Jag måste varit förvirrad ett bra tag

Jag har länge varit under intrycket att det är billigt att åka tåg i detta land om man är student och ska åka och besöka skolor? Uppenbarligen har jag väldigt fel för det kostar hur mycket som helst. Det kostar exempelvis över 1000 kr att bara ta sig till Göteborg. Att ta sig hem kostar nog minst lika mycket....intressant.

SJ är verkligen hjälpsamma och prisvärda, för det är ju en sån hög standard på tågen sen, ja verkligen uppassning från alla håll och stora rymliga toaletter som inte alls gör att rumpan sugs ned i hålet när man spolar men inte hinner resa sig upp tillräckligt snabbt...underbart. Verkligen något jag vill lägga mina pengar på

En bra investering!

Förutom att hylla SJ och deras bravader så har jag även planerat att jobba ikväll. Ska iväg på någon konsär/talangjakt som hålls i Flygeln och skriva ett reportage för Folkbladet. Har inte riktigt fått grepp om vad det egentligen är men ska under dagen informera mig om det hela.
Det blir inget stort Valborgsfirande eftersom konceptet med att ligga full och redlös någonstans aldrig varit min grej. Därför ska jag och Mathilda ta och se en film på bio. Känns sådär lagom ansträngande att göra, plus att det är kul. Valborg är för mig rätt överskattat och bara en orsak för många att supa som svin och bete sig illa.

Ser fram emot helgen som kommer eftersom om vädret tillåter grillning är på gång, sen så kanske jag och Mathilda hittar på något med systrarna om det går att få ihop rent tidsmässigt. Jag och mamma ska också ge oss ut och shoppa en nästan ny garderob till henne och enbart saker jag vill ha men inte behöver till mig. Vilken butik jag antagligen kommer shoppa i är nästan onödigt att skriva ut men jag gör det ändå: Indiska...så det så.

Har förövrigt också en ny krönika som publiceras nästa lördag på huvudet. Den kom till mig när jag lyssnade på Six Pistols och kommer handla om hur bekväm vår generation är av sig och att tiden då vi gjorde revolution istället för gnällde verkar vara förbi. Har lite att slipa på men den blir nog bra.
Jag har egentligen hur mycket somhelst jag skulle kunna skriva men väljer att sluta nu eftersom jag måste iväg och ringa fler samtal gällande min framtid.

Glaaaaaaaaaad!!!

Det jag inte vågade skriva om av rädsla för att det ej ska slå in har slagit in.

Idag blev jag kallad för intervju till båda mina folkhögskolor i Ljungskile och Ädelfors. Det innebär att jag åker till Jönköping/Vetlanda på onsdag kväll och är där hela torsdagen. På fredag åker jag till Göteborg och är där hela dagen.

Jag är så himla glad och lättad just nu, jag fick båda jag ville ha liksom. Vet också att detta kanske innebär att jag inte kommer in slutgiltiges på skolan men vad tusan någon chans finns det ju!!!

En liten uppdatering igen

Sitter här med en lätt huvudvärk som orsakades av mötet mellan mitt huvud och taket i Mathildas systers rum imorse. Måste slagit i rätt rejält eftersom det fortfarande känns men det är som min pappa alltid sa till mig  - du är så tjockskallig så du behöver inte oroa dig. Antar att det betyder att jag klarar hårda smällar mot huvudet och inte något annat.

Igår var en av dessa sällsynta dagar man sällan får. Jag, Mathilda och våra systrar var och promenerade i Söderköping, åt glass, bullar och pizza och sen ännu mer till filmen vi såg på kvällen. Vi tog oss upp på berget i Söderköping där man har översikt över hela staden. Det förde tillbaka minnen om när jag var yngre och vi var betydligt fler som brukade vandra och klättra i naturen nästintill varje helg. Är nog därifrån min överskottsenergi kommer ifrån... jag har aldrig haft tid att lata mig kanske. Dagen och kvällen var i vilket fall hur mysig och underbar somhelst och det kändes skönt att umgås sådär otvingat, okrystat, ojobbigt och ett gäng andra ord man kan lägga till ett "o" framför.

