställa sig i min väg!

Var och gjorde delprovet på körskolan och gjorde en överraskande upptäckt: uppenbarligen talade min lärare inte sanning när han sa att jag skulle plugga på de första tre kapitlen för nog fan var det en massa annat med där så som körregler och trafikskyltar. Jag gör om provet nästa vecka men pratar med läraren på onsdag om det här. Är det så att denna körskola forsätter vara såhär kass så byter jag... Löjligt beteende!

MEN, jag är ej fortfarande på dåligt humör.
Veckan ser upptagen ut som vanligt men det är rätt lugnt faktiskt. Helgen ser rätt lovande ut då jag kanske ska med Sandra till IKEA och sen så ska vi tre (Mathilda också) äta middag på Pappagrappa och fortsätta med vin och diskussioner hemma hos mig. Ja just det, jag ska antagligen gå på Lykke Li på torsdag och på lördag har min syster sitt 13 års kalas (fest heter det nog numera) så det är fullt då med!

Nej nu ska jag äta och sen plugga och fortsätta vara glad!

Ingen söt pojke kan ordna någonting

Visste ni att man ibland kan bli rädd för att det går bra och ordnar sig?
Den här stan har verkligen inget mer att ge mig
Det enda jag undrar och är nyfiken på är vilka som kommer visa sig vara riktiga i slutänden?

Imorgon blir en riktig slösaktig dag i form av shopping, det känns rätt okej med provet som är då också.
Slipper hepatit vaccinationen gör jag också. Ibland ler jag lite för mig själv och suckar nöjd sådär.

Jag har förövrigt återupptäckt Eros Ramazzotti som jag sett live i Sarajevo i en annan tid som jag ibland lyckas intala mig aldrig fanns.

image247

Detta är inte en bild från Sarajevo

"Kul" är inte mitt andra namn

Vaknade supersent idag och drog mig ur sängen liknandes en död fisk. Ska strax iväg och övningsköra och sen blir det teoriplugg för hela slanten.
Efter det ska debattartikel skrivas.... jag är så jäkla intressant nu känner jag att jag smäller av!

Ibland inser man att man tycker om familjen

Jag tycker om min familj det gör jag, trots allting som vi har gått igenom och allt som har hänt har vi på vissa punkter mer sammhörighet och förståelse för varandra än vad jag sett någon annan ha.

Idag var en sådan dag då jag faktiskt var nöjd och kände deras stöd, stolthet och kärlek för mig. Var och övningskörde med mamma och pappa, anledningen till att de båda är med är för att pappa är lika tålmodig som jag (alltså ingenting alls) och mamma står för den oroliga delen som ska hindra mig från att gasa på och tro att jag kan köra igenom rondeller. Det gick faktiskt bra och jag blev sådär nöjd över mig själv för att jag kom ihåg rätt mycket ändå sen jag sist körde vilket var ett bra tag.

En sak som gjorde mig galet glad idag var att pappa imorse kom med en gramofon (vinyl) som han köpt till mig. Jag hade ingen aning om att jag skulle få den och jag hade tänkt spara pengar för att köpa en senare! Så nu har jag verkligen allt jag vill ha i mitt rum. Fick även nya högtalare och en ny center som vi lyckades gräva fram i källaren. Mamma ställde upp och tvättade mina fönster och gardiner och jag beundrade vå rnya bakgård som jag inte sett på ett år.
Har annars suttit med teorin väldigt mycket och känner att det fastnar rätt bra, tänker dock inte ha några förväntningar inför delprovet på måndag så slipper jag bli så besviken om det inte går vägen.

Känner mig fortfarande som om min tolerans gentemot andra inte är i form än då jag tycker allting känns så oviktigt. Vad är det folk gnäller om hela tiden? Jag vet inte riktigt men jag hoppas jag kommer i form snart då det inte ger mig så mycket att tala om för folk vad jag tycker. Blir bara blähä av det hela sen, vissa är nog inte funtade till att ta kritik misstänker jag!

Kastar ett öga på melodifestivalen som hölls i Linköping ikväll, undrar varför jag inte gick på det? En bosnisk kille är med och han sjunger på bosniska. Var faktiskt lite kul att se att det kommer in bidrag även på andra språk.
Jag menar ingen sjunger ju knappt på sitt lands språk utan alla går ju över till engelska eller andra språk.
Dock så måste sverigedemokraterna och andra rasister rasa över denna skam och börja predika om hur svenskarna försvinner som ras osv osv. Ska bli kul att läsa sen i vilket fall.


Fult väder

Talet gick minst sagt skitbra och jag fick ett MVG i betyg. Jag var nervös som tusan och som vanligt var det helt och hållet i onödan.

Det bara regnar och är fult här och det är en aning deprimerande. Får väl ägna dagen till att fortsätta plugga och slöglo på Simpsons som verkar gå på TV varje gång jag sätter på den.
Kanske övningskör lite senare i eftermiddag.

Förresten en fundering kring tjejer: vad tusan är grejen med att fråga sina kompisar om man ser tjock ut i det man har på sig när man redan är ute på krogen? Kommer man gå hem att byta om någon skulle svara ja? Eller blir man bara arg på den kompisen och ignorerar henne för resten av kvällen för att hon inte gav det svaret man ville ha?

Finns en massa sådana orimliga frågor alla ställer hela tiden. Kan man bara inte ta och slappna av lite och inte bry sig så jäkla mycket om allting hela tiden.

