Reser inatt

Jag börjar min resa tidigt på morgonen eller väldigt sent inatt. Hela dagen har gått åt till att packa och vara nervös inför resan. Jag har sällan resfeber men det har alla andra så jag blir också upp stressad. Vi får se hur denna resa går men hur den än går lär jag knappast ha det tråkigt. Jag menar jag kan shoppa, jag kan äta och jag kan bada. Mer än så behöver inte jag för att hålla mig själv nöjd! Lär inte uppdatera ofta här nu men någon gång skriver jag väl något kanske. Hade så bra alla som blir kvar i Sverige så hörs vi i slutet av månaden.


När jag kommer tillbaka åker jag direkt till Marcus och sen till Italien med Nadja så det blir riktigt kul!


Vad jag måste vara hemsk då

...........  | säger:

Jag har ju sagt tidigare att jag aldrig varit kär. Nu känner jag att jag faktiskt känner något för någon. Jag har sagt att jag aldrig vill ha ett förhållande på distans, men just nu känns det som att det är världens lättaste sak. Jag har en känsla av att saker kan fungera, och det har jag nog aldrig känt förut 

......... | säger:

Och just därför är du speciell


Resa på måndag morgon

Det är inte långt kvar tills jag åker iväg nu. Tidigt på måndag morgon när alla jag känner sover ger mig iväg på min resa.  Jag planerar att ha kul och bara njuta av allt men samtidigt tänker jag ta tillfället i akt att skriva mycket och tänka över saker och ting.Hitta gemensamma nämnare för att i slutänden få veta vad jag vill och vad som är värt att satsa på. Tycker den här resan till mitt hemland är bra för mig nu innan jag flyttar hemifrån och börjar på allt nytt. Eller ja, ska väl inte säga att allt är nytt när jag redan nu planerar att ta med mig lite och behålla det. Universum och dess planer är en rolig plats trots att jag jämt och ständigt stör mig på dess kassa tajming med saker och ting.

Packar och städar annars för fullt här hemma. Ska träffa Nadja imorgon för att prata Italien och fest antar jag men kommer antagligen prata mycket i telefon med Marcus och andra. Försöker vara lite extra snäll nu innan resan.  


En av de saker jag tänker fundera mycket över under resans gång är följande: vad är viktigast? En relation eller priset man betalar för att ha en relation? För mig har det alltid varit själva priset, är priset för högt och om "att ta någons skit" ingår köper jag det inte. Det är sådan jag är, resten av världen känns ibland som om relation oavsett pris är viktigast. Människor håller tyst bara av rädsla att  inte ha någon att gå ut med eller ta en fika med. Att sedan alla deras relationer egentligen grundar sig på att någon biter sig i tungan och inte säger något är okej för dem.

Det är okej för mig också, det jag vill klura på är helt enkelt hur det kommer sig att jag blev det förstnämnda alternativet.

Svarar på alla kommentarer imorgon


Fika

Är nyss hemkommen från en fika med Michelle. Michelle och jag hade praktik på folkbladet ungefär samtidigt förut och har pratat mycket efter det via bloggen. Idag tog vi en lunch/fika, diskuterade journalistik och allmänt tjejsnack om allt möjligt. Var riktigt trevligt att träffa någon med samma intresse och karriärmål som en själv som en omväxling.

Just nu sitter jag och smäller i mig jordgubbar samtidigt som jag tittar på "Unga Mödrar". Är det verkligen bara jag som reagerar på att mammorna röker när de är gravida och sen vid sina nyfödda bebisar? Vad tusan är det för fel på människor egentligen, ska man ha barn så får man väl se till att hålla det friskt också. Inte förgifta ens luft.

Ett inlägg bara

Som jag tidigare skrivit har jag tillbringat mycket tid hos Marcus de senaste dagarna och faktiskt trivts i båda hans sällskap men även med hans vänner. Det är skönt att komma till nytt men även lika skönt att träffa någon allt är avslappnat med och inte lika spänt med.Fick faktiskt en present idag av honom som gjorde mig väldigt glad och som jag velat ha ett tag nu. En bok såklart men inte vilken bok som helst utan: Nikki Sixx - Heroin Diaries. Vi var dessutom och åt middag på Pappagrappa här i stan och såg sedan "Jiddra inte med Zohan" som Adam Sandler har huvudrollen i. Helt underbart rolig film och jag skrattade nästan på mig i bion.

Kanske dags att konvertera?

Jag måste berätta en sak. En sak jag tänker varje gång jag får ett mail eller sms av någon. Min första tanke är alltså sällan  - Oj nu låter telefonen, utan jag tänker istället varje gång:

 - Ohh undrar om det är Gud?

Jag är alltså för en kort milisekund övertygad om att högre makter hör av sig till mig via msn eller mobilen. Samma sak händer här nu när jag är hos Marcus och han får ett sms.

Marcus mobil piper till:

Jag: Ohh är det Gud?
Marcus: Suckar, nej det är det inte Amra
Jag (kollar på displayen och utbrister: Hahahahah nej det är JESUS

Marcus kompis från Spanien heter då Jesus och skickade sms just sekunden innan jag undrade om det var Gud. Var riktigt länge sen jag skrattade såhär mycket åt något. Jag dog nästan när jag dessutom såg början på messet som löd såhär:

Jesus:
"Hey dude, how are you doin'?"

Sitter i Nyköping och tittar på Turkiet/Tyskland

Sitter här med tre skrikiga killar (eller en är mer diskret iaf) och en syster och blir i princip helt döv. Hur spännande kan en fotbollsmatch vara egentligen? Jag förstår exalteringen men att helt förlora vettet så fort någon rör på sig går över mitt förstånd!


De ser helt vilda ut i ansiktet och verkar vilja attackera TV rutan snart? Undrar om jag borde ge mig ut efter något sorts tillhygge om vi behöver försvara oss här?

Nåja, lite kul är grabbarna att titta på iaf


Och vem säger att vi Lejon inte är kärleksfulla?