Jag tror förövrigt att jag går omkring i något sorts vakum. Med det menar jag att jag inte riktigt är ikopplad till saker som har med relationer av olika slag att göra. När något går fel någonstans exempelvis finner jag mig själv stirrandes slött men utan känslomässig reaktion? Som om jag slutat bry mig och på något vis flyttats någon annanstans där tråkighter inte bekommer mig längre. Trots detta underliga vakum så känner jag mig nöjd med mig själv på något sätt, jag granskar mig själv med kisande ögon, funderar...och granskar igen men kommer fram till följande: Jag är nog den jag vill vara nu tror jag. Jag vil ha hemskt mycket saker men jag känner att jag som person för tillfället är nöjd.

Veckans om kommer nu kommer vara ganska avgörande för min del, men på grund av min löjliga rädsla för att saker inte kommer ske om jag hoppas eller pratar om dem för mycket håller jag tyst.
Jag kan istället berätta om min senaste fascination - Twin Peaks. Den serien är bra och jag kommer efter att jag sett alla avsnitt och filmen göra en summering över vad som egentligen är så bra.

En liten notis ni egentlitgen inte behöver ta någon notis om: Min chef på Folkbladet skrev en krönika i lördagens tidning. Jag citerar: En flicka, invandrad från ett krigshärjat land, säger att hennes dröm är att bli utrikeskorrespondent. Svaret från konsulenten blir.
 - Det är omöjligt, glöm det!

Jag säger bara: Håll utkik efter mig på nyheterna...

En liten uppdatering

Jag är numera en kvinna med linser och en ifylld väldigt mycket snyggare tatuering. Min vän Mathilda är numera likaså en tatuerad kvinna.
Annars så hnder saker i sin stadiga fart som vanligt och allt går framåt.
Min fina mamma fyller år imorgon så det blir middag ute och presentutdelning. Efter det senare på kvällen skajag och Berina ta oss till Söderköping hem till Mathilda och hennes syster Emma-Li där vi ska umgås och ha det mysigt.

Jag har nu också börjat titta på Twin Peaks och redan sett klart första säsongen, känner att jag kanske förlorar vettet om jag inte får se mer väldigt snart. Det är en sådan serie som man bara fastnar mer och mer för och till slut sitter man där med smutsigt hår, konstig andedräkt, uttorkade ögon men man tittar i alla fall.

Ska om ca en timma dra mig till stan med syrran för att handla presenter till mamma.

Parship.se

Ni har säkert alla sett reklamen om parship.se där man kan hitta kärleken, själsfränden blablabla på nätet. Vad som uppenbarligen ska skilja denna nätdejting sajt från andra sajter där desperata och skumma människor hänger är att här får man göra ett personlighets test som är vetenskapligt baserat och testat.

Jag som alltid är nyfiken på test eller listor gick in och gjorde testet för någon vecka sen...till min stora besvikelse visade sig testets syfte enbart vara att para ihop mig med andra som då ska ha fått liknande resultat som jag.
Nu straffas jag riktigt ordentligt för min nyfikenet eftersom jag får omkring tre nyhetsbrev om dagen från denna sajt, de går verkligen in för att driva folk till vansinne och para ihop dem med någon mysko människa. Jag vill gärna tro att jag kan hitta mig en partner själv utan hjälp av internetsajter och liknande.

Idag är en bra dag

Det är det verkligen för det känns. Vi kör på en sedvanlig lista.

1. Jag har kallats till intervju av en folkhögskola i maj
2. Resan till Rom är betald
3. Jag har deklarerat och får pengar i juni
4. Solen skiner och jag är lycklig
5. Jag drömde att jag var modell inatt och känner mig lite som en idag
6. Imorgon fyller jag i min tatuering
7. På torsdag får jag linser
8. Jag ska fika med Ena och försöka klura ut vad hon gör i sommar
9. Vet ni vad, jag är fasiken nöjd, på riktigt alltså, de går bra och jag mår helt ärligt bra. Visst det finns saker som stör mig lite men det är inget mot allt som känns bra och är bra.
10. Jag undrar när jag egentligen började inse att må bra är bättre än att vara miserabel?


Sol och Italien

Har precis varit ute en lång stund med Nadja och promenerat samt fikat. Italien resan bokas imorgon och vi har redan lite planer på vad som behöver göras innan.
Nadja vill lära sig hela Rom utantill och jag vill att vi på förhand lite grann vet vilka sevärdheter och museum vi ska gå på. Vi är dock båda rörande överens om att vi borde vaxa benen innan resan så vi slipper tänka på det.