Ge mig kraft

Ikväll blir det ingen fest eller alkohol för mig. Det känns bra faktiskt. Har lekt med tanken på att bli nykterisk ett bra tag nu och det växer sig allt starkare.
Ju mer jag tänker på det dessto mer tycker jag det hela att vara full ute på krogen känns en aning patetiskt och dumt. Jag har alltid varit en sådan som hellre sitter med gott sällskap hemma hos någon och tar någon öl och har en trevlig kväll. Det här med att vara full på krogen tilltalar mig inte ich jag blir ofta besviken på hur nära vänner beter sig efter att de druckit för mycket.
Men vi får se hur det blir. Att jag ska dricka mer sällan är i alla fall något jag bestämt mig helt för.

Idag ska äntligen det förbannade talet redovisas om jag så dör på kuppen. Efter det blir det seriöst teoriplugg då jag har ett delprov på måndag som jag måste klara. Har överhuvudtaget mycket plugg på olika håll men bara jag får arbeta undan det så går det nog bra.

Jag har så blandade känslor kring allting hela tiden och vet inte riktigt vad det beror på. Exempelvis så vaknade jag med världens äckligaste känsla imorse och trodde något hemskt väntade mig idag. Någon i stil med att jag får veta något jag inte ville veta eller att jag kommer be någon dra åt helvete för att jag tappar tålamodet med den människan. Det är säkert det här med att jag ska flytta och börja på en ny utbildning samt ta körkort som jävlas.

Förövrigt så har jag kanske kanske skaffat mig ett jobb inom någon månad =)


En rätt bra dag

Låååååång dag
Var på Folkbladet idag och hämtade ut böcker jag skulle recensera. Det var kul att träffa alla och jag flörtade till max med en viss person ^^
Pratade även med chefen och han sa en sak som gjorde mig till en väldigt glad flicka.
Efter det var det dags för teorilektion och jag satt längst fram denna gång. Det var en aning bättre denna gång och jag förstod mer men fortfarande inte bra.
Bokade även tid för att göra det första delprovet innan teorion på måndag samt första körlektionen på onsdag.
Jag och pappa ska övningsköra imorgon och sen hela helgen så jag hinner ta igen alla grunder ordentligt.

Känner mig rätt småirriterad ibland, som om jag har svårt att fokusera på människor utan istället ser alla deras fel och brister och så stör jag mig på dem.

Här kommer lite information om hur jag är om någon vill veta:

Lejonet

Lejonet har länge varit en kraftfull symbol för människan. Tapperhet, mod och ädelhet förknippas gärna med lejonet, och dess forntida betydelse kan vi bara ana, till exempel som förebild till den Egyptiska sfinxen. Lejonet ser sig själv som ledaren och kräver att bli placerad i toppen, både socialt och arbetsmässigt.


Lejonet har ofta ett storslaget sätt, men uppskattas ändå då han är generös och varmhjärtad. Stoltheten och attityden kan dock ibland resultera i ett slösaktigt beteende. Stoltheten kan också göra det svårt för honom att ändra sig när han väl har fattat ett beslut eller skapat sig en uppfattning om något. När han råkar på motstånd eller blir attackerad så ger han inte vika en tum.


Element
: eld Kvalitet: fast Polaritet: positiv
Nyckelord:
Solen, skaparkraft, styrka, faderskap, kunglighet, mod, ledarförmåga, metallen guld och lördag.
Positiva karaktärsdrag: självhävdande, generös och ledartyp.
Negativa karaktärsdrag: arrogant och makthungrig.
Människokroppen: hjärta, rygg och hals.


Nu har vardagen kommit

Jag har nu varit utan arbete i en månad och det börjar klia i mig. Jag är ingen sån som kan sitta hemma i ett halvår och skylla på att det jobbet jag vill ha inte finns. Det är enligt mig skitsnack eftersom man behöver så himla mycket för att få det jobb man vill ha.
Just nu orkar jag inte utveckla detta resonemang längre men det kommer senare...

Var på stan med syster nyss och vi gick in i den nyöppnade (uppenbarligen) underbara butiken Monki. Både jag och syrran spydde nästan...bokstavligt talat och det hade inget med kläderna att göra. Det är den förbannade inredningen med alla konstiga speglar och ljus samt musik som gör att vi mår illa. Vi stod i omklädningsrummet som förövrigt inte jag ens kunde hitta för jag trodde de var speglar först.
Hemskare inredning i en butik får man då ta och leta efter. Dock hittade jag en svart kjol jag kanske köper imorrn och de som jobbade där var himla trevliga så nästa gång tar jag med mig en spypåse och handlar där.
Hittade även två par strumpbyxor för 79 kr på Lindex och lurade mig själv att tro att jag tjänat pengar.

Blev inget tal för mig idag, kände att jag behövde öva mer och tar det imorgon istället. Lite fegt men jag måste känna mig hundra på när det är något muntligt som ska framföras. Läraren sa i alla fall att han inte var farlig och att jag inte skulle vara nervös ^^

Senare i eftermiddag ger jag teorilektionen en sista chans innan jag förklarar för läraren att han suger! Ska även ta mig till Folkbladet och hämta böcker jag kan recensera. Måste bara kolla upp hur det står till med betalning och så.

Jag är så himla osocial nu att det är skrämmande. Bara sitter och gör en massa saker och glömmer bort folk, ska försöka bättra mig.

WOHO TILL MIG!!!

Var på Norrköpings Tidningar, fick arbetsintyg och rekommendations brev samt ett löfte om att de hjälper mig med jobb senare i livet. Fy tusan vilken glad människa jag blev, bara hoppade omkring inombords av glädje.

Fick även tag på Psykologi läraren som lät skitsöt på telefon så jag lugnade mig lite. Fick tydligen MVG på uppgifterna jag gjort hittills så det känns ju inte lite skönt!
Gjorde även teoriprov i mitt nya fina program här på datorn och jag kan allt inför nästa lektion.

Jag skäms lite för att det går dåligt, jag får säkert en sten i huvudet eller ramlar nedför trappan här hemma.

