Och så försvann det lika lätt som det kom

Igår lärde jag mig ett par saker

1. Om du pratar för länge i mobilen på toan i Cromwell bryter vakterna upp dörren och skriker åt en

2. Det är alltid bra att gå hem tidigt om man känner att man inte är så festglad som resten av gänget


Jag har haft en tung vecka, det har varit irriterande på jobbet och allmänt frustrerande överallt. Om jag skulle följt mitt vanliga recept skulle jag bara sväljt allt och gått vidare som vanligt. Denna vecka gjorde jag annorlunda, jag delade med mig av det jag tyckte var jobbigt (jag pratade bara av mig och babblade på vill säga) och det släppte genast. Ska man förändra de mindre bra sakerna hos en själv tror jag att man måste börja med att förändra hur man ibland hanterar saker.
Det svåraste för mig är - Sårbar och utlämnande är inte svag och patetisk utan stark och uthållig. Ibland måste man släppa ut lite och ta chansen för att sen se att folk bara tycker bättre om en efter att de förstår vad problemet är. Sen finns ju alltid rädslan för att de kommer ändra sin syn på en som person men jag tror inte risken för det är stor.



Jag kom hem vid kl 01 inatt och la mig strax efter medan resten av partprinsssorna fortsatte efterfesten någon annanstans... hoppas alla lever idag bara.


Blev väckt imorse och det kändes bra och lungt i magen igen.

Åkte med familjen till olika varuhus för att mamma skulle kunna köpa skor - mamma köpte inga skor men jag däremot hittade "Hook" filmen med Robbie Williams och blev glad. Den filmen är en riktig nostalgitripp för mig för att varje gång jag ser omslaget till den kommer jag ihåg hur många timmar jag tillbringade med att se den och hålla i en hink utifall att magsjukan återkom. Nu är det inte själva magsjukan jag går och blir nostalgisk över utan känslan av att vara ompysslad och trygg.
Jag minns att jag faktiskt trots den höga febern, svullna lederna och igentäpta kroppsöppningar(eller alldeles för flödande kroppsöppningar) faktiskt tyckte om att vara sjuk.
Då kunde jag vara hemma från skolan, mamma köpte hem allt gott jag gillade att äta och jag såg på Peter Pan och drömde om hur jag var en flicka som aldrig växte upp. Sen kom pappa alltid hem med någon leksak eller spelade musik för mig så fick jag gissa vilken låt och artist det var. Han spelade för det mesta musik med Led Zepplin, Pink Floyd, Bob Dylan, Rolling Stones och en massa annat. Synd bara att jag idag inte alls blir sjuk lika ofta......

Annars så är planen för idag:


1. Tvätta håret

2. Städa klart

3. Äta något gott

4. Sitta på msn och prata ett tag

4. hmm ja se film typ


Jag är inte van vid detta

Efter en väldigt jobbig vecka känns helgen som en befrielse för då kan man ägna sig åt den människa man aldrig kommer bli av med, när man ligger där död och kall kommer den fortfarande vara med - mig själv

Nu när helgen har börjat är det ungefär något i stil med det här:

- hej Amra

- ehh, hej Kafka?

- här är jag, titta hit

- ohh hej, hur är det med mig?

- ja du, det är det vi ska köra över fort som tusan för du har varken tid eller människor som orkar med dig

- jaha ja då vet jag

- mm

Det har varit en jobbig vecka på jobbet men jag antar att det är bättre att vara sig själv än att inte vara alls. Idag började en ny tjej på mitt jobb som jag fastande lite för, hon var skön att prata med och verkade vara någon med båda fötterna på jorden... vi får väl se hur länge hon får jobba där nu.


Nu är det helg och imorgon är det tänkt att det ska bli utgång, svea och cromwell står på schemat vilket jag tycker verkar vara helt okej. Det blir ingen förfest för mig men däremot hänger jag nog på senare.