Vädret idag har verkligen piggat upp mig och den där glada känslan i magen infann sig igen... jag är nog glad bara det är varmt tror jag, betyder nog att om jag visar mig vara ond någongång så är helvetet en lätt match för mig.
Oroar mig inför imorgon då jag har så mycket att ta ifatt med allt men det fixar sig nog, får dock spendera några timmar framför en Internet - lös dator och på bibban tror jag.

Sommarplanerna blir fler och fler och det känns som om min sista sommar i denna stad blir bra trots allt. Jag kan inte med ord beskriva hur skönt det ska bli att få komma iväg trots att jag just nu är paranoid och tror att jag inte kommer in någonstans.

En liten tanke

Idag övningskörde jag och slutsatsen är densamma: Det är inte kul att köra bil, inte för att jag inte kan allt utan helt enkelt för att jag föredrar att gå eller ta bussen.

Ja det var dagens tanke, nu ska jag försöka få tag på Nadja och kolla om hon lever.

Ibland inser man bara vad man har och då går det inte att vara arg på någon

image285

Lite uppdatering

Det här med att inte ha Internet strular verkligen till det för mig. Jag ligger efter en hel vecka med allt från Folkbladet till annat. Ska ta tag i saker och ting imrgon och försöka mig på och fixa detta.

Under dagen har jag funderat på följande fråga/tanke - Om man gjort något fel och det är hugget i sten att man är skyldig - varför ber man om ursäkt utan att ge en förklaring? Vi fungerar alla olika och jag kan ta det men jag blir förvånad bara att man tycker att en ursäkt räcker men förklaringen som egentligen är kärnan i allting försöker man stoppa under mattan?

Nu ska jag inte bli negativ och nedtyngd utan istället fokusera på Nadjas och min resa. Har en hel del annat att fixa med och jag är väldigt nervös över alla ansökningar som det känns som om ingen kommer bry sig om. Som om de kommer glömma bort mig....
Ja just det, vill bara tala om att jag är stolt över mig själv. Vi var ute igår och ni vet hur det är, två timmar innan stället stänger beställer man in något mer att dricka? Den där sista drickan får en alltid att bli seg och ger en huvudvärk men framför allt en ledsen plånbok och irriterat humör. Varför jag är stolt då? Jo jag lyckades undvika detta, vaknade imorse kl 08 pigg som tusan och studsade upp och fixade med en massa saker.

Har egentligen en massa annat jag vill skriva men det får komma senare i veckan när Internet kommer till min dator. Ska svara på lite kommentarer då också.

Halva Internet fungerar

Det vill säga Internet fungerar nu på min systers data men inte på min. Det är så bra att GlocalNet skickar oss ett modem som är sönder. Ett nytt kommer i början av nästa vecka så jag kommer vara frånvarande ett tag till.

Internet ligger nere

Eftersom vi håller på och uppgraderar vårat Internet här hemma ligger det självklart nere. Hoppas det fixar sig snart men jag återkommer nog inom kort.

Petra Mede från Parlamentet - Rasistisk?

Parlamentet har länge varit mitt favorit humor program....tills ikväll.
Såg nyss klart det och undrar - Hur fan kan hon Petra Mede vara så rasistisk hela tiden? Varje gång hon öppnade käften var det något påhopp mot kurder, turkar eller invandrare - speciellt riktat mot den kurdiska killen som var med.
Det märktes också väldigt tydligt hur illa upp han tog och hur sur han blev?

Är det verkligen någon humor alls när man bara hoppar på det mest uppenbara med människor? Är det så att bara för att en kille är mörk och osvensk så kan man dra skämt hur som helst trots att han uppenbarligen inte uppskattar det? Det hördes tydligt att publikens skratt avtog och blev ansträngt...måste ge en eleoge till den kurdiska killen som jag inte minns namnet på nu som klarade av att behålla sin värdighet och inte sjunka så lågt att han skämtade på samma sätt när han skulle svara henne.
Nej fy fan för att bara dra sådana kassa skämt i stil med att kurdiska män inte låter sina kvinnor prata eller att när Petra ser en mörkhyad tänker hon på hur hon måste beställa städning?

Jag är verkligen upprörd nu och är hon mer i fler avsnitt så slutar jag titta. Jag tycker nog att innan hon börjar gå på andra människor borde hon få ordning på sminkningen....lysande lila ögonskugga är inte så fint.