Nyköping igen

Nej vet ni vad, jag åker till Nyköping och Marcus imorgon igen och kommer hem på torsdag. Pappagrappa och bio besök väntar här i Norrköping då. Rätt skönt att ha någon att åka till så när man börjar tröttna på ansikten här i stan.

Om fiender på andra sidan

Läste nyss Marcus Birros blogg som jag följt ett par månader. Jag gillar Birro och jag gillar att han strör känsloyttringar omkring sig på samma sätt som jag skulle vilja göra om det kunde garantera att folk omkring mig inte var överkänsliga. Idag skriver han om att man aldrig kan veta vem som står på andra sidan när sorgen eller tragedin tar tag i en. Att personer man ansåg vara ens fiender kommer höra av sig och hjälpa till när man har det svårt? Jag tycker om det här resonemanget, att vi när någon har det svårt ställer oss över alla fjanterier och elaka ord vi vet att vi har sagt och visar vår empati och medmänsklighet. Tyvärr tror jag inte som Birro att folk riktigt gör så, jag tror att människor njuter av att se de starka falla.

Att få gotta sig lite i hur någon man känner sig hotad av mår dåligt, jag är iaf övertygad om att de jag anser vara mina fiender inte riktigt kommer skicka mig några tröstmail om de hör att har det svårt. Jag tror snarare att de kommer le inombords och tycka att det är bra och allt rätt åt mig. Kanske är jag mer cynisk än vad Birro är men jag tror helt ärligt att många är så pass småsinta med några undantag. Jag personligen fungerar på så sätt att jag försöker se över små saker och faktiskt bara gå vidare med livet men kan inte påstå att det är något jag lyckas med dagligen. Tycker dock att Marcus Birro inlägg är lite inspirerande, känns skönt att någon som upplevt så mycket smärta ändå anser att folk är så pass vettiga att de ser över dumma konflikter och ställer upp.

Det mest patetiska i det hela måste ändå vara att en stor del av dessa människor som faktiskt gottar sig i andras olycka inte erkänner det. Inte erkänner att den enda anledningen till att de faktiskt ibland hjälper människor är att för en liten stund få känna sig behövda och överlägsna någon.
Jag tycker att en av de värsta sakerna en människa kan göra här i världen är att hjälpa någon av oärliga och humana skäl. Då har man förlorat en större del av sin värdighet som människa än vad man själv inser.


Jag fick hem ett brev idag

Ett brev från Ädelfors folkhögskola. Skolan jag ska börja på i höst och möjligen gå i två år samt bli journalist i. Det var en underlig känsla att få det bekräftat på det sättet, att få veta hur dags uppropet är samt namnen på dem jag då kommer gå i samma klass i två år. Stirrade lite på de där namnen, försökte utröna vad de kunde vara för människor och vilka av killarna som var snygga och vilka av tjejerna som skulle kunna vara schyssta. Jag misslyckades självklart med att få någon sorts vibb där men upptäckte snabbt att den jobbiga tjejen som var på provdagen inte kommit in och det gjorde mig något enormt glad. Hon var verkligen en jobbig människa på alla sätt och vis.


Jag har inte alls tänkt eller känt efter kring den här flytten. Jag är väl medveten om att jag ska flytta men det går inte in riktigt, tänker aldrig på det under min vardag så att säga. Jag gör ett tafatt försök då och då men den ända tanken som då dyker upp och utesluter all annan tankeverksamhet kring detta är - Jag har ingen toalettborste, jag måste ha en alldeles egen toaborste så som vuxna har men jag har ingen aning om vilken färg den ska vara?En underlig tanke, jag vet men för mig sammanfattar den lite tror jag. Man är faktiskt vuxen när man börjar köpa egna prylar till sin alldeles egna toalett. Vi får se vad jag tycker och känner kring allt detta just nu men för tillfället känner jag en lätt besvikelse, en besvikelse över att jag nog kanske blir vuxen mot min vilja nu.


Om att träna

Att jag är en hurtig jäkel tror jag alla vet om likaså att jag har överskottsenergi som håller i sig från fem års ålder. Kan trots att jag är väldigt aktiv inte påstå att jag är någon träningsnarkoman, någon som sysslar med sport eller tränar fyra-fem gånger i veckan. 
Jag har dock börjat träna det senaste halvåret eller så, eller njah lite mer än så är det allt. Minns mitt första spinning pass någon gång där i november förra året? Hur slut jag var och hur jag helt ärligt trodde att jag skulle avlida på den där cykeln och aldrig komma därifrån. Trots att jag aldrig varit överviktig var jag alltså inte tränad.Nu åtskilliga månader efter så känner jag att jag tycker om det här med att träna. Det är skönt och framförallt gillar jag känslan av att uppnå något, märka hur kroppen blir mer fast och hur man helt enkelt är jäkla nöjd med sig själv. För tillfället tränar jag i snitt tre gånger i veckan men nu under semestern kommer det nog minska betydligt eftersom jag tänker satsa på att äta. Fast har nog aldrig varit med om att jag blir fetto på semestern eftersom jag är ute och rör på mig precis hela tiden och inte äter regelbundet.


Bättre humör och en allmän uppdatering

Efter ett välbehövt jogging pass så vände det sura/underliga humöret till ett mer neutralt humör. Sitter här och kastar mot min vilja en blick på Italien/Spanien matchen och undrar hur det går. Antar att större mer världsomfattande turneringar i sport drar till sig min uppmärksamhet. De flesta saker som är  internationella verkar jag fastna för.

Dagen idag har förövrigt varit rätt bra. Var en sväng ute vid Maxi och upptäckte något som i princip fick mitt hjärta att stanna: Den nya Richard Bachman  "Blaze" är ute och jag ska köpa den nu när lönen kommer. För er som inte vet vems
pseudonym Richard Bachman är, skäms och slå upp det sen! Den här boken kom faktiskt först ut i serien och utkastet fanns redan under 70 - talet men först nu har den dammats av och släppts i sin helhet. Jag tror självklart att den är väldigt bra och spännande.