Önskar jag kunde skriva en mer deprimerande blogg ibland, ni vet gnälla på något och vara miserabel, men det är jag faktiskt inte. Jag är inte alls tjurig eller missnöjd

Jo, jag önskar ibland att jag inte min lathet slog till eller att jag var en såndär social människa som alla diggar men det gör mig inte nere direkt.

Mina största utmaningar just nu:
1. Hur tusan ska jag klara att vaccinera mig om 5 dagar?
2. Jag klarar inte att få till ett bra tal...

I - lands problem, I - lands problem

Jag har missuppfattat det här med distansstudier!

Jag är riktigt förbannad nu
Jag har kontaktat min psykologi lärare tusen gånger utan svar och jag kommer inte vidare i kursen som förövrigt ska vara klar om två veckor.

Hur distanserad är människan egentligen? Är det inte meningen att hon ska vara kontaktbar inom 24 timmar? Känner att jag hatar henne lite utan att vi någonsin kommer ses... om jag träffar någon som heter som hon kommer jag nog inte ge den personen en ärlig chans....

Dagens ord blir idag - Försvunnen
Det är ju det hon är

Tv Program

Känner mig lite dålig för att jag vaknade överdrivet sent idag, runt kl 10.30 närmare bestämt.
Jag är ingen morgonmänniska men gör allt som står i min makt för att vara det men lyckas ändå inte vakna så tidigt som jag vill.

En sak som jag sitter och funderar på men inte riktigt förstår: varför är människor (speciellt tjejer) så himla fascinerade av serier och program som gestaltar ett gäng rika och snygga ungdomar på andra sidan havet? Jag vet inte men jag förstår inte ens hur man relaterar till dem eftersom de flesta inte har föräldrar som äger flera miljader och kan ge dem ett Paris Hilton liv.
Tycker att det ska vara lite mer ubildande och mer vettiga program på TV, börjar bli en aning less på att allt bara handlar om yta och image när det finns så mycket mer.

Idag blir det att fortsätta med teorin och ta mig upp till Norrköpings Tidningar för att få arbetsprover och rekommendationsbrev inför min skolansökning nästa månad. Ska försöka ta mig till träningen ikväll också.
Känns som en allmänt produktiv dag om jag lyckas komma igång!

En person värd att hyllas här

Det är faktiskt inte ofta jag stöter på någon som är riktigt snäll mot mig
Som hjälper mig med något jag har så svårt för eller som har det enorma tålamodet för att stå ut med mina känslostormar och utbrott.


Samuel Haggren är en sådan person och vän som hjälper mig.
Han har exempelvis idag hjälpt mig att efter någon timma av utbrott, ilskna tjut och andra sammanbrott installerat ett teoriprogram som är minst sagt skitbra på min dator. Detta kommer göra att jag kan klara teoriprovet inom en månad.
Inte nog med det, han sitter nu och fixar med ett officeprogram på min dator och vägleder mig som om jag vore en efterbliven fem åring. Utöver allt detta så har jag ett nytt virusprogram som verkar superbra.

Samuel Haggren förtjänar absolut att utnämnas till en av Sveriges absolut snällaste personer som har modet, styrkan och tålamodet att stå ut med en inte så lugn och opassionerad bosnisk kvinna!

Krigsplan för Bokrean

Bokrean startar den 26:e kl 00.00 och varje år har jag en krigsplan inför detta. Jag vill nämligen tränga mig förbi alla tanter, stressade mammor samt småungar som håller upp alla böcker de ser och skriker - mamma, kan jag få den här?

För att undvika detta och för att speciellt undvika att inte få en bok jag vill ha skriver jag en lista på alla böcker jag vill ha i respektive bokhandel.

Jag har precis färdigställt listan för Anderssons Bokhandel och den ser ut såhär:

1. Paulo Coelho - Zahiren
2. John Le Carre - Den gode tolken
3. Tusen och en natt del 1 och del 2
4. Anthony Beevor - Spanska inbördeskriget
5. True Crime böckerna
(dock inte helt säker här, får ta en närmare titt på dem senare)

Akademibokhandeln samt Åhlens (men åhlens brukar alltid vara dyrast så det struntar jag nog i) har också bokrea och en lista över böcker jag ska köpa där ska skrivas.
Jag undrar dock om jag kanske missat något? Är det någon bok som absolut måste läsas?


En överraskande tisdag

Jag har idag hunnit med en hel del teoriplugg och känner mig rätt nöjd med tanke på att halva dagen inte ens gått.
Jag har även gett en person som en gång i tiden betydde allting en sista chans, sen är det helt och hållet upp till den om den tar vara på den eller tabbar sig. Jag orkar i ärlighetens namn inte bry mig

Fick nyss veta att min pappa ligger på akuten, då bryr man sig inte om så mycket annat. Han hade andats in något giftigt på jobbet och blivit yr samt rammlat ihop. Hörde att det var riktigt dåligt, något mer vet jag inte riktigt. Jag hoppas på mer svar i eftermiddag och att han blir bra snart.

Oproduktiv måndag

Vad är grejen med distanslärare? Är det meningen att de ska vara så pass distanserade att det inte går att nå dem eller få dem att svara på mail om vad tusan nästa uppgift går ut på?
Nu känner jag mig riktigt irriterad för jag kommer inte vidare.

Har också börjar oroa mig för sista hepatit vaccinationen som ska ske den 25:e. Jag klarar det inte, klarar inte ens att tänka på nålen som närmare sig huden med en liten droppe längst ut och den vassa spetsen som bara längtar efter att genomborra min muskel..... jag vill inte och eftersom jag är så pass fobisk spänner jag mig mycket vilket resulterar i att det blir en stor svullnad efteråt. Inget problem med smärtan dock utan själva injektionen, jag klarar nog inte detta bara sådär.
Men jag vet också att om jag tar den här sprutan nu så behöver jag inte ta nån hepatit spruta på 30 år. Fan.