Brum, brum

Amra är duktig på att köra bil
Så det så

Om jag säljer mig själv till henne, ger hon mig sex då?

Jag är inte så mycket för att berätta saker rakt ut om folk i bloggen men nu när jag stött på denna människa kan jag inte låta bli. Jag tar dock bort hans namn för säkerhets skull.


Killen säger:

Men det är bra att du inte är någon tofflig med iaf

Angelique Papillon säger:

är du det?

Killen säger:

jag var det, men jag har utvecklats

Angelique Papillon säger:

ja ni tvillingar är ju inte alltid de som ryter högst

Killen säger:

hehe

Killen säger:

Men när jag blir sur så dödar min blick

Angelique Papillon säger:

hahah

Angelique Papillon säger:

ni blir ju bara tysta

Killen säger:

Precis... när jag blir tyst så reagerar folk. Jag behöver liksom inte göra nått, för ajg är alltid glad och sprallig, men blir jag tyst och allvarlig, då skärper sig folk

Killen säger:

Jag har grym pondus ibland 

Angelique Papillon säger:

äsch vad du smickrar dig själv

    Killen säger:

ja  

Killen säger:

men jag ser fan läskig ut

Angelique Papillon säger:

ehh okej

Killen säger:

seriemördarutseende liksom 

Angelique Papillon säger:

tycker jag inte

Killen säger:

du har inte sett mig sur 

     Killen säger:

synd att jag inte har datakabeln här, för jag ha en bild på mobilen från förra fredagen. Trampade snett när jag skulle ta en bild och surnar till lite... ser ut som jag ska ta och möta mannen som typ slagit min syster  

Killen säger:

Snaggad, vältränad, och ser ond ut

Angelique Papillon säger:

okej sluta med självsmickret nu

Killen säger:

jag vet inte varför... jag kan inte sluta

Angelique Papillon säger:

det är lite pinsamt om jag ska vara helt ärlig


Om att vara tillfreds och om att ställa krav på sina relationer

Idag grävde jag fram pappas LP skivor och tog med mig en hel bunt till mitt rum - jag anser dem bara mina nu, vad pappa själv tycker har jag inte frågat.
Gick igenom dem nyss och såg att jag fått med mig riktiga guldklimpar.
Jag listar artisterna lite fort här:

Dire Straits (två LP)
Bob Marley
Sade
Chris Rea (två LP)
The Eagles
Janice Joplin
UB40 (två LP)
Vaya Von Dios

Nu är jag lite på jakt efter Bruce Springsteen, David Bowie, Kate Bush osv osv men det var inte detta jag skulle skriva om alls utan några helt andra saker.... men tusan det blev ett musikinlägg.

Okej jag avslutar nu med:
Jag gillar musik, jag lovar


En mysig vardag

Igår kom Nadja över och såg på film med mig. Det blev tredje delen av piraterna på Karibien som visade sig vara riktigt bra. Jag blev ordentligt avtänd av tvåan som var så kass men denna var riktigt rolig och underhållande. Den var så bra att jag hoppas lite på en fjärde del.

Jag och Nadja bestämde att vi bokar vår Italien resa nästa helg samt att vi ska ordna med finfina inbjudningskort till vår 20 års fest. Känns riktigt kul, nu gäller det bara att bestämma vilka som ska bjudas och vilken restuarang det blir.
Idag blir en rätt lugn dag, ska övningsköra strax men tänkte ge mig ut och springa på kvällen. Jag missade träningen imorse men är lite sugen på att springa och se hur mycket bättre kondition jag fått egentligen?

East FM

Idag har det varit en riktigt solig dag faktiskt, satt ute på Fräcka Frökens och fikade med Ena, Dzenana och sen Esmina. Det var riktigt kul att träffa dem efter 100 år och vi ses kanske i helgen.

Jag skrev i september förra året ett inlägg om att jag ansåg East FM vara en kass radiostation vars radiopratare inte talade korrekt när de hade sina sändningar. Då kommenterade någon med nicken East FM med att bara skriva "HAHAHHA". Jag har efter det glömt bort detta tills jag såg att East FM kommenterat detta inlägg igen där de frågar om jag inte vill prata i deras radio för att se hur svårt det är egentligen? Jag skulle nästan vilja ställa upp för det låter lite kul.