Eftersom det bara är en vecka kvar tills jag åker iväg så har jag och Marcus bestämt att han besöker mig ännu en gång. Denna gång är det planerat att vi ska äta pizza på pappagrappa och bara ha det allmänt trevligt. Jag har svårt att säga nej till bra förslag och så får det bli. Vi syns nog igen i början av augusti sen men för tillfället får vi ta det som går att fixa ihop och det är inte fy skam det heller.
Underligt det här med relationer, hur de kan utvecklas av en slump och hur man kan snubbla på varandra bara sådär. Jag trodde aldrig att jag skulle träffa någon att hmm ja träffa nu bara någon fjuttig månad innan jag flyttar. Med tanke på att jag inte haft en relation på så länge är jag rätt förvånad över detta. Är det här universums sätt att ge mig en vink om att jag faktiskt inte suger helt och hållet? Att jag kan vara omtyckt precis som jag är och att det finns människor där ute som vill mysa med mig? Jag tänker ta det som det eftersom jag tror att det kan vara så. Inte för att jag brukar ha för vana att klanka ned på mig själv men utan vinkar från universum är det svårt för mig att enbart lita på mig själv.

Ps: Är det så att universum ljuger har jag den perfekta tröstlösningen.

Klicka här:

Har du något att bekänna? Kom igen nu, låt oss vara ärliga

Stygga svenskar:

Humörsvängning

Är på ett underligt humör idag. Bara går omkring och saknar allt hela tiden. Känner mig allmänt malplacerad och besviken på människor som helt enkelt är dumma.
Är på det där humöret som helt enkelt gör att jag inte alls tänker hålla upp någon fasad idag. Ringer någon så tänker jag vara väldigt ärlig och klagar någon tänker jag köra på samma sak.
Jag är inte på dåligt humör jag är bara på underligt humör.

Gossip Girl går nu och jag hatar den där serien. Alla är bara fula och dumma och folk som slaviskt följer den där serien är samma sak!

Hmm när tusan blev hon gammal och blond???


Nedräkningar

Bosnien: 9 dagar kvar

Italien: 29 dagar kvar

Fira 20 års dagen samt hej då fest med Nadja: 49 dagar kvar

Fyller 20 år: 54 dagar kvar

Flyttar hemifrån: 56 dagar kvar

Någon slags sammanfattning över veckan som gått

Är väldigt överraskad över att det är lördag och inte söndag idag faktiskt. Har varit inställd på att det är måndag imorgon och att jag har massor att börja fixa med innan resan så. Skönt att få skjuta upp det en dag till i alla fall.


Sitter här och funderar över att det faktiskt har varit en riktigt bra vecka trots mycket funderingar från mitt håll och slutsatser om att jag både gjort rätt och fel när jag hanterat saker. Var hos Marcus i Nyköping över midsommar som sagt och kom hem tidigare idag. Det var riktigt mysigt och det var länge sen jag blev så mätt på god mat att jag knappt fick ned någon dricka.


Det var i vilket fall en väldigt trevlig fest med fina människor jag kom bra överens med. Fördelen för mig är nog att alla var lite äldre än mig vilket är på något sätt skönt. Resten av kvällen och imorse spenderades med mys och filmtittande samt ca 4 timmars sömn. Var ju skapligt trött nu på eftermiddagen. Vilket fall som helst var det riktigt mysigt och jag gör gärna om det någon gång.


Veckan som kommer nu kommer gå åt till att förbereda mig för min en månad långa resa som börjar. Kommer väl hem någon gång i slutet av juli så jag hoppas det blir riktigt kul.


Midsommarfirande


Nyköping om någon timma

Det märks verkligen att det är sommar nu. Kanske inte enligt vädret men enligt allt kringresande för min del. Så är det alltid för mig så fort maj övergår till juni så dyker det upp en massa saker att göra! Som om universum skruvar på något resehjul som bara sprutar ut saker jag kan göra!

Åker runt kl 13.00 till Nyköping och kommer hem imorgon. Ska fira midsommar hos Marcus med hans vänner. Känns lite sådär halvt som halvt obekvämt eftersom jag inte känner någon Alternativet är ändå att gå på någon tråkig Norrköpingsfest där jag känner alla så jag tar mina chanser. Har blivit lovad mat och dricka så jag är nog lugn.

Hmm är dock en aning tveksam till denna stad för när jag googlade "Nyköping" var denna bild en av de första som dök upp:Ser alla ut såhär när jag kommer dit är nog chansen stor att jag sitter på nästa buss tillbaka!

WTF??? Stringtrosan? Terroristernas nästa vapen?

Från seriösa till ja, helt löjleväckande nyheter

Klicka här:

Det är ju förjäkligt att hon inte kunde gå till ARABETET?

Borde jag som invandrare bli förolämpad och kräva skadestånd jag med?

FRA lagen

Är det bara jag som blir rädd nu? Som tycker att det här är att gå alldeles för långt och att det är helt otroligt att man röstar igenom en lag som den svenska befolkningen inte vill ha?

Är det bara jag som tänker på nazismen och kommunismen under 1900 - talets början när jag hör det här? Tror det är dags att sluta klappa oss själva på axeln om hur bra vi är och framför allt bör vi sluta kalla Sverige för "demokratiskt".
För att få lite snabb fakta om vad FRA - lagen innbär för alla

Klicka här:

Jag skulle kunna gå igång på detta och skriva texter som sträcker sig miltals mendet behövs inte. Det räcker med att säga att det här är en skam helt enkelt.

Helt öm i kroppen

Att åka bergochdal bana i flera timmar för att sedan fortsätta med allt annat som finns på plats visade sig inte vara särskilt skonsamt för kroppen.  Hela min kroppen är öm och det känns som om jag haft ett träningspass från helvetet. Hoppas det här släpper snart för det sista jag vill är gnälla hela dagen imorgon om hur jag har ont överallt. Tror inte man räknas som särskilt bra sällskap då.

Trots min kropp som idag är lila skör som en 90 årings så lyckades jag fixa så jag får ut ett nytt betygsdokument med alla mina fina nya betyg. Det borde komma innan semestern som förövrigt nu är enbart 11 dagar bort. Det är snart och jag har nog inte förstått att jag ska åka än.

En annan sak jag räknade ut är att det är ca 57 dagar kvar tills jag flyttar hemifrån?

