Någon sorts summering över 2007

Nyårsplanerna är så gott som klara och vad jag ska ha på mig är redan bestämt.
Jag antar att jag på något sätt borde försöka summera detta år som gott.

Det har för mig varit ett år jag kommer försöka glömma, när jag är omkring 40 väntar jag mig att 07 är suddigt och att jag inte riktigt kan placera det längre. Det har för mig varit smärtsamt på många sätt och jag är på ett sätt väldigt glad att det är över.
Jag hoppas att jag tar med mig riktiga vänner in i det nya året som kommer och lämnar dem som jag inte trivs med och som inte är bra för mig bakom.

Det finns dock ett par punkter som jag kommer minnas:
 
1. Alla filmkvällar i Hageby är en sak. Det är en vänskap jag hoppas kunna föra med in i det nya året om än i något annorlunda form. Som min mamma någon gång sa - är man bra vänner kan det gå flera år utan att man har kontakt

2. Att jag bröt mig loss från ett gäng som aldrig var bra för mig. Det kändes inte som att jag var påväg framåt och att fulla lägenhetsfester och Komvux skulle bli mitt liv. Jag är glad att allting blev som det blev och att jag nu har kraft och motivering att gå vidare och umgås med människor som är lika motiverade och knäppa som jag.

3. Jag återupptäckte mina älskade böcker och musik. De var båda till stor hjälp för mig när jag behövde ta mig ur alla känslor och tankar som hotade att rasa över mig varje sekund ibland.

4. Jag lärde känna ett par nya vänner och kom fram till att det trots dåliga erfarenheter finns bra vänner man kan förlita sig på oavsett enorma olikheter. Folk kan tycka om mig fastän jag är som jag är.

5. Journalistikyrket är något jag skulle kunna satsa på och vara bra på. Jag fick praktik på Folkbladet och visade mig vara bra. Jag tror att jag dessutom lyckats hitta en väg att kombinera detta med tredje världen och att arbeta utomlands.

6. Hur jag av egna pengar köpte en bärbar dator, en digitalkamera, min första tatuering och inom kort någon sorts musikspelare. Det betyder mycket för mig att ha den disciplinen och köpa vettiga saker istället för att slösa allt på sånt man inte minns sen.

7. Hur jag, min syster och mamma skrattade mycket. Inte för att det alltid var kul utan för att det ibland var dåligt också. Men det gjorde detsamma för oss, vi skrattade åt vardagen helt enkelt.

8. Hur jag blev glad gällande allting som har med framtiden och det yrkessmässiga att göra.

9. Alla underbara filmer jag sett, blir för långt att nämna alla men Christiane F tar jag med mig på en speciell plats.

10. Under året som gått har mina fanatiska fascinationer varit många men jag listar några: Idi Amin, Drogkulturen i världen men framförallt under 70 och början av 80 - talet, Gia Carangi, Sergej Aleksandroviè Jesenjin (du underbara ryska poet som mamma citerade för mig innan jag ens lärt mig prata), Stephen King, människans destruktivitet och kärlekens regler.

Saker jag föredar att glömma:

1. Allt som har att göra med att vara någon så nära men ändå vara miltals bort. Jag önskar i ärlighetens namn ingen att känna så. Mer om detta tänker jag inte skriva

2. Jag blev aldrig kär i någon annan, jag lovar

3. Nätterna då jag var ute med vissa människor och kände mig som en utomjording och tänkte: Vad gör jag här, vilka är de här människorna och vad har vi gemensamt?

4. Frustrationen och rädslan av att misslyckas, inte komma någonvart och att gå under.

5. Känslan av att vilja säga nej till någon men vara så upptagen med att försöka att inte orkade

6. Att Katrin Schulman har en rosa bil och att nya Scrubs avsnitt helt plötsligt försvunnit

7. Jag reste inte tillräckligt och missade mitt hemland

8. Jag blev besviken på många

Det får räcka såhär. Jag har nog glömt mycket och kommer kanske fylla på sen

Förlängd praktik

JAAAAA!!!! Chefen för Folkbladet sa imorse att de vill ha kvar mig under hela januari =)
Blir så jäkla glad faktiskt
Skulle blivit tokig om jag fick sitta hemma och bara glo