Ska försöka sätta mig och förstå något av den jobbiga teorin också.

Idag blir en dag på nålar

Dagen börjde faktiskt rätt skapligt med en tur på stan med syster. Jag lyckades efter flera års tid hitta ett par byxor jag ville ha och köpte.

Detta är det första paret byxor jag köper på omkring 3 år, har nämligen bara klänningar och kjolar på mig annars.
Allt var blir tills nu, nu sitter jag och försöker få mig själv att "klicka" iväg ett mail vars svar kan avgöra hur jag kommer må den närmaste tiden. Jag gillar det inte, jag gillar det inte alls!

Kameran användes alltså, det är mycket man upptäcker dagen efter fest

Jag lyckades hitta dessa två bilder som togs under hela kvällen/natten igår.
Och låt mig få tilläga mina damer och herrar: det är ta mig tusan inte många rätt på dessa två kort:

 


Tjohej

Jag hade helt klart rätt om att kvällen skulle sluta i gryningen för det gjorde den. Vi hade verkligen skitkul, det var en av de få kvällarna där allting gick bra och stämningen var på topp hela tiden

Kent var riktigt, riktigt bra men jag tror att de som är betuttade i den nya skivan kommer tycka att konsären är helt fantastisk. Konsären hölls i Himmelstalundshallen som faktiskt var större än vad jag trodde och fungerade riktigt bra som konsärhall. Förbandet hette "Familjen" och bestod av en en aning underlig/gay dansande skåning men som faktiskt var riktigt bra nu är jag känner efter. Sen så hade de vett att bara spela i cirka 20 minuter vilket är helt lagom då publiken faktiskt bara vill se huvuakten och inte ett förband som mjölkar publiken på alla applåder som går att få i 40 minuter.
Kent spelade i cirka 1,5 vilket faktiskt var helt lagom det med. Den första halvan av konsären var en aning seg då det var mycket lugna låtar och öppningslåten var inte den bästa heller.
Men snacka om att det tog fart sen när de spelade låtar så som "Ingenting, Generation Ex, Den döda vinkeln, Dom andra mm. Det var riktigt, riktigt bra och Jocke hade mer kontakt med publiken om man jämför med spelningen de hade här för något är sedan. Det var välddigt häftiga lasershower och bilder som visades bakom bandet så jag kan definitivt rekommendera att man ska se dem.
Man började nästan gråta när sista låten "Mannen i den vita hatten" spelades och alla sjöng med.

Efter konsären blev det bråttom som tusan för att hinna hem till mig från Himmelstalund på en timma, byta om, sminka oss och sen vara på Hugo innan kl 00 så vi kunde utnyttja fribiljetten. Vi hann allt det och även få i oss en bit mat. Jag tror det här var en av de bästa utekvällarna på länge då jag och Sandra bara dansade loss som galna på dansgolvet och utbudet av det motsatta könet var inte helt hemskt att titta på heller ^^
Jag och Sandra sa några minnesvärda saker och citat jag inte riktigt kommer på nu men jag skriver det sen om jag kommer på det. Kvällen avslutades såklart på Max och vi var hemma hos mig runt kl 04 och somnade som stockar efter nån halvtimma av babbel.

Nu sitter jag här och är seg som tusan och funderar på att be om att få låna Sandras svarta klänning fler gånger då den tydligen gjorde susen igår. Idag blir det att skriva en lista på alla böcker jag ska köpa under denstora bokrean den 26:e. Jag höll på att ramla av stolen igår när jag såg att de hade en Stephen King bok jag än inte har eftersom jag väntat på att den ska översättas till svenska (vilket alltså betyder att jag har den engelska versionen och den gamla svenska versionen som kom under 90 - talet) men i alla fall jag blev glad!

Nu börjar kvällen

Strax kommer Sandra och hämtar mig och så ser vi Kent.
Denna kväll kommer sluta vid grynningen det känner jag
Tur att jag tagit en massa smärtstillande för nacken så att jag knappt känner något alls


Kent

Ikväll är det dags för Kent att spela här i Norrköping. Jag ska självklart gå och efteråt blir det utgång. Jag har rätt stora förväntningar på konsären eftersom jag kikar runt lite och sett att andra tyckt att den var bra.

Jag  hoppas väl lite på att medelåldern ska ligga på runt 18 år men det kan jag glömma. Det kommer vara 14 åringar och 18 - 20 åringar som är som 14 åringar men men förhoppningsvis är de inte för jobbiga så man kan stå längst fram.

Smärtan i nacken har släppt lite så jag tror jag klarar mig också.

En överraskning som förde tankarna till varmare tider

Jag har en nervinfektion i nacken, det gör skitont...minst sagt. Jag har nån konstig gammal halsduk som luktar ännu konstigare än vad den ser ut men den sitter så skönt så jag kan stå ut med lukten ett tag till.
Jag har druckit te
Ätit diverse smärtstillande
och jag har den här halsduken

Har smärtan släppt? NEJ
Jag måste dessutom stanna hemma och det blir ingen utekväll för mig ikväll, underbart

Dock misströstar jag inte något nämnvärt för att förut kände jag en sommrig doft här hemma, jag sniffade lite i luften och tänkte: Jordgubbar? Luktar det jordgubbar? Sen kastade jag en blick mot fönstret och såg en hund blåsa bort i vinden och tänkte - nej men jordgubbar kan det inte vara?

Men det var det, jag fick jordgubbar och glass och blev glad för helt plötsligt blev det sommar som tusan

Jag personligen är emot muterade grödor här i Sverige men blir lika imponerad varje gång när jag ser en såhär stor jordgubbe!