Gröna Lund

Som jag innan skrivit så var jag och syster i Stockholm på Gröna Lund hela dagen igår. Det var riktigt kul och något jag tycker man ska göra som syskon helt enkelt. Nadja var med ett tag och åkte bergochdalbana med oss samt smällde i sig våfflor och såg glad ut. Jag och Berina åkte nog alla de "farliga" karusellerna hundra gånger om.
Det var till den grad av vi faktiskt började må illa och bestämde oss för att ta det lugnt. Lustiga Huset är en av attraktionerna jag faktiskt glömt bort hur roligt det kan vara. Springa omkring där inne och bli exalterad på samma sätt som när man var 10 år gammal eller nåt.  
Berina satsade stenhårt på att krama alla clowner, apor och allt annat som kom i vår väg och jag förevigade det hela på bild. Det här blir verkligen en dag att minnas nu när jag ska flytta hemifrån.

Lite Bilder från dagen

      

och avslutningsvis:


Ett par sista meningar

Jag har har under en längre tid ignorerat det faktum att en tjej jag brukade umgås med skriver om mig i sin blogg. Onödigt att nämna är det föga postitiva saker. Onödigt att nämna är också att hon aldrig skriver ut mitt namn helt.
Jag tänker ägna dig en sista tanke nu och det är följande

Lägg ned Sandra, skaffa dig ett ordentligt liv och lämna mig ifred
Jag hoppas innerligt att dina innre demoner vad de än må bestå av en dag försvinner men förvänta dig inte att bli behandlad med mer respekt än vad du själv strör omkring dig.
ja, just det

Jag svarar på alla kommentarer imorgon, kom precis hem från Gröna Lund med min syster.

Gröna Lund hela dagen med syster. Kommer hem ikväll


Tandställning

Eftersom jag hade tandställning som yngre (tog bort den i slutet av ettan i gymnasiet och hade den i två år) har jag nu en tandställning innanför tänderna på nederkäken. (lång mening här märker jag).

Tandställningen innanför tänderna på underkäken har aldrig krånglat eller varit dum, bara suttit där och hållit allt på plats så att säga. Tills nu då..... Den lossnade nyss vilket den gjorde för ca en månad sedan vilket innebär 10 min hos tandläkare men flera hundralappar fattigare. Knappast det jag behövde mindre än två veckor innan semestern. Aja ska försöka få den fixad en gång för alla nu eller ta ut den helt, orkar inte med om den ska hålla på och gå sönder varannan månad nu.

Om jag var rik

Så skulle ett av mina rum i mitt hus se ut såhär:


Söta små djurHahah ugglan är min favorit!

Underliga slutsatser

Läste just en artikel på aftonbladet där den kanadensiska polisen utreder det faktum att fem fötter flutit i land under det senaste året. Fem människo fötter med sportskor på sig flyter alltså i land och det kan man förstå förbryllar alla.

Det underliga är dock polisens slutsats om att kroppsdelar kan lossna från kroppen om kroppen legat länge i vatten.
Detta resonemang för mig till två tankar

1. Jaha det är inte underligt att en människa har fem fötter?
2. Om det rör sig om två människor, vad tusan gör kroppar ens i vatten så länge att kroppsdelar lossnar och varför bara fötter?

Läs hela artikeln
här:


Stephen Kings Rose Red

En av mina absoluta favorit Stephen King filmer måste ändå vara "Rose Red". Den är så underbar och skrämmande och det är verkligen synd och skam att King själv inte står bakom storyn helt själv. Jag rekommenderar den starkt till alla eftersom den är perfekt för dem som vill se en lite djupare skräckfilm där fokus inte ligger på att det ska vara så äckligt som möjligt.Fotbollsfeber?

Jag måste vara en av de mest sport ointresserade människorna på denna jord. Jag följer ingenting verkligen och ser inte skillnad på en puck och en fotboll. Dock har det skett en sak nu, jag har börjat följa Sverige i EM och kan till och med några av spelarnas namn, sitter och diskuterar matcher samt strategier som om jag vore insatt.
Antar att det finns lite fotbollsfeber i mig trots allt.Söt bild på Zlatan och familj

Midsommarplaner och Gröna Lund

Är det bara jag som ständigt skjuter upp saker som ska göras? Har precis just nu skjutit upp Gröna Lund till på onsdag och ska ge mig ut och boka bussbiljetter så det blir av någon gång. Känner mig förskärckligt lat som bara sitter här och inte gör tillräckligt.
Gröna Lund på onsdag, punkt slut nu! Annars kommer vi nog aldrig iväg
Pratade med Nadja nyss som sa att hon inte hänger med till Nyköping till midsommar, tråkigt, tråkigt tycker jag eftersom jag velat ha henne med men det fixar sig nog. Brukar göra det för det mesta tror jag. Åker nog själv då eftersom jag har blivit lovad lax och annan god mat. Jag kan verkligen inte säga nej till god mat, speciellt om jag slipper tillaga den själv liksom.Ser inte det här underbart gott ut eller?

Funderingar i olika väder

Jag är en person som verkligen påverkas av vädret. Är det fint väder dvs soligt och grönt ute är jag solig och hmm ja kanske inte grön men glad i alla fall.
Idag är det inte fint utan här satsas det på grått och blött vilket knappast gör mig glad. Att sedan priserna för att ta sig till Stockholm imorgon genom något mirakel ökat över natten gör inte saken bättre.

Tror dock inte det kommer innebära att jag kommer vara sur hela dagen precis. Har saker att fixa med vilket håller mig igång.
Hade ett samtal med min kära mor om hur det kommer sig att jag ibland blir så besviken på folk och vad det innebär för mig. Det är verkligen svårt för mig att komma över och så att säga "äta upp" andras misstag mot mig utan att utreda saker. Har alltid haft svårt för att stå bredvid och inte säga något när jag tycker att det folk gör är oförsvarligt på alla punkter. Detta leder till inte förvånande att jag oftast tar distans eller bara blir irriterad. Det är tråkigt och något jag behöver jobba på, dvs att låta folk vara dumma utan att säga åt dem. Antar att det är här min överlägsenhet visar sig och jag upplevs som om jag tror att jag är bättre än någon.....vilket jag faktiskt också tror. Aja för att summera:

Amra håll helt enkelt käft och svälj ibland när folk beter sig underligt.....