Jag måste säga att jag inte tror det är lätt alls att tala i radio men att tala fel är väl ingen ursäkt? Ska man sitta i någon sorts media så ska det talas rätt. Självklart måste man som radiopratare ha en personlig stil och använda sig av olika uttryck men att meningsbyggnaden och orden är fel köper jag inte faktiskt.

Ni kan läsa inlägget jag skrev
här:

Sen vill jag faktiskt tillägga att jag personligen kan tycka att både R n'B och Hip Hop är bra ibland, dock anser jag att en radiostation inte borde spela en och samma låt fem gånger under två timmar.

Jag blev straffad

Eftersom jag igår tänkte elakt och skadeglatt om en viss person trots att jag gjorde allt för att inte känna så kom mitt straff idag. Mina betyg krånglade och jag var bomsäker på att jag inte skulle få iväg en ansökan och bli antagen till skolan. Med lite hjälp av högre makter och en pappa och mamma som var beredda att offra sin middag efter att inte ha ätit på halva dagen för att se till att jag kunde få det sista kopierat skickades ansökan iväg.

Imorgon ska några fler skickas iväg men nu känns det bättre. Jag ångrar mina tankar och känslor igår, inte nödvändigtvis mot personen de riktade sig mot utan mer för mig själv. Jag är inte en sådan människa som glädjs åt andras olycka eller att sådant höjer mig som person, det gör det inte utan reaktionen kom mer spontant vilket var fel.
Nu sitter jag här efter en underbar dag på Folkbladet där jag fick skriva massor och känna en sista gång att journalistiken är rätt. Jag trivs verkligen där och hoppas att jag innan flytten får chansen att träffa alla lite mera.
Imorgon blir en rätt fullspäckad dag där en massa ska fixas men sedan på kvällen ska Nadja träffas och vår resa diskuteras. Ska också under eftermiddagen fika med Ena vilket känns skönt, har inte träffat henne på evigheter.

Jag och syrran ska nog ta en tripp till Stockholm inom kort, ska bara försöka planera in allt sådant.
Nu när ansökan är skickad och allt känns det som om jag kanske kan ta det lite lugnare och satsa på att planera in sommaren ordentligt nu. Vill gärna iväg på någon festival men sådant får jag ordna efterhand.

Ambivalenta känslor

Lyckliga och frustrerade känslor i en och samma kropp vid en och samma tidpunkt.

JAAAAAA :D:D:D

Blev uppringd av nyhetschefen på Folkbladet för någon minut sen!
De vill att jag jobbar hela dagen imorgon :D

En sömnig vardag

Morgonen började väldigt tröttsamt. Jag gick upp kl 07:30 för att avboka en körlektion och somnade sen till kl 12 vilket var mindre bra.
Nu är jag uppe och skriver men kastar ett öga på "Våra bästa år" då och då. Jag hoppas bara på att Marlena ska bli besatt av djävulen igen. Den serien är förövrigt rätt sinnessjuk och fel på alla sätt.

Vädret ute är inte alls kul men jag ska ge mig ut för att låna lite böcker på bibban. Igår kom jag hem med två böcker till från Folkbladet vilket känns kul. Jag menar, vem säger nej till gratis böcker som inte ens finns ute i bokhandeln än?

Nej, det blev ett lite tråkigt inlägg men jag har saker att fixa med så jag skriver sen!

Lite ledsamt

Jag ser mig själv inte som någon ytlig som blir lycklig av prylar eller pengar. Jag tycker att det är skitkul men jag blir liksom inte lycklig av sånt. Blir mer lycklig av att ge bort saker eller liknande.

Dock hände en lite tråkig sak igår. Jag hade köpt en väldigt fin tröja från Indiska och har tvättat den i tvättmaskin för första gången. När jag sedan tog ut den och lät den torka såg jag misstänksamma fläckar på den? Det visade sig att tvättmedlet klumpat ihop sig på min tröja och blekt tyget så det ser helt fläckigt ut. Jag blev lite sådär ledsen eftersom jag betalat för den och den var helt ny. Idag köpte jag en ny exakt likadan men inte fan är det kul att betala dubbla pengar för samma vara.

image284

Inte kul när en ny tröja ser ut såhär efter en tvätt på grund av dåligt tvättmedel!

Vardagslista med 10 punkter

Eftersom jag inte är lite vrålhungrig och mitt blodsocker ligger någonstans på nedervåningen får idag sammanfattas med en av mina efterlängtade listor.