 


Traditionella kläder kan vara kul

Att ha en slödag innebär att ligga i sängen och fota sig i sin systers traditionella bosniska kläder. Har inte hela outfiten på mig men jag diggar de enorma aladdin byxorna.


  Kolla in hur stora byxorna är!


image241

image242


Folk säger ibland att vi är lika men jag ser det nog inte alls faktiskt.
Äntligen slötid

Jag är klädd i en vit - shirt som jag fick med mig hem från någonfest för någon tid sen.
Jag känner magen kurra lite och funderar på om vi har nyponsoppa eller gott bröd hemma?
Jag fick nyss veta att mina distansstudier fortsätter trots att jag fick hem ett brev som sa icke
Jag sitter bara här och suckar djupt och nöjt

Jag har slötid, jag gör ingenting, snart kanske jag tvättar håret, det är nog såhär det är att vara lite hög eller så

Ikväll är det utgång som är planerat, vet inte riktigt hur pepp jag är än men det kommer väl under dagen
Är väl nog meningen att jag kanske ska plugga och städa lite här i rummet men jag vet inte, det beror helt och hållet på om jag ska ta och ha slötid hela dagen eller inte

Egentligen har jag inte tid med någon slötid men jag tänker ta det i vilket fall. Jag håller på och läser en bok som handlar om att stressa ned och leva livet nu och försöka undvika att bli en sådan som missar livet för att en massa händer.
Jag drämde precis den boken i väggen nu.......det kändes bra. Jag blev stressad av att hela tiden uppmanas till att stressa ned...

Nu går jag iväg och kanske bäddar sängen
Hoppas lite på att alla någon gång får tid att bara mitt i all stress träffas av något i huvudet och bara bli-----luuuuugnaaaaaa


En ambivalent fråga

Hur gör man när det gänget ens lillasyster umgås behandlar henne som skit?

1. Slår man ungjävlarna och lär dem vett?
2. hmm just nu kommer jag inte på ett nummer två

Uppenbarligen passar det sig att vara snäll så länge man har "vuxet" sällskap.


Teorilektionen var en katastrof, jag har aldrig varit med om en sämre lärare och jag funderar allvarligt på att skita i att fortsätta gå om samma sak upprepar sig nästa vecka.
Läraren presenterade sig inte, han satt på en stol i ett hörn och mummlade, han skrev med konstiga förkortningar på tavlan, avslutade lektionen 20 minuter för tidigt och en mängd andra helt kassa saker faktiskt.
Är det verkligen såhär dåliga teorilektionerna rent generellt?

Vardagsstress

Klockan är knappt 14.00 och jag har gjort tonvis emd saker men har tonvis kvar.
Idag har jag som vanligt varit på bibban och pluggat men det var helt omöjligt att koncentrera sig eftersom nån liten bebis skrek så hela lokalen ekade. Måste varit pinsamt för mamman som inte kunde göra så mycket.

Efter bibban var det dags för att se min syster uppträda i Hörsalen. Hon dansar bosnisk folkdans och jag blev sådär storasyster stolt när jag såg hur duktig och vacker hon var.

Snart ska jag iväg och vara lite journalist och intervju en dietist som ska förklara för mig varför ungar blir så feta idag. Sen ska jag fika med Mathilda och efter det är det dags för första teorilektionen. Är väl meningen att jag ska plugga nåt mer efter det.

Önskar ibland att jag hade mer slötid men det är lugnt.

Ja just det, idag kändejag mig riktigt cool när alla kompisar till min lillasyster tittade respektfullt på mig för att jag var äldre än dem, till och med den otrevligaste och kaxigaste av dem alla var tyst som en mus.

Kanske ska satsa på det?

Angelique Papillon säger:
blev just erbjuden att köpa "Jesus Viagra" på hotmail

Nadjii säger:

hahhahahahah

Nadjii säger:

go for it

Angelique Papillon säger:
absolut

Nadjii säger:

shit man kommer till himlen

Nadjii säger:

bättre än red bull

Angelique Papillon säger:
japp varje gång man blir kåt kommer man till himlen


Ibland blir jag så förvånad över att det går så bra

Jag har sånt flyt i livet just nu
Det riktigt känns i hela kroppen och i hjärnan också

Visst finns det dåliga perioder och händelser men det tar inte bort att jag i grund och botten har ett väldigt flyt och sätndigt är på väg framåt.
Tänkte på det här under spinningen nyss, hur jag klarar allting jag håller på med nu.
Det är nästan så det är pinsamt att det går så bra som det gör, jag menar jag fixade en massa uppgifter till distansplugget efter flera veckors tröghet och det känns bara så bra att slippa ha den klumpen i magen.

Äsch, jag borde egentligen gnälla om mitt liv och be alla andra ta ansvar för mina handlingar samt ha dåligt självförtroende. Sen borde jag bli sur och hata alla som inte har det som jag, hela Norrköping känns iblans såhär. Ska bli mer än skönt att flytta i augusti =)

Bota trötthet med spinning

Jag sitter här och är helt utmattad av trötthet men känner samtidigt att det vore otroligt låg karaktär att skippa spinningen redan andra gången, så jag ska gå om 10 min!

Har varit en spring dag och jag har hunnit ta hand om en massa, längtar till att få komma hem ikväll och bara koppla av med en av mina Fredagen den 13:e filmer från 80 - talet, tycker de är så himla mysiga och jag blir nostalgisk på något sätt fastän jag inte ens var född då!

Slog i knogarna av misstag i en hylla idag och det är supersvullet, rött och nästan lite varigt... hoppas det lägger sig för det äcklar mig.