Måste bara anmärka eller lägga märke till

Slog just mitt besöksrekord och tycker det är så kul när folk kommenterar och hör av sig!
Såhär glad blir jag då:


En bild jag blev nöjd med


Tappar rösten och kommer inte kunna skrika så har ni något irriterande att säga now is the chance

Har försökt ignorera flera dagar i sträck nu att jag faktiskt håller på och förlorar rösten helt. Jag är inte sjuk längre tror jag men min röst blir alt sämre. Jag låter nu som en kraxande höna och ingen förstår/hör vad jag säger alls. Hoppas det här släpper snart för jag behöver för tusan min röst för att kunna göra mig hörd och planera allt i sommar.


Imorgon måndag blir lite hektisk för mig eftersom det är så mycket ärenden och saker som ska fixas. Egentligen är det nog en bra sak för jag känner en märklig ångest när jag väl inte gör något. Då sitter jag bara och undrar - Borde jag inte göra något nu? Jag och syster ska nu antagligen gå på Gröna Lund på tisdag vilket är en mycket bättre dag såg jag på grund av flera orsaker.


•1.       Vädret ska vara bättre i Stockholm

•2.       Busspriserna är mycket lägre vilket betyder mer pengar kvar till resan om två veckor

•3.       Det kommer kännas som om jag reser oftare bort från stan eftersom jag ska till Marcus på fredag.


Hahahha

Albin Olsson

Är det bara jag som tycker det här inlägget är roligt?

En utmaning mina vänner

Det pågår ett förberedande till krig i min familj. Eller låt oss kalla det en utmaning.
Ni ser min mamma har rökt väldigt länge men har minskat så pass mycket att jag och syster anser att hon kan sluta helt.
Mamma anser tvärtom att det kan hon inte alls.
Jag och min syster gillar cola och läsk i allmänhet lite för mycket och äter grönsaker lite för lite

Ni ser var detta är påväg va?

Den 23:e denna månad ska mamma sluta röka och syster och jag ska sluta dricka läsk och börja äta grönsaker.
Jag är något otroligt nyfiken på hur detta kommer gå.
Funderar också på om vi kanske förlorat vettet eftersom vi den 30:e ska sätta oss i bilen tillsammans och köra ned till Bosnien. Det blir intressant att se om vi kommer ned i samma antal som vi startade.

svarar på kommentarer ikväll


Är det verkligen upphetsande i längden att visa allting?

Förut var kändisskap något som tillhörde eliten. De som var störst och hade talang var de som syndes mest i media och världen. Idag har allting ändrats eftersom vemsomhelst kan bli känd genom att klä av sig och få sin stund i rampljuset. Jag förstår att publiken i början tyckte att detta var spännande och nytt men att vi än idag faktiskt inte har tröttnat på detta?

Jag menar ta en facebook kändis som Tila Tequila som inte gör annat än viker ut sig och ser helt bisarr ut? Vad är det som lockar med henne? Jag tycker hon varken är snygg eller gör något nämnvärt bra eller coolt.
Att vi inte tröttnat på b - kändisar som klär av sig och tjänar mer pengar än hederligt folk som arbetar.


Dita

Om jag absolut skulle få välja så skulle jag komma klädd i denna korsett.Och med en mörkare outfit och korsett så skulle jag ha denna hatt till:


Inspiration från 20 - talet

Jag har nämnt det tidigare men det är så att jag och Nadja ska ha ett party i augusti.
Eller rättare sagt så är det ett 3 in 1 party.

Vi firar att vi:

Båda fyller 20 i augusti
Vi flyttar båda rätt definitivt
Vi vill ha ett dresscode party

Festen kommer gå i 20 tals glamour/burlesk tema. Vi har diskuterat detta länge och det känns kul att ordna något sånt trots avsaknaden av många av mina vänner. Som jag alltid dock sagt: det handlar om prioriteringar och kan man inte komma så har annat prioriterats vilket jag nog kan leva med.
Har dock funderat lite på vad man ska ha på sig? Min första tanke var självklart att hora ut mig och ha korsett, strumpband och hela köret men jag börjar tänka om....tänka mer glamour? Hittade en bild på Internet som jag tror beskriver vad jag vill ha men inte riktigt så diskret. Om jag kunde kombinera glamour med burlesk vore det underbart.


Sjuk = Ingen Gröna Lund

Blev inget Gröna Lund idag. Vaknade upp och var alldeles för sjuk för att kunna åka. Får bli ombokat till senare nästa vecka vilken känns tråkigt som tusan!

Svarar på alla kommentarer senare under dagen.

Hej jag heter Amra och jag åker bil ned till Bosnien om två veckor

Idag kom jag på att det är ungefär 16 dagar kvar innan jag åker till mitt hemland Bosnien igen. Vi kommer åka bil ned och även besöka Kroatien och andra länder.  Bosnien för mig innebär många saker men framför allt så innebär det mat. Jag älskar mat och det i stora lass. Stora lass har vi inte direkt något problem med då meningen - Jag är mätt, sällan uttalas mer än fem gånger under en hel livstid. Jag kommer på mig själv med att sitta och fundera över vad jag ska äta, vad jag ska betala och hur mycket av det jag ska äta.


Det
känns skönt att åka iväg en sista gång med familjen innan jag flyttar och lämnar våra semestrar traditioner. Kommer nog sakna allt vad det innebär att åka igenom halva Europa och se så mycket så man aldrig skulle kunna få se om man bara tog flyget ner. Alla bråk och sammanbrott vi får på varandra i bilen som sekunden resulterar i att alla brister ut i ett skrattanfall som varar i flera minuter. Jag tror att enda gången min familj funderar på att slänga ut mig och lämna mig vid någon toalett i mitten av Tyskland är när mitt blodsocker sjunker och jag börjar irritera dem alla.
Jag ser redan framför mig hur min syster kommer göra allting i sin makt för att få mig att tappa kontrollen varav mamma löser problemet med att höja musiken som om det skulle hjälpa.

