Baby, you know what to get for my birthday


Fame! Im gonna live for ever, im gonna learn how to fly, high!

Det finns positiv och negativ avundsjuka, om någon har det du vill ha och det får dig att sträva mot något bättre utan att tänka något dåligt om den som har det är det bara bra att vara avundsjuk. Så säger alltid min mamma och hon har på många plan helt rätt.

Det är inte dåligt att vara avundsjuk eller att vilja ha mer. Slutar man med det eller inte känner avund eller strävan framåt har man nog dött eller gett upp hoppet om sig själv. Det jag tycker är jobbigt är att ständigt vilja gå från steg ett till steg tre och samtidigt känna rädsla och oro för att jag inte redan är på steg fyra. Läste igår en blogg om en tjej som flyttat till Dubai, som jobbar och har det bra där. Vad jag blev avundsjuk, satt där och läste hennes blogg och ville boka flyg dit för att jag blev så missnöjd med det jag hade nu. Allt känns för mig så fjuttigt, allt jag gör känns dåligt när jag börjar avundas människor som jag tycker nått längre. Nu flummar jag lite och har inga direkta och klara mål för vad jag vill göra men jag vill göra mer. Har i alla fall valt ett program i andra hand jag skulle kunna tänka mig att plugga i Holland. Psykologi, om jag kan komma in, skulle inte vara helt fel att resa till utvecklingsländer i egenskap av det och tycka det är givande och något jag inte tröttnar på. Undrar vad man egentligen måste åstadkomma för att känna att det är något som räknas?

 


HAHAHAHA


Always good to be first at something!
Solen skiner himlen är blå

Ibland hatar jag bra väder. Som idag, det är irriterande och påfrestande att känna skuld över att man inte är ute och gör vad det nu är menat att man ska göra när solen skiner. Sitta i parker, gå på stan i shorts och se lycklig ut. Idag känner jag inte för det, jag läser böcker inför seminariet imorgon, har potatis i ugnen och vill bara att det blir molnigt så jag slipper känna press för att jag inte är ute.
Jag har dock sminkat mig och varit i affären så det får vara en tillräcklig hyllning till solen idag.

Idag är det morgon hela dagen

Regningt, grått och surt med våta strumpor. Jarno åkte idag istället för igår på grund av missförstånd och ont om tid.
Jag har tittat på Scrubs hela morgonen när jag borde göra tusen andra saker. Som att läsa tre böcker till exempel och försöka träna.
Lyckades tillsammans med Jarno springa runt hela strömmen och har bättre kondis än någonsin! Har fått reda på att Hälsostudion ska stänga igen, vilket är tur då det måste vara det sämsta gymmet någonsin. Alla vi som har kort där får träna gratis på WorldClass under maj månad. Ska försöka få med mig någon som kan gå dit med mig idag, kanske värt att köpa ett kort i någon månad om det verkar bra?

Känns underligt och svårt att planera något långsiktigt då jag kanske flyttar till Holland i september. Är egentligen rätt nervös över allt det där men har mycket att göra som tur är så jag slipper tänka på det.
Får nog sätta mig och skriva listor över allt som behöver göras så blir jag nog lite lugnare.

Riga


Tillbaka i lilla Norrköping igen

Tillbaka från Riga nu. Alltid kul att träffa familjen men rätt tråkigt att komma hem till samma gamla stad där man känner till allting. Jag är alltid dålig på att återbeätta resor i skriftlig form. Det var dock en sak jag reflekterade över. Riga var nästan tomt, både på turister och befolkningen som bor där. Vi var rätt ställda över det här och funderade över varför det var så. Det var inte många som satt på uteserveringarna, som shoppade eller åt ute. Dock var allt i full gång och man kunde se tre-fyra servitriser stå vid tomma resturanger och bara vänta?

När vi kommit hem och jag tittade på nyheterna fick vi Jarnos teori bekräftad. (inte att det var en zombie epidemi som jag hävdade i timmar). Det var helt enkelt ekonomin. I de baltiska länderna har den rasat så kraftigt att de knappt har råd med livet varje dag. Hög arbetslöshet, inga jobb och så vidare.... Och här i Sverige gnäller folk på minsta lilla och avsaknaden på sommarjobb! Det här landet har det så bra att det är löjligt när man ser till resten av världen.
 