Idag blir det att gå på stan med min kära mamma och äta världens godaste sallad på "Paus". Har fått henne att lova att köpa tre böcker till mig på mellandagsrean också i utbyte mot att jag färgar hennes hår senare idag ^^

Imorgon blir det IKEA för hela slanten så jag tar det lugnt denna helg och bara njuter av att allting går så bra.
Märker att jag gått omkring och varit glad i flera månader nu och jag ska nog försöka summera detta år på något sätt senare idag.
Har även på sista tiden börjat umgås mer med min syster och märkt att hon är rätt smart och rolig. Har varit snäll storasyster och möblerat om samt fixat med hela hennes rum för någon dag sedan.

Funderar på att fixa filmkväll hemma hos mig i helgen.

Mathilda, vill du ta Gudfadern maraton hemma hos mig lördag eftermiddag/kväll? Vi kan fixa typ pizza och annat samt lova varandra hur vi ska köpa träningskort efter nyår (spinningkort för min del såklart). Andra intresserade är självklart välkomna och alla tre filmer ska ses.
Jag som än inte hunnit se nyutgåvan av filmerna tycker det ska bli väldigt spännande.


Sverige har ingen åsikt

Det är dags för ett mer seriöst och genomtänkt inlägg nu.

"Svenskar är neutrala och tycker lagom är bäst"

Denna debatt jag tänker ta upp nu har pågått ett bra tag med en sådan hysteri att det för mig alltid varit omväxlande humoristiskt och stundvis har jag mått rent fysiskt illa.

Jag har länge klurat på denna kluvenhet som många förknippar med att vara "neutral" eller "lagom" som finns i många svenskar. Jag personligen anser mig inte vara svensk, jag kan dock inte heller påstå mig vara helt bosnisk.  Det betyder att i slutänden är jag för mycket av en invandrare för att bli accepterad av alla i Sverige och slippa höra dumma frågor, dumma kommentarer och undrande blickar. När jag åker till Bosnien säger dom att jag är försvenskad och inte passar in där.

Jag är med andra ord körd vilket faktiskt gör mig mer lik de flesta svenskar än vad man kan tro. För jag anser att många som bor i Sverige oavsett bakgrund är körda eftersom deras åsikter ställer till det för dem. Jag har vänner som när de är med mig är väldigt nyfikna på kulturen jag kommer ifrån, maten, musiken ja, de vill helt enkelt veta mer och tycker inte det är någon stor grej att jag inte är född i Sverige.
Det tragiska är att samma vänner sedan har andra bekanta som har andra åsikter om invandring och invandrare och de håller med dem lika mycket.
Detta återspeglar hur Sverige ser ut idag och jag tror personligen inte det kommer leda till något bra. Båda grupperna känner att de blir förtryckta av media eller samhället i allmänhet.

Allt vanligare blir det att höra svenskar säga - Jag är för fan inte rasist bara för att jag tycker invandringen ska stoppas och inte gillar invandrare.
Men det är också allt vanligare att höra invandrare säga - Jag är för fan trött på smygrasism och att inte få vara stolt över mitt hemland och bete mig som jag vill.
Enligt mig har båda dessa grupper rätt till en viss gräns. Jag anser också att det är dessa två grupper som är idioterna och bör egentligen inte utveckla sina åsikter längre. Den stora massan som står på båda sidorna och vänder kappan efter vinden borde skämmas.

Stick inte ned huvudet i sanden utan uttryck din åsikt som den egentligen är. Jag blir väldigt trött på att höra dumma små människor hålla med någon annan med en aning sverige demokratiska åsikter men sammtidigt gå på utländska tillställningar och hålla med om vad de tycker.
Om den vanliga svenska medborgaren oavsett bakgrund skaffade lite stake och slutade påverkas av den person de för tillfället gillar bäst skulle nog de flesta visa sig vara vettiga och inse att vi alla som bor här sitter i samma båt.

jag avslutar med att säga att mitt vapen mot idioiti och andra dumheter har alltid varit ignorans och noll uppmärksamhet. Jag anser starkt att om den stora massan ignorerar idioterna som förhoppningsvis är i minoritet finns det ingen risk för att deras åsikter växer sig starka.
Så snälla nästa gång din kompis (denna text är mest riktad mot ungdomar) är en fegis, fråga om dennes rätta åsikt istället för att försöka påverka någon.