Det låter kanske som en hemsk väg ned till Bosnien men det är det inte. Jag kan lova att jag älskar allting, allt tjafs, skratt, underliga toaletter och allt annat som hör till.


Jag
tror att jag en dag kommer skriva en bok om allt det här. Om hur två generationer av bosnier varje sommar åker bil ned till sitt hemland enbart drivna av en sådan stark längtan att det gör ont. Om den där känslan i magen när pappa startar bilen och rullar de första metrarna ut från garaget. Jag sitter alltid i baksätet då och tänker - Nu är vi fem meter närmare Bosnien, snart är vi där. Om hur det känns att åka genom land efter land och försöka beställa läsk och kaffe på knakig tyska blandad med engelska. Om hur man helt utmattad försöker hitta ett hotell på kvällen eftersom ingen vill sova i bilen och att faktiskt ingen vill vara som de där skumma människorna som sover på parkeringsplatserna i sovsäck. Kom efter ett tag på att det egentligen var smartare än att sova ihop kurrad i bilen som vi gjorde ett år.
Om allt det jag nämnt nu och tusen andra bitterljuva njutningar.

Det här är en epok som jag tror är på väg att försvinna. De som föds i Sverige nu kommer definitivt inte åka bil ned och vi som gjort det kommer bli bekväma av oss och ta flyget ned som faktiskt bara tar omkring 3 timmar istället för två dagar och en natt med bil.


Det
har både format och skadat oss. Jag tycker synd om dem som inte upplevt en sådan längtan och kärlek till något som egentligen inte alltid är bra. Efter någon vecka i Bosnien längtar jag alltid tillbaka till Sverige värre än vad någon men när jag är här längtar jag ned till Bosnien mer än någon annat.

Jag hoppas innerligt att alla har något att älska enbart ur kärlek och inte ur underliga patriotiska/nationalistiska känslor som bara förstör och förvrider objektiviteten. Jag är medveten om att Bosnien inte är Europas bästa land men för mig är det ibland det finaste som finns trots allt som hänt och allt dåligt som finns där. 


Undrar om jag kan få till samma frilla som Wino?
Tråkig dag men mer händer till helgen

Idag har jag verkligen bara satsat stenhårt på två saker.


•1.       Vara sjuk

•2.       Skriva


Imorgon ska jag och syster träffa Mathilda och hennes syster. Än så länge har vi bara planerat att äta lunch men vi får se vad mer vi hittar på. Nu blir det att leta upp något att äta. Det är en utmaning kan jag säga er eftersom ingen handlat här hemma alls.


Gröna Lund på lördag

Vaknade upp imorse och fick nästan lite lätt panik. Kunde inte andas varken genom munnen eller näsan plus att trycket i öronen var högt. Tog ett tag innan allt det släppt men det känns obehagligt. Hoppas verkligen inte det slår ut fullt ut för jag måste vara frisk till på lördag.


Jag och lillasyster ska nämligen ta oss till Stockholm igen för att gå på Gröna Lund och ha en riktigt kul dag. Var verkligen tusen år sedan jag åkte någon form av karusell så det är dags nu. Nadja ska nog också med så om någon mer är sugen på att hänga på hör av er!


Högskoleutbildade, släng er i väggen!!!

Angelique Papillon säger:

Alltså följer du historien om Pete Dorothey, Amy Whinehouse och hennes Blake?

Angelique Papillon säger:

detta är knarkarnas shithead bråk

Nadjii säger:

nej?

Angelique Papillon säger:

helt underbart

Angelique Papillon säger:

jo du ser pete och amy har ju hånglat

Nadjii säger:

följer inte mycket jag

Nadjii säger:

jo det har jag sett

Angelique Papillon säger:

kan du tänka dig bakterierna som frodades där?

Nadjii säger:

vidrig bild

Angelique Papillon säger:

okej nu ska amys man blake tydligen ha hyrt en torped för att döda pete

Angelique Papillon säger:

amy har i sin tur setts springa omkring i bh på gatan igen vrålandes blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaake

Angelique Papillon säger:

jag är helt fascinerad för dessa människor lär iaf få mer jobberbjudanden än jag

Angelique Papillon säger:

och mer sex med för den delen

Angelique Papillon säger:

om jag inte rakade benen en vecka skulle jag bli kallad äcklig

Nadjii säger:

hahahahah

Nadjii säger:

galet

Nadjii säger:

sinnessjuktJag funderar på en ny mobil

Har kikat på denna idag men jag vet inte helt säkert. Det är alldeles för mycket att välja på och jag funderar nästan på att strunta helt i att köpa en.


Det här med avundsjuka

Tycker att ordet "avundsjuka" använda alltför ofta och för frekvent.
Jag håller absolut med om att det finns avundsjuka människor som för att kväva det går på andra men jag tror inte det har att göra med det varje gång.
Ibland blir jag väldigt irriterad och förbannad på folk och att då få höra hur alla försvarar sig med att folk är avundsjuka gör mig tokig av ilska. Man är inte avundsjuk varje gång man tycker illa om någon och vill skälla. Det har inte med det att göra, vissa människor förtjänar helt enkelt lite skit ibland.

Har läst att någon kastade något på Blondinbella sist hon var ute. Bloggkommentatorerna kommenterade genast det med att säga att de som gjorde något sådant måste vara avundsjuka? Jag tycker självklart inte det är rätt att skada någon men vad har det med avundsjuka att göra? Blondinbella har ändå valt själv att provocera med sitt sätt att skriva och bete sig. Gör man sånt så kan det ibland locka fram tokiga människor som helt enkelt är så arga att de tar till våld. Tycker det är synd och skam att man ibland kan råka illa ut för sina åsikter men det är väl knappast någon nyhet att det händer? Men är det avundsjuka? Nej jag tror inte det, det är bara dumhet och med all säkerhet skev uppväxt om man tror att man får skada andra.