1. Jag hatar den där människan som jobbar på kommunen så intensivt för att hon åkt iväg på tjänsteresa utan att skriva in alla mina betyg.
2. Chefen för Folkbladet sa idag att jag kan få jobb då och då under sommaren vilket gjorde mig glad.
3. Det är väldigt billigt att bo i Italien/Rom i sju dagar och vi har råd
4. Mamma har lagat världens godaste mat
5. Jag ska om ca två timmar fika med Alexandra för att fixa med ett reportage
6. Kulturredaktören tyckte min krönika var jättebra (tack Michelle ännu engång för dina synpunkter)
7. Ikväll ska jag se på film och sedan inte missa serien "Brothers and Sisters"
8: Jag har inte så stort intresse av att veta hur Sveriges riksdag fungerar då Sverige inte ligger i krig, står åtalat för krigsförbrytelser, gjort sig skyldig till folkmord och brott mot männskliga rättigheter mm. Däremot är jag intresserad av Tysklands regering under 40 - talet, Rwandas och Ugandas under de senaste deccenierna mm.
9. Jag längtar efter träningen imorgon
10. Jag är grymt förvånad över hur jag kan ändra min syn på människor när de går för långt, det verkar omöjligt att gå bakåt med mig.

Skolansökan

Allt är klart nu och ska skickas imorgon.
Hoppas, hoppas verkligen att det förbannade personligabrevet är bra nu!

Det här med att inte veta något som kan påverka mig rikigt gör så att jag drömmer underliga drömmar. Drömmar om hur jag den 14:e april inte hinner till brevlådan innan kl 16 så min ansökan inte hinner fram till dem innan den 15:e april som är den sista ansökningsdagen. Drömmar om hur jag hela tiden blir avbruten, att något kommer i vägen eller så när jag ska skicka min ansökan och den senaste drömmen - att jag faktiskt råkar slänga brevet där det står att jag kommit in och ska bekräfta min plats innan ett visst datum!

Jag skickar ansökan imorgon så kanske jag slipper vakna upp mitt i natten och vara helt förvirrad och förkrossad över att jag glömt/missat att skicka in ansökan och bekräfta min plats.

Uppdatering av helgen och veckan som gått

Förra veckan har jag umgåtts med Mathilda varje dag och det har varit riktigt trevligt och kul. Vi har gjort allt möjligt och det känns som om vi är på samma nivå när det kommer till det mesta.
Helgen var faktiskt riktigt kul, fredagen tillbringades med att se lite filmer och på lördagen var det dags för fest.
Förfesten var riktigt trevlig och krogen var riktigt kul. Jag träffade en massa folk jag inte träffat på väldigt länge och lyckades även bjuda en del folk på min och Nadjas 20 års fest i sommar.

Veckan har verkligen känts bra och avslappnad och nu är äntligen alla skolansökningar färdigskrivna och körkortet går verkligen framåt. Det är en positiv och framåt tid igen känner jag.
Det som verkligen fick mig att bli gladare är fika med Nadja igår. Vi planerade vår fest men bestämde även lite kring vår Italien resa senare i sommar. Antagligen kommer vi boka den i slutet av månaden. Jag ska ta mig till olika resebyråer (dock inte fritidsresor, hat, hat, hat för deras urusla service och otrevliga anställda) för att kika på priser och ställen. Vi vill båda till Rom i en vecka men samtidigt vill vi doppa våra rumpor i havet? Aja det fixar sig säkert.

Idag ska jag laga vegetarisk mat här hemma eftersom jag älskar grönsaksbiffar, senare är det möte på Folkbladet och efter det gäller plugg och liknande. Är sugen på att träna så ska försöka ta en lång promenad imorgon eftersom core och spinning inte är förren på onsndag. Känns verkligen som om jag upptäckt varmvatten eller nåt, så fascinerad är jag över hur kroppen blir snyggare och fastare av att träna! Senare i veckan ska det nog bli filmkväll med Mathilda.