Acceptera aldrig svaret: "Men jag tycker lite som båda" eller "Jag tycker ju om de invandrare som är snälla"

Fega människor som gömmer sig bakom andra med starka åsikter (hur dumma och ogenomtänkta dessa åsikter må vara) är nästan det värsta jag vet.


Did you know?

image152

Irriterad

Varför går det inte att lägga in bilder på bloggen? Det suger att blogg.se inte kan vara bättre!

Inte så värst emo av mig

Gjorde något hur emo är du test på nätet i brist på annat:

Sensitivity is overrated, right? When you catch yourself letting personal feelings weigh you down, you force yourself to shake them off, say "Whatever!" and move on. Everyone's got an emo side, but you keep yours so hidden that even your closest friends don't realize it's there. Your idea of introspection? Taking an online personality quiz. It's fast, easy, and relatively painless-unless you're offended that you got the "non-emo" result.

Lite roligt för jag tyckte det stämde rätt bra. Det ska mycket till innan jag pratar om sårade känslor och besvikelse.
Aja över till annat

Har haft en rätt hektisk vecka tycker jag, det ska bli skönt med lite ledigt men det känns tungt att nästa vecka kanske är sista veckan på Folkbladet. Jag vill mer än någonting annat vara kvar där ett tag till men får se hur det går.
Skolan har faktiskt gått rätt hyffsat och det mesta som skulle varit klart blev klart. Idag köpte jag presenter till min familj och kände mig väldigt nöjd med vad jag köpte. Blev liksom inget som inte kändes helt och hållet hundra.

Mathilda var här nyss och både jag och hon visade prov på stort mod under skräckfilmer ^^ Var dock inte så himla skräckfyllt men ändå helt okej film. Filmen hette "Från andra sidan" och Calista Flockhart hade huvudrollen.

Hon känns aldrig fullständigt trovärdig i filmrollen utan passar bättre i serier tycker jag. Hon är en duktig skådespelerska men når aldrig riktigt fram på den vita duken trots ansträgningarna.

Rent allmänt så känner jag mig lite kluven för att jag egentligen inte gillar konfrontationer. Folk reagerar så illa på dem och blir väldigt stridslystna och det tycker jag inte om. Tycker det är jobbigt att tjaffsa och det leder ingetvart så det slutar numera nästan alltid med att jag bara drar mig ur och tackar för mig så att säga.

Imorgon kommer jag och mamma titta på "Click" med Adam Sandler som förövrigt är en riktigt bra film som i slutet kan få en att bli lite fuktig om ögonen. Sen har vi bestämt att vi ska experimentera ihop någon god maträtt så vi får se hur det hela går.
Skulle egentligen köpt de sista presenterna och omslagspapper men det blev inget mer med det så då skippar vi det.

Klart

Nu går jag undercover, nu har jag gjort det, moahaha

Upddaterar senare om hur jag blev utskälld och berättar om mina helgplaner.

Att göra lista för dagen

1. Hämta ut present
2. Skriva klart önskelista inför Bajram
3. Skriva ett tal och börja med att skriva om sista scenen i Romeo och Julia (ser jag ut som en manusförfattarinna eller vad?)
5. Göra utvädering i Företagsekonomi och avskriva den kursen som klar
6. Leta febrilt efter psykologibok och hoppas på att slippa köpa den via cdon.com
7. Klura på "människan"
8. Finna svar på livets frågor men inte tala om dem för någon. Ha på sig glasögon och se allmänt allvetande och vis ut
9. Gräma mig över min egen dumhet och oförsiktighet i vissa situationer
10. Prata med mamma och äta något gott

Utöver allt detta ska jag också sakna några personer men kombinera det med att vara för stolt för att tala om det för dem

Varför denna blogg?

Undrar varför jag skriver blogg egentligen? Känns egentligen ganska dumt att sitta här och skriva om min vardag och tro att folk skulle bry sig om den när de inte bryr sig om hur många döda det är på nyheterna idag?