Idag var jag på stan med Saradenrara, vi åt pizza och diskuterade diverse saker, kom inte fram till något vettigt men hon hjälpte mig att välja en jättefin klänning som jag bara blev helt kär i när jag kom hem sen. Tack gud för Indiska, blir så less på att allt ska se likadant ut annars


Igår var det första mötet med Folkbladets redaktion och jag tog som vanligt på mig mycket att skriva men den här gången överträffade jag fan mig själv. Jag och Mathilda ska ut och supa nästa helg. Nu tror ni säkert att vi gör det bara för att vi är äckliga tonåringar med kort kjol och kåtglans i ögonvrån men icke! Vi ska göra det i enbart journalistiksyfte! Vi ska skriva om Norrköpings uteställen och göra en sorts rakning samt fråga folk vad de tycker, vi är inte helt klara med ideerna än men det kommer. Det viktigaste inslaget är dock att vi ska festa hela helgen (enbart i syfte att få till ett bra reportage självklart) och försöka fota samt komma ihåg vad tusan folk svarar på våra frågor samtidigt. Jag vet inte vad andra tycker men jag anser detta vara en strålande ide till ett reportage...


Nu har de sex på femman..... undrar om jag gör såna miner nångång? Hoppas inte, stackars, stackars män isf. Nicole Kidman ser iaf inte klok ut när hon har sex.....

Inte för att jag gör sånt äckel då, skulle aldrig falla mig in ^^

Nu kom jag att tänka på en sak - Hur vet man att man är bra i sängen? Alltså om man inte varit tillsammans riktigt länge och säger sånt till varandra hur vet man då?


Jag ger upp

Ibland ger hjärtat upp och man slutar kämpa för de som jag trodde älskade mig

När man väl gjort det finns ingen återvändo till det gamla

You don't speak swedish motherfucker!!!

Jag börjar med att säga: Grattis på 21 års dagen Toni Foni =) Hoppas du får en superduper dag och att du inte strular till det inom den närmaste framtiden iaf ^^

Som man kanske kan gissa var jag hos Toni i Karlsstad, Molkom för att se hur han har det på sin nya skola. Det visade sig att han har det avundsjukt bra och att hela folkhögskoleatmosfären väckte en enorm längtan efter studier hos mig. Det har växt till den grad att jag imorgon ska försöka skriva in några kvällskurser jag kan läsa samtidigt som jag arbetar.


Eftersom det finns så mycket kul att berätta så tar jag den enklaste vägen och gör en lista igen...

Fredag: Jag står där på Karlsstad station med min svart/rosa 80 tals väska och håller utkik efter en Greenpeace jacka. Efter en stund slår det mig - Han lär då ta mig tusan inte ha den på sig här så skärp dig! Jag klurar en stund och kommer på att jag ska hålla utkik efter en hatt och rätt som det var så ser jag en kille i hatt komma emot mig och se lite halvglad ut. Det blev lite hejvadjagärgladattduärhärkomsåskadufåenkram stunder och sen krävde min mage "Burger King". Det kändes faktiskt riktigt fint men jag var nervös inför vad alla skulle tycka om mig.
Efter en promenad på stan där Toni utnyttjade min present i form av ett presentkort på H&M med denna kommentar - får jag stoppa min den här i din den där?
Alla i kön stelnade till och vände generat bort blicken medan jag smålog igenkännande. Det Toni självklart menade var - Snälla Amra skulle inte jag kunna få lägga min nyinköpta vara i din reseväska så slipper jag kånka på den?

Strax efter så tog vi bussen till skolan där det visade sig vara supermys och jag kände - Jag skulle nog kunna höra hemma här... Sen blev det bastu och "Scrubs" för hela slanten


Lördag: Underbar middag på "Harry's" som Toni var urgullig och bjöd på =)

På kvällen - fest,fest,fest! Och vilken fest det var också! Jag tror att alla håller med om att det var en av de bästa någonsin. Det finns mycket att säga men det är nog bästa tt inte göra det =)


Söndag: Hej, hej bakfylleseghet, det blev "Scrubs", packande, prata lite med folk innan jag går och chokladkaka... Jag lyckades på ihop någon slags frukost på korv och champinjoner vilket faktiskt var riktigt gott.