Bloggdesign

Nu har jag äntligen fått den bloggdesign jag velat ha!
Ska dock ändra lite på visningsbild och sånt men annars blev jag supernöjd.

Den som fixat det är Nadja
www.thencloset.blogg.se

En positiv dag

Idag har det känts jäkla bra med allting.
Imorse hämtade jag ut böckerna jag ska ha innan första teorilektionen på torsdag. Jag känner mig pepp.
Jag gjorde även klart en massa plugg och känner mig glad.

En sak hände också idag som jag bara älskar och som jag faktiskt sällan upplever i Sverige. Det händer dagligen och ibland flera gånger om dagen i Bosnien men sällan här.
Jag talar om: spontanfika
Ni vet när man bara stämmer träff med någon kompis lite löst och så helt plötsligt blir man ett litet gäng som dricker öl (dock inte jag och Sandra) på en tisdags eftermiddag och prata och skämtar om livet.
Det hände idag på Världens Bar och det kändes riktigt mys. Jag bara slappnade av och pratade med killarna jag lärde känna. Efteråt var jag sådär glad i magen och gick hem och pluggade.

Negativ sak är att jag inte ätit ordentligt eller inget alls idag. Det blir lätt så för mig vissa dagar när jag har mycket att göra. Min hunger sätter inte igång förrän jag slappnar av.

Fövrigt så spelar Kent nu på lördag och på fredag ska jag ut, det verkar bli en riktigt bra helg det här.
Imorgon bär det av till spinningen igen och göra sig av med överblivet McDonald's!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!

FOLKHÖGSKOLA BLIR DET I HÖST!!!!!

Fan, hoppas, hoppas, hoppas jag inte börjar vela om någon dag!!!!

Hahahaha

Ibland hittar man så roliga saker om kändisar

Klicka här

Såhär kul har man som arbetslös innan utbildning

Angelique Papillon säger:

men ring sen när du är hemma

Angelique Papillon säger:

ska fortsätta plugg anu annars får jag inget gjort

Nadjii säger:

aa. do so

Nadjii säger:

kanske kan ta en fika i kväll lr lunch i morgon

Angelique Papillon säger:

aaa då =)

Angelique Papillon säger:

vi kan fika/luncha ikväll

Nadjii säger:

haha FIKCHA

Angelique Papillon säger:

hahah ja


Angelique - Alltid hårdast mot sig själv

Sam²¹ säger:

ok det lät kanske fel det, men du är ju en ung, snygg, pigg, glad, _smart_, rolig, äventyrlig, utåtriktad tjej!

Sam²¹ säger:

bra att du inte får vem som helst, för du är värd någon speciell


det låter som japanska för mig.....


En bild säger mer än tusen ord

image231

Dagens Ord

Dagens ord är definitivt "Slött"

Hela dagen kan beskrivas med det ordet och det passar nästan alla söndagar
Jag sitter förövrigt fortfarande och försöker göra något
Tror jag lyckas snart
Har blivit lite shoppingsugen men det beror nog på att det är så slött idag.

Söndag

image230

Yepp, vädret ser verkligen bra ut idag
Grått, regnigt, molnigt och allmänt deprimerande.

Alla människor jag mötte på vägen till biblioteket idag såg ut som Vladimir Putin i ansiktet...
Dock brukar just såna här dagar vara perfekta för att få något gjort.
Jag gör ett försök nu och går och gör något

En dag med lillasyster

Imorse vaknade jag och inom en timma stod jag utanför biblioteket en kvart för tidigt och väntade på att det skulle öppna. Kände mig liten igen och nörden i mig blomstrade fram

Jag spenderade någon timma på ett tyst bibliotek och fick massor med plugg gjort. Åkte hem och tjattrade i telefon med Mathilda och Sandra vilket sen kändes bättre.

Nu har jag precis kommit hem från bio och McDonald's med min syster. Vi såg på National Tresaure och jag kan faktiskt rekommendera den om man vill ha rolig action som bara underhåller. Alla Hollywwod klicheer var med men det var ändå bra.

Orkar inte lägga in bilder ikväll då blogg.se är det segaste någonsin.

***

Idag känns bara som en tråkig och jobbig dag där jag pluggar men tänker på annat.

Om någon vill komma och rädda mig lite ur detta är det mer än välkommet.

Det är morgon, jag kastar ett öga på The Montel Show och skäms

Jag har vaknat upp rätt tidigt för att vara en människa med inget ansvar på morgonen längre. Gick upp redan klockan 08 och ringde en massa samtal för att fixa med en massa annat för vilket det säkert kommer krävas fler samtal. Underbart

Förstår inte heller vitsen med "The Montel Show"? Det är så typiskt överdrivet och amerikanst, vissa avsnitt är nästan ren propaganda.

Nadja och jag var på Arbetesmuseet/Strykjärnet i onsdags. Vi poserade med utsällningsföremål och kände oss kulturella.

Den första utsällningen vi såg hette: 
 och var riktigt bra faktiskt. Handlade om ja ungdom och ungdomskulturer och jag blev lite sentimental och längtade efter sommar av det hela.

      

Nästa utsällning var: "Han i hennes ögon" av Britt Marie Trensmars

       

image202

Vi tog en paus och poserade lite i trapphuset

image207

image208

 

INDUSTRILAND - När Sverige blev modernt

Nadja diggar Tv'n och säger - Ohh fota mig när jag är Mando Diao 

O'boy från något decenium tillbaka.    och jag filosoferar på en bänk

       

image220

      

VAR GÅR GRÄNSEN - Om alkohol, arbetsliv och ansvar

 

image228

 Sist men inte minst fick jag och Nadja veta att vi inte dricker för mycket!MIN BLOGG ÄR INGEN MODEBLOGG, TRO EJ DET

Min goda vän Nadja www.thencloset.blogg.se håller på med min bloggdesign och kommer fixa allting till nästa vecka. Så därför kommer den se lite underlig ut de närmaste dagarna!