Har ett tag funderat på att starta upp en hemlig blogg som jag kan skriva mer öppet i och inte behöver tänka till innan jag skriver hela tiden. Vet dock inte när det blir av men det kan ingen som läser heller veta eftersom den är hemlig ^^ Ni får ett sånt där hemligt brev på posten där inget annat än länken till min mystiska och hemliga blogg står. Ni får inte veta att brevet är från mig och inget på bloggen kommer indikera på att det är jag som skriver...... Det får ni lista ut själva

Sitter också här och avundas människor som har åsikter men håller dem inne. Jag önskar så att jag var en av dessa som tycker en massa och folk vet att de tycker en massa men försvarar dem med att säga - Ja, men hon tycker inte om att bråka. Ja, hon är lite blyg sådär. Ja, hon vet du, hon är för snäll för att säga något elakt (hon är dock fan tillräckligt elak för att tänka och känna de sakerna jag inte kan hålla tyst om däremot, förbannade subba). Ja ni förstår hur jag menar.

Även om jag inte kommer bli en sådan tjej betyder det inte att jag inte kan jobba på det. Tänka mig för innan jag pratar och kastar fram åsikter och känslor hit och dit. Blir så less på min icke tyglade personloighet. Timid och tystare är något jag borde snappat upp någonstans här i livet. Men förhoppningsvis finns det en man för mig därute också som kan stå ut med att jag ibland är en aning excnetrisk.

Helgen var okej. Folkbladets julbord var dock väldigt kul och det känns tråkigt att veta att jag inte kommer vara med på nästa.

Hela nästkommande vecka ska ägnas åt mycket arbete innan jag äntligen kan andas. Bajram är nästa helg så jag måste skriva önskelista, vet bara inte vad jag vill ha? Jo! ett tidningsställ och filmer blir det nog.
Nadja åker till kanarieöarna på tisdag och ska skriva blogg på en internetlös dator. Jag är dock fortfarande avis eftersom hon kommer få en chock av att faktiskt se solen vilket vi inte gjort på veckor nu!


Tidningsskadad och formell

Det är dags för en liten uppdatering och jag sitter på jobbet och skriver. Har ingenting att göra fram till klockan tio så det blir att skriva.


Innan jag börjar berätta och summera vad jag gjort måste jag bara berätta att jag igår åt det godaste julbord man kan tänka sig. Vi åkte ut till Kättinge med Folkbladet för att göra ett jobb som handlade om att Vikbolandet vill att skolmaten ska komma från närproducerade råvaror. Ska inte tjata alltför mycket om det utan om själv julbordet.

Det fanns inget griskött alls vilket innebär att jag kunde äta allting. Det var sjukt gott med kalkon, vilt och struts på julbordet och jag smällde i mig som om det vore sista måltiden innan hängningen...


Annars så har det mesta fungerat bra och jag blev klar med hela kursen i företagsekonomi på bara tre veckor nu. Det känns inte lite bra att bli av med den. Dock så kommer jag ha fortsatt mycket att göra till slutet av januari nästa år någon gång tror jag.

Helgen blir rätt social för min del vilket jag kan bäva för eftersom jag faktiskt ibland bara vill ha en riktigt bra vän att krypa ihop hos och bara gör något enkelt med.... Titta på film exempelvis eller gå en promenad. Sociala grejer som fester och umgås i större skala är helt okej för mig men som sagt det skulle vara skönt med lite one on one action (vilket är ett opassande uttryck, jag vet)


Märks det förövrigt att jag blivit tidningsskadad när jag skriver? Sandra sa det igår men jag har inte alls reflekterat eller tänkt på det något.

Ikväll blir det fest i Söderköping med Mathilda och Sandra. Jag har dock blivit lovad mat och förfest dricka innan och jag börjar känna mig rätt glad inför kvällen faktiskt.  

Imorgon har Folkbladet sitt julbord vilket jag och Sandra ska närvara på. Måste köpa sexig klänning för ändamålet tror jag? Hittar bara ingen jag är hundra på men vi får se. Efter Palace blir det nog Hugo för hela slanten och förhoppnings avslutas natten på MAX med svullande.


Det blev en tråkig och rätt formell uppdatering men jag skriver mer senare, är för trött och har väldigt ont i vänstra näsborren....Den är svullen tror jag, hoppas det inte är herpes eller nåt,


och ni kallar mig för elak och ondsint?

Angelique Papillon säger:

vet du vad som hände med chefen idag förresten?

Lua säger:

han dör?