Sen bar det av hemåt vilket kändes skönt eftersom jag vet att jag kanske får hälsa på igen om det inte är så att folk absolut inte vill ha mig där igen.


Trots allt kul har jag saknat er här hemma så därför ska jag i veckan (idag kom min första lön tralalal) gå på stan med alla och prata om allting och ingenting

Ibland föds saker två gånger

Ni vet ibland när man tillsammans med en kompis och kommer på en riktigt bra historia? En såndär som inte skulle kunna framkalla den minsta fnissning om den berättats under andra omständigheter men som helt plötsligt är hysteriskt kul?

Ni vet säkert att såna historier sen slutar vara roliga när man berättat dem om och om igen för alla (som glor misstroget och ifrågasätter ens mentala stabilitet) och att man sedan glömmer bort den?

Ibland föds de igen...

Jag satt här helt fridfullt tittandes på "Desperate housewifes" när den dök upp....

En väldigt rolig historia som helt plötsligt blev sjukt rolig igen

Den föddes på busstationen utanför Tonis gamla lägenhet här i Norrköping, Hageby. Vi skulle ta oss in till stan, sega och trötta efter gårdagens ölkväll och filmtittande när Toni säger - Tänk om man väntade på bussen klädd i en banandräkt......


image137


Om jag försvinner i Molkom.... leta efter mig

Det har varit en stillastående period med mycket rutiner... Jag hatar rutiner och vardag dvs när jag märker att jag följer rutiner och har en vanlig vardag

Imorgon blir det jobbet (ännu en rutin) igen vilket är rätt okej. Bättre att arbeta än att inte arbeta antar jag men inom en snar framtid måste jag vidare.



Igår hade Jossan sitt kalas där höjdpunkten var såsen vi fick till maten. Den var verkligen jättegod. Förutom såsen(som var en godare variant på brunsås än vad jag kan tillaga) fick vi även kyckling och potatisgratäng. Jag var helnöjd och nyktrast av bunten. Efter festen skulle alla ut men jag var tvungen att ta mig hem eftersom jag var pank och tjurig vilket bara hade förstört för alla andra senare.



Nu på fredag får Toni besök.... av mig! Jag ska ta mig till Karlsstad och sen sätta mig på någon buss, åka till något ställe som heter Molkom för att hälsa på honom och se hur han har det. Känns nästan som om hans skola ligger mitt i skogen som i alla "Fredagen den 13:e" filmer. Har jag inte hört av mig till nästa söndag bör ni vara oroliga och leta efter mig.


We don't do cheap boys

För ett bra tag sedan hade jag och Kamala kontakt med en halvsvensk/halv indisk kille som av någon anledning i början verkade lovande. Sen insåg vi att så var inte fallet

Hans förslag på dejt  var  - Att jag bjuder på te som kostar 15 kr
- Att han och Kamala ska åka pulka...... och han har ingen pulka


Samtal mellan mig och Kamala om denna generösa man på msn:

kamala säger:

jävla R skriver till mig

Amra - www.amrasfinablogg.blogg.se säger:

hahah va??

kamala säger:

ja, vi har inte pratat på flera månader så skriver han

kamala säger:

han ska väl tigga pengar eller ngt

Amra - www.amrasfinablogg.blogg.se säger:
säg till honom: det är lite försent för pulka nu idiot!

kamala säger:

HAHAHAHAHAHAH

Amra - www.amrasfinablogg.blogg.se säger:
hahahahahahaha

Amra - www.amrasfinablogg.blogg.se säger:
vad vill han då?

kamala säger:

nae jag vet inte, han frågade vad jag gör nu för tiden, jag svarade och ställde samma fråga så säger han: sitter här

kamala säger:

KUL liv

Amra - www.amrasfinablogg.blogg.se säger:

shit vad länge han måste suttit vid datan! :P

kamala säger:

han har loggat ut

Amra - www.amrasfinablogg.blogg.se säger:

fan

Amra - www.amrasfinablogg.blogg.se säger:

han märkte väl att vibben för att fråga om pengar inte var rätt


Sjuk :/

image136

Här ser ni mig som filosof/psykolog i helgen när Jossan blev 18
Sen att jag sitter på en toalett och ger goda råd är en annan femma