Sammanfattning över ett par månader.

Jag vill nog göra någon sorts sammanfattning om de senaste månaderna som gått. Det är inga speciella månader och jag har inte heller upptäckt den stora kärleken eller fått någon häpnadsväckande instinkt om livet men trots det har det nog varit några av de bästa månaderna i mitt liv.

Jag tror det beror på att jag utvecklas hela tiden och med utveckling så tappar man folk som än inte är redo eller helt enkelt inte kan utvecklas vidare. En sak som jag klurat lite på är relationer. För några månader sen (strax innan praktiken på Folkbladet) bröt jag kontakten med ett tjejgäng jag brukade umgås med. Och då menar jag inte att det skedde gradvis utan kontakten bröts egentligen hmm ja på fredagen var vi vänner och på söndagen var det slut.

Dagarna efter "brytningen" kände jag mig sårad och orättvist behandlad då mycket av det som sas var minst sagt elakt och jag förtjänade det inte. Jag tror att jag till och med satt med mamma i soffan och och gick igenom allt som hänt. Det kan inte någon veta eftersom jag inte ansträngde mig för att föra fram de bevis jag hade eller ville gnuga något i näsan på någon för att hävda mig. Jag gav helt enkelt upp och kände - Det här är inte rätt för mig. Jag funderade också mycket på hur jag skulle umgås med nytt folk men det mest häpnadsväckande för mig var nog att jag inte saknade dem. Inte det minsta faktiskt, jag tänkte aldrig på dem eller oroade mig för vad som skulle ske om vi stötte på varandra på stan eller krogen.

Det tog någon vecka och jag upptäckte att det finns människor runt omkring mig som är mer värda att satsa på och som jag tror vill satsa på mig. På den vägen har jag idag vänner jag trivs med och som jag nästan med all säkerhet kan säga tycker om mig för den jag är och förstår hur jag är dessutom.
Jag läste imorse ett mail när jag vaknade upp hos Sandra som jag fått en en vän som flyttat för att studera vidare.
Det mailet värmde en hel del eftersom det bekräftade det jag trott innan - han gillar mig fastän vi knappt ens hinner prata idag och jag gillar honom och vi är vänner. punkslut.
Idag vet jag också att jag blev grymt orättvist behandlad förut och att det som sas till mig är något som inte kommer ge bra karma för de som vet mig sig att de var hårda.
Idag vet jag också att det är skitsamma.

Så känner jag inför bra och hälsosamma relationer. Jag gillar dem fastän de ibland gör mig besviken och är jobbiga jävlar. Så kände jag aldrig inför det gäng jag tidigare umgicks med.

Förutom relationer har jag även utvecklats grymt mycket rent karriärmässigt. Jag känner att jag har med mig huvudet och fattar medvetna beslut och inte låter latheten eller Kafka ta över längre. Visst, det finns saker som fortfarande gör ont och som fortfarande behöver korrigeras men jag tar det mer lätt idag än för bara någon månad sen. Distansstudierna känns exempelvis väldigt sega nu och jag skulle helst av allt vilja hoppa av bara men det kommer jag inte göra. Jag kommer fortsätta tills jag är klar och jag kommer bestämma mig för skola och ordna med boende.
Det känns som om jag bara under ett par månader gjort mig av med allt onöndigt och lämnat plats åt annat onödigt som kan bli viktigt.
Exempelvis så har Sandra lärt mig vikten av att ha bra smink och att man ibland kan slappna av och vara tokig. Det är bara ett exempel på att nya saker tar plats medan gamla helt onödiga och skadliga försvinner allt mer. Även om det inte är något stort så räknas det för mig.

Nu ska jag sätta mig och ta itu med distansplugget, städa lite, prata med min mamma och syster samt läsa och ta reda på vad Lejonet har att vänta sig under 2008.

Kort inlägg

Sitter här och försöker få klart en artikel till kl 17.
Sen kl 17:30 ska jag på mitt första spinningpass
Efter det ska jag till Södperköping och träffa Sandra och Mathilda för att festa och se på film.

Idag har jag hunnit med att få ett chockerande besked, det kom så fort jag vaknat och är fortfarande orolig och har nog inte riktigt förstått att det faktiskt kan ha hänt.

Efter chockerande besked träffade jag Nadja för att fika på Världens Bar och sen gå på Norrköpings olika museum. Vi hade det kul och fotade massor.

Nu måste jag rusa om jag ska hinna få med allting!

Full metal jacket

Min dag har sett ganska enkel ut och jag missade att äta en semla innan kafeet som ligger precis bredvid här stängde.

Men det är okej, jag kan leva utan en semla... hoppas bara jag inte får något sockersug senare ikväll eller nåt.
Psykologin var lika kul idag som att ta en spruta

Men låg nyss i sängen och såg klart på en av mina filmer som kom nu. Jag minns att jag sett den när jag var liten men blev för ett tag sedan påmind om den igen av en person på Folkbladet.

Full Metal Jacket av Stanley Kubrick som kom 1987 är något alla borde se. Den handlar om Vietnam och den hänsynslösa och gryma träning enkla män och pojkar får inför kriget som gör att de blir slaktarmaskiner som är orädda allting.
Det som är bra med den här filmen är att den beskriver råheten som finns hos människan utan en massa klyschor och coola specialeffekter som brukar vara ganska typiskt Hollywood och USA. Sen gillar jag också hur Stanley Kubrick visar ett ansikte på alla mördare och våldtäcktmän och vad som är orsaken bakom att alla flippar ut när krig bryter ut.