Angelique Papillon säger:

nästintill

Angelique Papillon säger:

stackaren cyklade till jobbet och ramlade omkull, slog huvudet och käken i marken

Lua säger:

HAHAHA

Lua säger:

förlåt

Lua säger:

vad hemskt

Angelique Papillon säger:

ja han ringde och sa att han var helt blodig
Lua säger:

jag kan inte hålla mig för garv

Angelique Papillon säger:

din reaktion på dåliga nyheter är förträfflig sandra

Lua säger:

hhaahahaah


Woho

Nu tycker jag vi håller tummarna för att jag ens har en chans till praktikplatsen i Stockholm

***

Vaknade väldigt sent idag
har ont i magen
är rädd
vet inte varför
alllting känns bara så motsägelsefullt
och det känns som om jag förtjänar allt det här för att jag varit dum
när och varför jag varit dumt vet jag inte, det känns som det bara
jag har drömt om dig igen och det kändes värre än andra drömmar

vad är det som gör att jag fortsätter känna samma sak för dig när du antagligen glömt bort mig?


Lugn Helg

Jag spenderar min lördag kväll med att handtvätta omtåliga kläder, titta på Top Model 9 på youtube, sortera mina papper och dricka multivitamin juice.

Känns skönt att ha en lugn helg utan att det händer så mycket och jag har verkligen fått tillfälle att koppla av och ta det lugnt för mig själv. imorgon blir det en pluggdag så jag måste ta i lite om jag ska ha disciplin och ork för det.

Var med Nadja på stan idag och både gick vi med avsmak igenom New Yorker butiken. Blir sur och besviken på tyskarna. Trodde nog att de hade mer koll på vad som går hem i andra länder men men öppnar andra fina butiker inom kort också.
Kent biljetterna har hämtats ut och det känns riktigt kul, har längtat efter en konsär länge nu. Hoppas bara Rammstein kan ta och bli lite mer aktiva och släppa en turnelista så man kan börja spana efter biljetter.

Jag kommer också inom kort köpa digitalkameran jag skrivit om tidigare så jag äntligen kan ta vettiga bilder på saker och ting istället för bara på mig själv. Känns liksom inte så nödvändigt att alltid fota sig själv.

Nu har youtube laddat klart ett avsnitt av Top Model till så jag ska återgå till det.


Kodak EasyShare M873 Black

image151

Funderar på att köpa denna riktigt snart. Är den bra?


:D

Amra fick MVG :D

Det här om allting

image149
Detta tryck som jag har på min tröja har Mathilda helt själv designat och ritat! Måste säga att det är jäkla snyggt.

Okej, över till annat
Jag misstänker starkt att jag kanske är påväg att få en nervinfektion i nacken, jag vet inte varför jag tror det men jag känner igen smärtan lite och tror det kan vara det. En normal människa skulle ta sig till en doktor för att kolla upp vad det kan vara men jag är så pass paranoid att jag tror han ger mig en spruta..... jag är väldigt rädd för sprutor

Idag har varit en riktigt bra dag. Jag lyckades ta mig upp nästan helt utvilad och skrev en artikel jag blev hemskt nöjd med som ligger ute på folkbladet.se just nu. Jag lunchade med mathilda och vi diskuterade allting från barn som vi kanske får sen och vänner och deras svek. Kändes också bra att vi för engångsskull höll oss borta från skräpmat och åt på "Paus".

Vi stötte även på min gamla högstadielärare från kunskapsskolan - Gunnel och jag blev glad över att se henne.
Jag ska strax försöka plugga lite till men måste få lufta lite allmäna tänkar först. För enkelhetens skull gör jag en lista.

1. Det är sällan det är värt att tycka synd om någon
2. Folk som gnäller irriterar mig, de borde antigen få åka till Sibirien i bara underkläder eller till Afrika i björnpäls.
3. Hatar fortfarande rökare intensivt och min julklappsönskan är att få sparka en jävel som är så pass oförskämd att han går omkring på stan och röker. Äckligt och det luktar bajs
4. Kan jag verkligen få det jag mest av allt vill ha genom att använda tankekraft? Svaret är nej, jag borde sluta vara så feg och ta reda på hur det ligger till egentligen.