Idag gick jag hem från jobbet tidigare eftersom jag är sjuk
Måste tydligen ta mig till jobbet imorrn vare sig jag lever eller inte eftersom det är så företaget fungerar
Tycker fortfarande hemskt illa om killen på jobbet och ska göra allting för att han inte ska säga ett ord till mig mer

Ibland är man bara så vitsig och smart ^^

Igår var Play del Ingles gänget ute + Maria, Rickard och nån mer ute för att fira att vår kära Jossan blivit 18 år gammal!!!

Kvällen var minst sagt kul och jag har bara några rader att säga om vissa ^^

Amra - Vad är litet, gult och juckar mot alla sina vänner på dansgolvet??
- KAMALA

Amra du är så bra som kan det här med du vet psykologiskit och moral, tack tack (sagt av många under kvällen, inga namn nämda)

Sara - Alltså man ska inte berätta för folk att man är trög för då blir man det

Jag själv - HÅLL KÄFT, vi sjunger väl Rammstein på tyska om vi vill för fan (sagt på spårvagnen in till stan från klocket)

Becka - Om någon kommer och vill ha något får jag knäppa upp en knapp direkt :P (Becka funderar över hur väl hennes klädval passar in på dansgolvet sen)

Jossan - Jag fick för fan vänta i en kvart tills den blev 00 innan jag kom in!

Toni (uppring av mig på telefon) - Alltså jag har bara suttit ned hela kvällen och inte dansat, ingen av honkön har dragit upp kjolen och visat upp sig, är det fel på mig Amra? Börjar jag tappa stinget? Hallå Amra ta med dig den där klänningen du vet till Karlsstad sen.....(paus på 15 sek) den klänningen är bra vet du

Jobb,jobb,jobb = pengar,pengar,pengar (samhällets gång)

Folkbladet
Rädda Barnens Ungdomsförening
Åka till Afrika
Dansa salsa
Åka till Kanada
Fixa med skolan

Jag är påväg, jag är påväg men för att uppnå allt detta så måste jag ha pengar och det jobbar jag för som tusan nu
Idag har varit en bra dag faktsikt, trots det roliga jag kommer skriva om strax
Här känts positivt med livet och som om jag faktiskt går framåt och det är bra!

Hahahahah

Amra - Näspetaren på jobbet :D

Hahah att det kan vara så viktigt att diskutera vidarevid jag faktiskt har petat mig i näsan eller icke :p
För er som undrar
- det har jag väl fanimej säkert gjort nångång under den månaden jag jobbat där :D

Jag hoppas dock att ni ändå tycker om mig och inser att det bara händer ibland.... inte typ hela tiden :P


Utlyser tävling, vinn Pontiaks nya skiva!

image135

Idag på jobbet lyssnade jag på radion, närmare bestämt kanalen East FM och kom fram till att de aldrig mer borde få göra en enda sändning till.
Mitt hat mot radiopratarna är helt ofattbar, de svär, kan inte mer än 20 ord och säger gång på gång fel. Jag menar sen när heter det - Nu kära lyssnare har vi utlöst en tävling??? Ta mig tusan jag höll på att få damp för att inte nämna att idag är den andra dagen i rad då jag arbetar själv med den där dumma människan då Emelie och Lina är sjuka.

Idag blev droppen och jag fick nog. Helt plötsligt mitt i alla svordommar, skitmusik och allmän dumhet utlyser de en tävling. Vinn en t - shirt med Pontiaks autograf på! Vem (om man inte har en psykisk störning) vill ha ens något Pontiak tittat på ännu mindre skrivit på?

Därför utlyser jag nu en ny tävling - Den som först klubbar ned Pontiak på stan, tar ett kort på händelsen och hör av sig till mig får hans cd  - som han garanterat inte rört vid.