Vi borde inte använda uttrycket "avundsjuka" så fort någon är dum mot oss. Ibland kan det vara värt att inte slå bort saker ifrån sig utan att sätta sig ned och fundera om man själv gör något fel. All negativ kritik föds inte av avundsjuka och en önskan att vara som den man kritiserar.
I såfall är det en jäkla många människor som vill vara som Hitler....

Jag har blivit sjuk tror jag

Jag tror jag håller på och blir sjuk. Det smyger sig liksom på, än så länge är det halsen och öronen som mår värst men vi får se om det blir något mer.
Idag är planerna noll faktiskt. Ångesten inför att jag är för seg med körkortet finns under ytan men jag väljer att inte ta tag i den. Känner att jag måste förändra mitt sätt att hela tiden känna skuld och stress inför saker bara för att jag inte når mina egna vrickade mål.
Vem tusan säger att att jag också inte får vara lite lat och bekväm? Jag själv tydligen, suck.
En annan sak jag får ta och göra upp med mig själv är att sluta skämmas i hemlighet. Allt måste inte vara perfekt eller stämma perfekt överens med min egen bild i huvudet. Går något inte riktigt så som jag tänkt så skäms jag och tror jag gjort bort mig. Har faktiskt aldrig varit med om att någon tyckt det, att jag gjort illa ifrån mig liksom.

Detta är bara underligt för att jag sen åt andra hållet tycker om mig själv. Det är inget fel på varken självförtroendet eller självkänslan. Tycker till och med om det jag ser i speglen varje dag. Jag njuter ibland av att veta att folk ständigt misslyckas med att få mig ledsen eller ur kurs. Det är en bedrift att lyckas med det kan jag ju säga.

Nej nu får det vara nog med funderingar. Ska ta och skriva lite recensioner, dricka upp mitt te och sen kanske städa eller eventuellt något annat livsinspirierande.


Stackars bebis med extra penis

Ibland stöter man på väldigt underliga nyheter som är svåra att tro på. Jag hade exempelvis svårt att ta in att tjejen i Österrike verkligen suttit inlåst i 20 år med sina barn. Hittade precis en nyhet som är lika häpnadsväckande men med all säkerhet sann.
En liten pojke föddes med en extra penis på ryggen i Asien.

Klicka här:

En vanlig dag men inte så vanligt känsloliv

Sitter fortfarande fast i låten jag la ut i inlägget innan. Jag blir sån, fastnar i känslotillstånd, skriver om dem och får ibland till riktigt bra noveller/dikter om jag får säga det själv.

Idag har jag ätit lunch (läs: McDonald's) med Matilda Söderström som tar över Folkbladets ungdomsavdelning i höst. Det var en kul och mysigt att träffa henne i alla fall. Resten av dagen går nog åt att försöka planera helgen lite grann. Jag och syster funderar på att åka till Gröna Lund. Vi vill helst få med Mathilda Leoson och hennes lillasyster men vi får se hur det går. Behöver få tag på människan först och sen se om möjligheten ens finns.

Svarar på kommentarer och så ikväll

Underbart, ohh vad underbartDet svider, så underbart är detta....Att älska tills det svider och sedan tumla in i luftslott är inget för opassionerade själar

Summer08

Hittade en skitbra sida med musik nu i helgen.


Det är bara att registrera sig heltgratis och få tillgång till en hel del gratis musik. Främst är det partymusik alla verkligen älskar och varje användare kan lägga till fler låtar så playlistan/sidan fylls hela tiden på! Så kika här om ni vill ha väldigt bra musik!

www.summer08.se

Stockholm i bilder

Fredag:

         

Lördag:

         

Söndag:

     
En uppdatering från torsdag till söndag (varning för långt inlägg)

Har varit väldigt frånvarande från bloggen i helgen men har inte alls haft tid. Som jag skrivit om tidigare så spenderades helgen i Stockholm.


Torsdag:


Dagen började med att jag rapporterade om utspringen för Folkbladet och fick med många av mina vänner och intervjuade dem. Efter det tog jag mig till Söderköping och Mathildas studentskiva som var riktigt kul och rörande på alla sätt och vis. Hon fick en massa presenter och en glad släkt som visade sig vara mysiga hela bunten. Alla blev (lite) uppfriskade och jag lämnade Otten tidigt för att orka gå upp och åka till Stockholm.  


Fredag:


Vaknar upp och är ofattbart tacksam för utebliven bakfylla i form av illamående och huvudvärk. Sätter mig för att skriva artikeln om utspringet och tar sedan tåget till vår kära huvudstad. Möter Nadja där, lämnar av grejer där hon bor och ger oss ut på stan. Det blev shopping, promenerande, fikande och en hel del prat. Riktigt mysigt. På kvällen blev det ingen utgång då båda var för trötta så vi tittade istället på Dreamgirls med Eddie Murphy och Beyonce. Tror vi lyckades få till världens godaste och snyggaste middag för att vara oss två också!

Lördag:


Shopping och en hel del velande från min sida på Beyond Retro, fick till slut med mig en kjol därifrån. Funderar dock på varför jag ignorerade byxdressen när jag nu i efterhand älskar den? Ja i vilket fall, vi tog oss tillbaka hem efter lite för mycket ätande och började förberedelserna inför kvällen. Nadja tyckte vi skulle ta oss till en klubb som heter "Ace" och så blev det också. Blev en av mina bästa utekvällar någonsin någonstans. Vi dansade hela natten och drack goda drinkar.

Jag träffade en pojke som var 1,90 lång och kunde dansa som en tokig. Vi snurrade runt massor och han lyfte upp mig och med benen om hans midja snurrade vi runt i timmar kändes det som. Kvällen replik måste varit när min danskille för kvällen säger:

 -   Jag gillar inte svarta.

Jag svarar självklart med ett stirra chockerat på honom eftersom hans kompis sitter bredvid mig och är svart som natten. Kompisen som är svart som natten vänder sig lugnt mot mig och säger:

 -  Det gör fan inte jag heller!

Kan inte minnas när jag skrattat så mycket. Resten av kvällen fortsatte i samma anda och klockan blev 03 och vi dansade fortfarande.  Tror ett av mina bästa sommarminnen skapades när jag och killen gick hand i hand barfota genom ett Stockholm som redan vaknat upp. Resten av barfota gåendet hem gjordes med Nadja som upptäckte att hon hade känsliga fötter och ville följa "the white line" hem.  Vi åt frukost kl 05 och gick och la oss.