Riga var i vilket fall som helst väldigt fint. Medeltida byggnader, mycket gröna parker och en hel del att se.

Klicka här för bilder:
Riga och mer Riga

Bjud mig aldrig på något igen!

Ni vet när man står i kassan, butiken, restaurangen ja varsomhelst och är på väg att betala? Precis så händer det ibland att någon från ens sällskap säger - Jag tar det eller - Jag bjuder på det där!

Sen när man går iväg eller ska sätta sig börjar den granska kvittot noggrant. Redan där känner jag ett starkt obehag för att jag vet vad som kommer sen. personer som granskar kvitton tycker ALLTID att det är något fel, något de är missnöjda med och så kommer den där sucken - Oj vad mycket jag har spenderat idag, eller - Oj, vad dyrt det blev!

När någon som bjudit mig på något säger sådär får jag bara lust att slänga saken jag fått på dem och gå därifrån. Jag känner sådan skuld inför att de känner att de spenderar pengar på mig att jag vill spy. Ibland går de så långt som att börja diskutera kring hur dyrt allting blivit nuförtiden och hur folk har allt mindre pengar i plånboken. det är hemskt och jag tror innerst inne att de ångar att de bjudit, eller känner att jag borde börjat protestera våldsamt och betalat själv, att de kände sig tvungna att bjuda för att framstå som snälla, snåla jävlar säger jag bara!

Bjuder man, så klagar man inte eller pratar om pengar efteråt

Så gör man bara inte.....

Jag hatar flygbussarna

Vad är det för tidtabeller de går efter egentligen? Inte är det när flygen landar i alla fall! Jarno landar 15 min efter att bussen går till Norrköping och nästa går om två timmar! Kul att få hit honom vid halv tolv på natten istället för runt kl 21 som vore rimligt om tiderna för en gångs skull kunde vara okej! Ringde till dem för att kolla varför busstiderna aldrig är synkroniserade med flygen och killen i telefon sa - Ja busstiderna är helt dumma!

Vad trött jag blir när man måste förlita sig på idioti för att ingen konkurrens mellan företag får existera i det här landet!

Dags för uppdatering

Har varit lite segt med att skriva här. Det beror på att jag haft mycket i skolan men nu har jag lite mer tid. Fick högsta betyg på tentan och även hemtentan gick bra. Känns så enormt skönt att det går framåt i stadig takt i skolan. Känns som om allting går framåt. Det enda som är lite segt är sommarplanerna, än så länge verkar Venedig vara spikat men resten vet jag inte. Vet inte om jag har råd till att resa så länge, får se hur det blir med allting.

Känner mig skyldig när jag inte hör av mig till folk tllräckligt och jag vet att jag borde ta tag i det men det blir bara aldrig av. Inte för att jag är arrogant och inte vill utan för att jag har mycket annat på hjärnan att tänka på. Just nu försöker jag fixa med ansökan till universitetet i Holland, visade sig i efterhand att de ändrat på någon regel och vill ha kopia på pass jag måste skicka så allting flyter på.

Jag och Ena har börjat träna och jag hoppas att det blir mer regelbundet. Om jag lyckas motivera henne tillräckligt till det vill säga! Men imorgon ska vi till gymet igen och få till muskler. Ska även se till att färga håret imorgon, rödbrunt eller något sånt blir det. Jarno kommer nu på torsdag och jag kan knappt vänta! Känns jobbigt ibland att inte bara kunna ringa och säga - Hej, kommer du till mig i eftermiddag Okej vi syns snart då älskling! det fungerar att ha ett distansförhållande, det gör det men ibland hade det varit skönt att slippa planera varje gång man ska ses.

Nu på lördag åker jag och Jarno till Riga, Latvia och vi ska ha det så kul!

Ser väl mysigt och fint ut? Ser faktiskt ut som en finare version av svenska städer tycker jag men vi får se!