Ps: Om du klubbar ned någon av radiopratarna istället för Pontiak gäller samma pris

Pontiak suger
East FM suger

Godnatt
jag är så förbannad

Nisse tar över utekvällarna....och ingen går säker på kort

      


Utekväll i lördags.....
Jag sitter vid datan runt kl 21:30 och är fast besluten att slinka ned i mitt nattlinne och tillbringa natten med Stephen King men icke! Sandra lyckades inspirera mig till att gå ut genom att dela med sig att hon sitter och förfestar på vin helt själv hemma :P
Sen kom söta Becka och sa att hon bjude rpå en öl om jag följer med..... och då blev jag sugen som tusan på att festa :P
Sara hängde på och det blev en toppenkväll ^^^

MEN som ni kan upptäckta på kort var även Nisse med.... han sitter där stolt på min panna och myser med sin röda närvaro på varje kort. Tack, tack Nisse ^^

Annars så har allting varit rätt bra ändå, jag tycker att man efter ett tag alltid fattar rätt beslut och inser vilka människor som är värda ens tillit och närvaro...... Jag hoppas bara att  man nu kan slippa mer tjafs och tråkigheter

Tatuering och livslistor

Men iaf, nu är tiden bokad och kriget kan börja. Kriget här hemma vill säga, min kära moder är inte så liberal gällande kroppssmyckning som man aldrig blir av med.

Tror dock att hon har mycket att göra just nu och kanske inte hinner ta den diskussionen med mig just nu.

"Jag ringer polisen" är inget hållbart argumment för att jag inte skulle tatuera mig, det är dock ett strålande bevis på vart jag får min överdramatiska ådra ifrån :P

image129 Denna ska sitta på min rygg strax mellan skulderbladen men lite under ^^
Jag har haft tur och Mathilda (som förövrigt är en jäkel på att rita) ska designa min tatuering så att den blir så personlig som möjligt =) =) Är massa glad nu ^^

Detta är förutom tatueringsplanerna en seg helg som tusan. Orkar verkligen inte göra något alls och tänker inte göra något alls. Igår var Jossan och Sara hemma hos mig och såg film. Sara var dödssnygg och smart i sina glasögon :P

Mycket inplanerat och mer att komma. Det känns ibland som om jag sugs in i någon sorts dammsugare som ska spruta ut mig mot min framtid och mitt liv som fortfarande känns avlägset och långt borta? Jag undrar ständigt var jag hamnar och hur det kommer gå för mig? Det enda svaret jag fått är att jag inom den närmaste månaden ska till tandläkaren...... Universum hånar mig, det känner jag starkt.

Trots att universums svar på mina frågor är att skräckfyllt tandläkarbesök känner jag mig självsäker.

Jag har klurat lite på vilka öden som väntar mig och sållat bort följande:

- fyllekärring

- buskrunkare

- argsint kvinna som skriker på folk i ICA

- stressad ensamstående mor

- och lagerarbetare.


Nu har jag kvar att beta av:

- Misslyckad jorunalist/författare som dricker för mycket

- Manplågerska

- Kronisk lögnare som egentligen inte ens har A - kassa men håller skenet uppe genom att ha sex med yngre män

- Stolt ägare till en villa, två barn och en man som jobbar på kontor


Inom ett halvår hoppas jag att jag lyckats föra mina vägar bort från dessa fyra öden som just listades som kanske kan drabba mig om jag inte ser upp.

Vad jag däremot vill bli är komplicerat... jag vill fortsätta vara intelligent och inte vill jag bli skitful heller.

- Jag vill tycka om människor mer än jag gör

- Jag vill lyckas med det jag brinner för rent karriärmässigt

- Jag vill besvisa ytliga människors ytlighet

- Jag vill ha en pojke med glittrande ögon som förr.....


Min största rädsla är dock att jag ska bli galen och bränna upp mina böcker i någon sorts vansinnig protest!
Så ser ni mig sakta komma in på dessa tankar är det bara att skjuta mig för då vet ni utan tvekan att jag är så galen som det går att bli!