Är nog inte alls uppgjort inte

Jag har skrattat hela morgonen åt den här bilden. Vad är det här för par egentligen? Vad är det för förhållande? Hahah titta på deras ansiktsuttryck.

The Fourth Kind

Imorgon börjar en riktigt hektisk vecka. Lägenheten ska målas och en massa saker ska köpas. Vi har redan skrubbat alla trä ytor vi vill måla men det finns en hel del kvar att göra. Här i Holland är det inte samma standrad som i Sverige så ibland är det lite man måste fixa själv när man hyr en lägenhet. Fördelen är dock att man har mycket mer frihet, man får exempelvis byta kakel, måla om, renovera smått vilket gör att man slipper en tråkig lägenhet där allting måste se ut på ett visst sätt.
Eftersom jag kommer vara så upptagen nästa vecka så går jag på bio med Jarno ikväll. Vi ska se "The Fourth Kind" som jag inte har en aning om den är bra eller inte. Det enda jag vet är att det är någon läskig uggla med i filmen så vi får se.Det här med att resa

Jag kommer på mig själv med att vara ständigt avundsjuk på alla som reser runt i världen. Det känns som om jag läser om det överallt, folk drar och vandrar i Asien, snorklar i Australien eller tågluffar Europa runt 100 gånger. Själv renoverar jag en lägenhet tillsammans med Jarno och försöker klara skolan med studielånn. Det låter så tråkigt när ja säger och skriver ner det, att jag pluggar och är i ett fast förhållande. Jag är så rastlös att jag redan glömt att jag flyttat till ett nytt land för mindre än ett halvår sen.
Fast sen när jag tänker efter, alla dem som reser iväg direkt efter gymnasiet, avbryter studier eller liknande vad tjänar de på det i längden? Visst, erfarenhet och upplevelser, goda vänner osv men allt som väntar när man kommer hem då? Utbildning, jobb och en schysst lägenhet är sånt som alltid kommer ifatt den. Jag vill resa och det har jag gjort men jag vill inte vara 30 år gammal när jag är klar med skolan. Det känns så dumt att sticka iväg och resa nu och sen komma tillbaka till allt man måste göra när allt man bara vill är att ha ett jobb så man klarar sig. Kan känna mig irriterad på folk som bara - Åhh backpacking i Australien och jobba i barer i två år, fan vad coolt! Jaha.... och med det får du en anställnings intervju, du kan lägga till det i ditt CV, pluggar det ens upp dina gymnasiebetyg? Ta mig inte fel, resa runt i världen är skitbra, bara man inte glömmer bort att ha ett liv att komma tillbaka till också.

Som jag ser det så har jag fyra år kvar innan jag är klar, under den tiden kommer jag att resa sporadiskt, kanske ingen tågluff i Asien eller backpacking i Australien men fortfarande resor. Sen när jag är klar känner jag att jag kan resa med ett gott samvete och veta att jag har ett rätt fixat liv att komma tillbaka till.