Avslutar med en bild på mig. Jag hade precis kommit hem från Folkbladet och är lite trött och slitenimage150


Det gör mig nervös när jag inte kan allting

Någon som har tips på hur man gör för att hinna med så mycket som möjligt men ändå alltid prestera på topp?

Tell the truth and shame the devil

Rubriken till detta inlägg måste vara en av mina favoritrepliker någonsin i film.
Andre Linoge (Colm Feore som han egentligen heter) har hela den lilla staden i sitt grepp och man ryser varje gång man ser hans stiliga ansikte. Det är något tilldragande med djävulen, det är det alltid

image147 Det är väl överflödigt att nämna att detta är en Stephen King film?

Det var förövrigt ett bra tag sedan jag skrev ett ordentligt inlägg som består av mer än lösrykta tankar och funderingar kring min vardag. Jag har varit väldigt upptagen med livet så att säga och har egentligen inte tid att ens sitta och skriva det här nu.

Distansstudierna går bra även om jag igår och imorse var upprörd och ledsen för att det inte gick som jag ville. Jag var helt enkelt rädd för min lathet som jag lyckades råda bot på idag. Det känns bra att kunna få tyst på sig själv och sluta vara sin egen värsta fiende.

Nya datan är jättebra och jättesöt och jag upptäcker hela tiden nya saker den kan göra. Riktigt duktig är den faktiskt. Den heter numera bara "Dattis"

Planerna inför veckan är att hämta ut biljetterna till Kent som gör en spelning i Norrköping 16 februari nästa år. Jag, Sandra och hennes kompis Sofie beställde biljetter idag. Känns kul och jag hoppas innerligt att det inte krockar med min planerade resa till Kanada. Ska även träffa Nadja för att fika och gå på stan. Blir även att träffa Mathilda som ska ge mig en egendesignad t - shirt med hennes alldeles egna tryck på. jag lägger upp bild här senare i veckan.

Annars så har jag nu fått hem boken som filmen Christiane F baserades på. Här får Christiane berätta mer med egna ord om hur hennes liv som heroinmissbrukare såg ut. Innan hon fyllt 16 så hade hon levt livet flera gånger om så att säga. Den är riktigt, riktigt bra och jag kan rekommendera den för alla. Jag tror jag älskar Detlef ännu mer nu när jag läst boken... dessutom så är han lite lik en viss person

image148 På svenska har den det enormt dumma namnet "Gänget i tunnelbanan". Förstod inte översättaren vikten av känslan titeln "Vi är barn från Bahnhof Zoo" ger? den titeln förklarar inte bara drogmissbruk utan Berlin under hela 70 - talet. Förbannade dumma översättare som inte klarade gymnasiet.
Jag ska försöka avhålla mig från att tjata om denna film och bok eftersom det blir så mycket "tårta på tårta" som min chef på Folkbladet skulle uttryckt det.

Nöjdhetskänslan i magen håller i sig och jag kommer på mig ibland med att le för mig själv trots att jag numera alltid har mycket att göra. Det finns alltid saker jag skulle önskat var bättre men ta mig tusan om jag inte är nöjd med allt det jag har just nu.

16 Februari

image146

Meddelande till Mathilda Leoson

Artikeln om er endagsfestival kommer ut imorgon istället för idag. Jag har sett bilderna, om man inte tittar jättenoga så syns det inte att du är bakfull ^^
 Du ser glad och nöjd ut som om du precis ätit på Max.... vilket du också hade gjortFrustration

Jag är ett bortskämt litet barn och så fort jag inser att jag ibland behöver jobba hårdare med något blir jag chockerad och tror jag är dum och dålig.

- du kan få vem av dem du vill och du behöver inte ens uppge namn, helt anonymt jag lovar

och det bästa av allt är att det inte är en alltför stor lögn heller

jag uppdaterar mer så fort jag lyckats lite mer med arbetet jag håller på med


Hugo

Nu blir det ett till inlägg mitt i natten, jag har precis kommit hem från krogen och är relativt nöjd med kvällen

Vi träffade en hel del folk det babblades massor med ^^

åt på max med jessica vilket var trevligt

självklart är det struntsamma vad jag än gör så saknar jag en enda person här i världen men jag tänker anta att det helt enkelt är något jag får dras med. Önskar bara ibland.......