En annan helt fascinerande sak jag måste berätta om också: Jag hade som liten för 14 år sedan en kompis som jag i princip satt ihop med. Vi bodde i Sundsvall under den tiden men flyttade kanske ett halvår innan jag skulle fylla sju år. Jag och den kompisen har aldrig haft kontakt sen dess, det enda jag har är lite minnen och kort på oss två. MEN i fredags så stötte min mamma och syster på henne och hennes mamma här på Kungsgatan!
De var påväg till en bosniskkonsär och frågade dem om vägen eftersom de bir i Stockholm nu.
Kan ni ens tänka er oddsen för det? Någon man inte träffat på 14 år dyker helt plötsligt upp? Hon tog min msn och vi har pratat och bestämt för att ses i slutet av denna månad när hon är här och hälsar på igen. Det känns verkligen superkul att uppleva hur ödet kan lägga sig i. Jag minns hur jag var kär i hennes släkting som liten och hur jag och hon konspirerade mot Ena (en av mina nära vänner än idag) för att vinna territorium över lekplatserna. 

Är verkligen glad och tycker det här är skitkul!


Uppdatering får vänta, jag har annat att säga

Det är så himla synd om alla och alla behöver hjälp.
Det hör och ser man överallt, på bloggar, på Tv och alla pratar om det.

Jag håller för det mesta med men ibland dyker det upp en röst inom mig som säger: men tänk om det är så att man får skylla sig själv för hur man mår eller har det?
Självklart kan inget göras om anledningen till att man mår dåligt är en misshandlande familjemedlem eller en galen yxmördare men annars då?
Jag tror helt ärligt att folk i många fall väljer att må som de gör, man väljer att sitta i den sits man försatt sig själv i. Häpnadsväckande många gånger hör och ser jag folk hitta ursäker för att fortsätta må dåligt, man får ett slutgiltigt svar men i sitt huvud så accepterar man inte detta för att må dåligt är ens grej och kännetecken.

Jag tror att om man vant sig vid vissa känslor, tankar och uppfattningar måste det ju uppstå en enorm tomhet när dessa känslor försvinner och ska ersättas med exempelvis något mer bra och positivt? Jag vet att jag personligen kan sucka inombords när man hör folk gnälla och beklaga sig över saker som för det första inte är en stor grej och för det andra visst kan lösas bara de vill.

Nu låter jag kanske hård men märk att jag inte pratar om "verkliga" problem så som sånt som verkligen är omvälvande. Människor får väl ha lite förståelse att jag inte kan förstå att livet går under för att någon gav dem fel reaktion eller blick när de var ute eller att vissa saker i skolan/på jobbet inte är det bästa. Livet är fullt av överraskningar och man vet aldrig vad som kan vänta en senare: så sluta ta dig själv så seriöst så fort något som du inte tycker är underbart sker i livet.  

En uppdatering av veckan kommer senare, just nu blir det bara bilder

         

Ibland kan jag inte låta bli att slänga mig in i debatten

Jag har genom Magnus Betners blogg och bloggkommentatorerna.se fått nys om att det finns en sida på Internet som beskriver ingående hur man kan ta självmord, var och vilka metoder som är bäst lämpade för att uppnå den nivå av dramatik kring sitt självmord.

Jag måste vara helt ärlig, när jag först fick höra om den skrattade jag till för att det påminde mig om kamikazekaninerna ni vet? Små söta kaniner som inte orkar mer? Det är tecknade små kaniner som på uppfinningsrika sätt försöker ta livet av sig. Den serien får man alltid att skratta och tycka synd om dem.

Tillbaka till självmordssidan: Inte alls samma sak, för att ju mer jag läste (och det är verkligen detaljerade texter på exempelvis tips på hur du kan få tag på starka sömnmedel osv) dessto mer sjukt lät det. Jag menar var är det roliga? Vill man verkligen ge folk tips på hur de kan ta livet av sig? Jag är av den åsikten att man kan skämta om det mesta men sammtidigt så ser jag denna sida som väldigt, väldigt osmaklig.

Den påminner mig om ett skämt någon drog om Bosnien och kriget där, kommentaren var ungefär såhär - Höhö hörde du om den där familjen som försökte fly från folkmordet i Bosnien? De flydde till Kosovo HAHAHAH det gick ju bra för dem där höhö

Jag minns hur jag stelnade till och bara stirrade rakt fram helt oförmögen att hämta kraft och förklara ungefär på hur många miljoner sätt detta är fel sagt. Jag sa inget då för jag var i ärlighetens namn rädd för att jag kanske skulle tappa kontrollen och börja slå på människan.
Ungefär så tycker jag om självmordssidan, lika mycket humor där som i kommentaren om Bosnien och då ska tillägas att jag faktiskt skämtar om det mesta....

