Riktigt glad =)

Jag och min pojkvän har äntligen hittat och tackat ja till en lägenhet vi tycker om i Holland! Den ligger ett stenkast bort från där vi bor nu så flytten borde inte vara krånglig! Stor och rymlig, omkring 60 kvadrat meter! Jag är så glad att det inte är sant!!! Vi flyttar i januari!!!

Avatar

Var och såg filmen "Avatar" med lillasyster igår. Måste säga att jag var rätt skeptisk innan eftersom jag inte tycker om "stora" filmer där all fokus ligger på specialeffekterna och både handling, symbolik och dialog får lida. Blev dock rätt positivt överraskad. Filmen var bra och förvånadsvärt lång, nästan tre timmar vilket betyder att regissören uppenbarligen hade något att säga. Brist på budskap var det knappast. Människan/Amerika har förstört sin egen värld och är nu ute efter att förstöra världen där dessa väldigt långa blå varelser bor enbart för att utvina en ny energi källa ur deras mark.
Filmen var bra och jag kan förstå att det tog mer än ett decenium att skapa denna otroligt vackra film. Lite då och då brister tekniken eller kanske det visuella eftersom det känns lite "plastigt". Varelserna i filmen, alla djur och växter ser ibland lite gummiaktiga ut, nästan lite 60 - tal men med 10 gånger mer rörlighet. Inte för att det förstör något eftersom budskapet och handlingen är rätt bra men det märks. Rekommenderar folk att gå och se den om man gillar en film med ett schysst budskap om naturen, stereotyp handling och väldigt vacker natur.


Världens styrs av utomjordingar

När jag flög till hit från Holland så ville jag bara sitta tyst i 1h och 45 min och bara komma hem. Det fick jag inte för att bredvid mig satt en av världens mest intressanta människor jag någonsin träffat. Han var Amerikan och hette Bart. Jag påpekade genast det uppenbara och sa att han har samma namn som en vis gul karaktär. I alla fall, han sa mer saker som gjorde honom speciell än att han hette Bart. Han talade om för mig att svininfluensa vaccinet egentligen gör oss sjuka och slöa så att vi inte ska inse vad som händer i världen egentligen. Det som händer och alltid har hänt är att världen styrs av reptiler i människoskepnad.
Det är dom som har startat alla krig i världen och det är dom som ser till att våra hjärnon fungerar på en viss frekvens som gör att vi inte kan se detta.
Han sa också en mängd andra saker men det skulle ta alldeles för lång tid att förklara allting. Jag tyckte självklart att han var knäpp, kom hem och började googla och youtuba allting. Här kommer en film jag hittade som ser intressant ut. Ja just det, Bart berättade att man ska referara till människor som egentligen är halvreptiler som "shapeshifters" och alla vi som inte insett detta är "sheople" som i sheeps ni vet!


Hur uttalar man "Anka" på amerikanska? I mitt huvud så låter det väldigt roligt

Har uppdaterat mig om vad som är hetast i Sverige just nu och enligt Aftonbladet så är det Anna Anka och Tiger Woods. Känns som om allting kretsar kring det men jag förstår faktiskt inte en sak. Tycker svenska folket verkligen det är intressant att titta på "Anna Ankas julkalender" som sänds på Aftonbladets webTV? Jag menar, i ett av avsnitten så pratar hon om ingenting? Nämner nåt om nån som dött av rumpimplantant och säger att det är Hollywood att sitta i morgonrock och dricka champange?
Vad har det med julkalendern eller julen att göra med överhuvud taget? Jag är väldigt förvirrad för det känns ju helt klart som om folk gått och blivit dummare.
Tycker det är väldigt charmigt när svenska dessutom folket helt plötsligt försöker få Tiger Woods svenska fru att framstå som en stark ängel medan han är det förrädiska svinet.

Jag menar, sen när är det mer illa om någon är otrogen mot en svensk jämfört med någon annan?

3 December - Torsdag

Den senaste tiden har jag känt mig frustrerad och irriterad på grund av vissa saker som har hänt här. Men eftersom jag inte riktigt vill skriva ut vad som händer här eftersom jag märkt att Google translator är rätt effektiv så får det bli vid ett annat tillfälle.

 

 

Utan jag tänkte istället berätta om en högtid de firar här just nu. Sinterklaas heter det och betyder väl egentligen jultomten eller Saint Nicholas. Han firas i Holland, Belgien, Aruba, Suriname och Holland Antille, de sistnämnda är gamla kolonier där Holland fortfarande utövar ett väldigt stort inflytande så det är inte så kontigt att de i så tropiska länder följer samma vinter högtider.

Men i alla fall, det här med Sinterklaas förbryllade mig väldigt mycket och jag förstår fortfarande inte riktigt men jag ska försöka förklara. Man firar detta helgon runt den 5:e december varje år eftersom har är den som beskyddar barn och sjöfarare. För i tiden var det tradition att hjälpa fattiga genom att lägga pengar i deras skor, ha vilda karneval liknande fester som ofta lede till massfylleri. Detta ville protestanterna som senare kom till makten såklart sätta stop för eftersom de ansåg att högtiden var för katolsk. Dock var denna högtid så populär att den fick vara kvar. Idag så liknar Sinterklaas väldigt mycket jultomten i Sverige och runt om i världen. Dock så rider Sinterklaas över hustaken på en vithäst och ger alla barnen deras presenter genom skorstenen. Här är jultomten lite ”posh” och tycker han har högre klass eftersom har Zwarte Piets, dvs. Svarte Peter som istället kliver ner i skorstenen och ger klapparna så tomten slipper klämma sig in där. Det är alltså tradition att måla sina barns ansikten svarta och låta dem vara med i parader med den store vite tomten. För mig så ser och känns det här underligt även om de flesta påstår att de inte alls är slavar. Varje är det inte vita barn? Jo, de blir svarta eftersom de måste klättra ned i skorstenar. Jag vet inte, här verkar alla så glada över den här högtiden, de skapar egna presentöverraskningar, deltar i paraden när jultomten kommer och hela köret. Jag fårstår att de tycker det är kul och inte tänker på hur det ser ut för utomstående men det ser just underligt ut.

 

Jag bifogar några bilder så ni kan se vad jag pratar om.

 

 

Ni kan ju tänka er min chock när jag bläddrar igenom Jarnos album från när han var liten och hittar bilder där han är svartmålad i ansiktet, klädd såhär och dessutom ser överlycklig ut?