En annan viktig faktor som gör den så jäkla bra är att trots att man får anledningar till råheten och allt elakt så är det inget ursäkt utan man tillåts ändå som tittar att dömma varje människa enskilt utifrån de val de gör..

Sen är ju scenen där en av killarna flippar ut och sitter på en toalett mitt i natten med ett gevär i handen ett mästerverk.

   


Förövrigt

Jag vill ha denna:

Är väldigt förtjust i ordet förövrigt.  Det låter väldigt fint och prudentligt.
Över till dagens funderingar.

Jag är en hemmafru, jag känner det.
Idag har jag städat och tittar i skrivande stund på "Våra bästa år" och tycker att alla killar där med bar överkropp är våldsamt sexiga. Förövrigt så undrar jag när alla i den serien kommer förstå att det är Marlena som är seriemördaren? Ett under att den där sierien har gått i snart 50 år eller så.
Det enda som fattas är en låda med chokladpraliner och en skrikande unge och så är jag den klassika hemmafrugan. Idag har jag även hunnit med att städa, laga mat.

Jag har varit ledig i två dagar men har redan myror i brallan och vill ut och göra något.
Det här med att sitta och bara glo är inte min melodi alls men vad kan man göra då? Gå på stan känns inte kul och ringa runt till alla som är upptagna på dagarna känns bara jobbig.
En jäkla tur att körkortet och träningen sätter igång snart.

Mina filmer jag beställde kom från CDON idag och jag blev som alltid glad.
Nu har jag även dessa i min samling:
1. Den gröna milen
2. Full metal jacket
3. Breakfeast Club plus en bonus film

Nu är det plugg och slit som väntar!
Ser fram emot imorrn då det ska "festas" till hemma hos Sandra.

En rödhårig flickas funderingar

Idag har varit en bra dag och jag testade mitt rödhåriga hår som om någon vecka ska bli ännu mer rött på stan.
Det funkade och jag kände mig snygg
Jag skrev in mig på körskolan och hämtade ut konsärbiljetterna, har inte hunnit fixa det förbannade brevet men det tar jag i veckan.

Nu under kvällen har jag dock känt mig lite sviken, sådär som om folk inte riktigt bryr sig om mig men jag vet inte
Varje gång jag tänker på det suckar jag djupt och tänker "bläääää" sen följst av ett muttrande "vad fan".

Här kommer en bild på håret

 Ser lite sur ut men jag orkade inte posera så jag stirrade bara dumt in i kameran

Jean Michel Jarre

Idag klockan 09.00 efter 20 minuters väntetid beställdes två biljetter till Jean Michel Jarre som ska spela den 4:e April på cirkus i Stockholm.

Det känns riktigt bra
Nu ska jag iväg och skriva in mig på körskola samt försöka posta ett väldigt jobbigt brev som jag inte trodde jag skulle behöva ta tag i

En sammanfattning av min kommande vardag

Nu har jag precis köpt min hårgärg och tjaffsat med min syster på stan. Att gå ut på stan under en regning och grå söndag med någon man är släkt med är inget jag rekommenderar.

Förövrigt så har denna helg varit totalt händelselös eftersom jag ville ha det så. Känner en lätt ledsam känsla inför att inte längre kunna gå till Folkbladet imorgon men det ordnar sig. Har lite andra projekt att sätta igång med som exempelvis:

Körkortet -  Ska skriva in mig imorgon och börja köra och plugga direkt
Träning - Börjar på spinningen på onsdag och ska träna två gånger i veckan
Distansplugget - Avsluta de sista kurserna och förhoppningsvis få det högsta betyget
Söka jobb - Behöver hitta något litet jobb för kanske en max till två månader för att ha råd att resa i sommar, mer behöver jag inte men det verkar ordna sig
Skolorna - Bestämma mig för vilken jag ska ta och skicka in ansökan samt leta mer efter lägenhet

hmm, av någon anledning får jag inte mer fritid för att jag INTE jobbar.... aja det fixar sig nog
Idag ska jag även försöka mig på att bli rödhårig... får se vad resultet blir

Rödhårig

Imorgon blir jag nog rödhårig. Punkt slut.

image189


Kate Bush - Hounds of love

It`s in the trees!
It`s coming!"

When I was a child:
Running in the night,
Afraid of what might be

Hiding in the dark,
Hiding in the street,
And of what was following me...

Now hounds of love are hunting.
I`ve always been a coward,
And I don`t know what`s good for me.

Here I go!
It`s coming for me through the trees.
Help me, someone!
Help me, please!

Take my shoes off,
And throw them in the lake,
And I`ll be
Two steps on the water.

I found a fox
Caught by dogs.
He let me take him in my hands.

His little heart,
It beats so fast,
And I`m ashamed of running away

From nothing real--
I just can`t deal with this,
But I`m still afraid to be there,

Among your hounds of love,
And feel your arms surround me.
I`ve always been a coward,
And never know what`s good for me.

Oh, here I go!
Don`t let me go!
Hold me down!
It`s coming for me through the trees.
Help me, darling,
Help me, please!

Take my shoes off
And throw them in the lake,
And I`ll be
Two steps on the water.

I don`t know what`s good for me.
I don`t know what`s good for me.
I need your love love love love love, yeah!
Your love!

Take your shoes off
And throw them in the lake!

Do you know what I really need?
Do you know what I really need?
I need love love love love love, yeah!

Kroppskonst är inte lite vackert heller

Hittade denna underbara bild på  http://www.bmezine.com/
Här finns allting man behöver veta kring piercingar, tatueringar och en hel del annat

Personligen så skulle jag aldrig placera tatueringarna där den här tjejen har dem men jag tycker de är helt underbart vackra...

image188

Älskar de två månarna hon har vid svanken