Söndag:


Vi går upp runt kl 10 och gör oss i ordning för bloggpicknicken vi sagt att vi ska gå på. Det visade sig vara riktigt fint att sitta i en park och diskutera bloggar och andra saker. Riktigt söta tjejer allihopa.
Stephanie och Angelica var de som tagit intiativet till detta.  Resten av dagen spenderades med att äta, halvt sova, sola och packa för att åka hem. 


Stockholm kl 11:33

Det här med att inte dricka på ett bra tag för att sedan festa ibland verkar inte fungera på mig. Jag blir fullare än vad jag skulle blivit om jag festade regelbundet. Jag hade i vilket fall verkligen skitkul igår.
Mathilda tog studenten igår och jag var bjuden på hennes studentskiva. Hennes släkt var hur trevlig och fin somhelst men samtidigt väldigt bra på att fylla på ens glas hela tiden.
Hamnade faktiskt på Otten igår med Mathilda och Mia vilket jag inte trodde. Har inte varit där på evigheter men det var kul trots att det inte är mitt favoritställe. Jag satt dock mycket i telefon i kvällen och fick nog en hel del sagt.
Tycker idag lite synd om de stackare som fick prata med mig men förhoppningsvis tyckte alla det var okej.

Ska skicka iväg min artikel om utspringen till Folkbladet och sedan börja packa inför Stockholm. Svarar på alla kommentarer när jag får lite mer tid.

Stockholm på fredag

Äntligen! Pengarna från skatteåterbärgningen (hur tusan stavas det?!) kom idag. Jag bokade genast en tågresa till Stockholm och ska vara hos Nadja över helgen.
Ser massa fram emot mot det. Vi ska gå på en blogg picknick på söndag runt lunch. Känns mys då det är helt öppet för alla som har en blogg och jag vill hemskt gärna träffa nytt folk!

Annars så ska vi självklart ut på fredag och shoppa lite på lördag och göra annat kul gissar jag!

Vad är det med mig och gamla tv - serier?

Sitter här och tittar som fascinerade på tusen år gamla repriser av Skilda Världar, jag vet vad som kommer ske men tycker det är spännande ändå. Jag och mamma tittade alltid på den serien när den gick för ett x antal år sedan. Vi hatade alltid Rebecka och jag tyckte att Tom var het trots min låga ålder. Just nu är Nora och Tom kära med Nora vågar inte berätta det för sin kille Micke. Tom har nu tagit saken i egna händer och berättat för Micke om  att hans brud har känslor för honom. Intressant....
Skulle vara roligt att köpa boxen och ha den liksom som ett minne från en tid som inte längre finns.

Att göra listan idag:

1. Ringa fotograf från Folkbladet, boka tider inför utspringet vi ska jobba kring imorgon
2. Köpa studentpresent till Mathilda
3. Boka/kolla upp tågbiljetter till Stockholm (ska till Nadja på fredag)
4. Ska jag, ska jag, ska jag köpa shorts och en klänning? Mitt hjärta säger ja, ja , ja men mitt vett, nej, nej,nej
5. Plugga teori och försöka övningsköra
6. Träna ikväll

Efter en dejt

Nyss hemkommen från en heldag med Marcus. Jag vill bara börja med att redovisa bowling resultaten.

Marcus: 353
Amra: 434

Låter siffrorna tala för sig själva. Annars så har det varit en riktigt trevlig dag med en riktigt god plankstek! Kan faktiskt rekommendera folk att äta på Hugo. Tro det eller ej men det går att göra mer där än att dansa och bli full faktiskt. Helt fascinerande upptäckt för mig tycker jag. Mycket promenerande och pratande blev det iaf och det var riktigt mys. Marcus visade sig vara ganska lik sig själv så som jag uppfattade honom i telefon vilket är bra. Verkar inte vara någon överdriven skummis iaf vilket jag känner att jag fått mer än nog av. Blev lite prat om att jag skulle åka till honom under midsommar men jag ska se om jag kan få Nadja med på den ideen. Bästa förslaget hittills liksom.

Segis morgon

Sitter här med ett fortfarande svullet öga. Gick alltså inte alls över inatt utan ser bara ilsket och rött ut. Jag väljer att ignorera detta och tro att den inte finns.
Ska som jag tidigare skrivit träffa Marcus idag. Är nog inte nervös så utan mer orolig över att jag inte kommer tycka bra om honom men det löser sig med all säkerhet.
Nu måste jag städa upp här hemma lite, ser inte så illa ut visserligen men att bädda sängen och ta undan kläder är nog alltid bra.

Lite sommar med syster i parken

                          


Kamomill te

Solade som sagt idag igen....och somnade i solen! Inte smart alls för just nu sitter jag med en helvetisk huvudvärk och dricker litervis med vatten. En annan vän mådde tydligen också illa efter solen idag så det verkar inte bara vara jag.
En annan sak som bekymmrar mig dock är att jag har ett svullet öga, rättare sagt så är vänstra ögat svullet.
Jag hoppas det går ned till på tisdag eftersom det inte är kul att gå på dejt med ett svullet öga...eller ja tror nog inte det påverkar så mycket. Tänker säga att jag tycker om Rocky filmerna så mycket att jag försöker efterlikna Sylvester Stallone i dem.

Får bli att tvätta ögat med kamomilte. Kamomilte är förövrigt min lösning på alla problem oavsett om de är ekonomiska, psykiska eller fysiska. Det lugnar ned en när man är orolig och botar de allra flesta ickelivshotande krämpor man kan tänkas ha.


Snabbis inlägg

Internetkrångel har resulterat i att jag inte uppdaterat eller svarat på kommentarer. Sitter här med jobb som ska in till Folkbladet men längtar ut till solen.
Blir att sola om en timma eller så, klarar inte inomhus mer än så känner jag.
Pratade till kl 04 inatt igen, germ ig själv beröm för att jag ser så fräsch ut trots ingen sömn.