En nackdel med journalistikyrket

Jag trivs verkligen med mitt yrkesval - att bli reporter, att få skriva, förmedla nyheter och ständigt vara uppdaterad om det senaste. Dock finns en stor nackdel med allt detta - vissa människor man kommer i kontakt med.

Nu vill jag inte att det ska låta som om människor är jobbiga - tvärtom de flesta är helt underbara och väldigt bra att arbeta med dock finns det två grupper av människor som får detta yrke att stundvis kännas jobbigt.

1. De som tror att alla som är journalister följer kvällstidinigarnas bana vars enda syfte att är sälja en story oavsett om det ligger hundra procent sanning i den eller inte. Dessa människor tycker uppenbarligen att jag som reporter ska behöva lyssna på deras gnäll och skällande på mig för att de inte är nöjda med meningsbyggnaden eller liknande i min artikel. De skyller gärna all medias felaktighet på mig och undrar i princip om jag inte skäms? vad bör jag skämmas för? Att jag förmedlar nyheter ur en så objektiv och informativ synvinkel som möjligt? Jag tror snarare att det handlar om att folk tror att journalister är en yrkesgrupp man rent lagligt får kasta skit på.

2. Dessa är nästan mer irriterande då föregående exempel oftast går att skratta åt och skaka bort men inte med denna grupp. Här har vi de otroligt arroganta som har mage att ringa mig på min privata mobil fyra gånger för att be mig skicka tidningen de var med i men glömde köpa. När jag sedan förklarar att de kan hitta artikeln på Internet så ber de mig leta fram länken och skicka dem till den.
Uppenbarligen så har de fått för sig att man som reporter jobbar med en artikel eller reportage i fyra - fem veckor och därför kan gräva fram gamla tidningar åt folk höger och vänster? Det är ju inte ens mitt jobb? Jag meddelar alltid när tidningen de är med i kommer ut och var den finns att köpa. Om man då missar det, hur tusan kan man då helt vettigt tycka att det är MITT jobb att efter flera dagar/veckor skicka tidningen till dem?

Jag menar verkligen inte att gnälla men ibland blir jag så otroligt trött på bemötandet av vissa, framförallt när man är ung kvinna så tycker de att de kan bossa med mig. Jag har väldigt svårt att förstå att folk inte ser skillnad på en journalist för en dagstidning och en paprazzi/reporter för någon blaska som enbart säljer rubriker med felaktigt innehåll?

Ja, just det nu kom jag på en till sak:
Hur kan man fortsätta gnälla på bildvalet inför mig när jag varken tar fotografierna, redigerar dem eller väljer som reporter ut varje gång vad som ska hamna i tidningen? Varför fortsätter folk förklara för mig att de är besvikna på sitt foto när jag inte har med det att göra?

Du blir galen av det du äter

Sitter här och ser på "Du blir vad du äter". Okej att Anna Skipper är lika sympatisk som spya på macka men den där berättarrösten? Ni vet den som räknar upp allt deltagarna ätit under en vecka?
Undrar vad den rösten tillhör lider av? Kramper i magen som gör att han måste krysta/pressa ut varje stavelse sådär entusiastiskt och ansträngande?

Jag ifrågasätter förövrigt starkt dieterna hon sätter deltagarna på... jag menar är det meningen att man hela livet ska äta limabönor och zucchini smoothies med en skvätt ingefära till? Jag hade förlorat vettet och börjat bita folk på nolltid.

image272

Hej, hej heta pojke!

image271

Riktig vår

Det är så himla mysigt att bara gå omkring och andas in (avgaser) den friska luften när solen skiner och det är varmt. Jag och Mathilda gav oss på träningen idag men en aning lugnare då båda hade rejäl muskelvärk från core träningen igår.

Innan det var jag så duktig och pluggade teori på bibban och snart får jag nog det här med att köra om andra bilar in i huvudet. Resten av dagen ska bestå av att korrigera lite texter för att se om de kan bli bättre. Just nu känns det sådär som om alla spänning har släppt lite. Det är riktigt tråkigt när man finner sig själv väldigt besviken på en vän och när man ser sanningen och kan säga - nej det här kommer inte gå över eller lösa sig. Det är tråkigt men för mig också en nödvändig sak för att inte bli trampad på.

Nadja kommer förvrigt hem och hon ska med ut på lördag, det känns kul för jag drömde för någon natt sen att jag inte mindes hur hon såg ut!

Bruce Springsteen - Dancing in the dark

Lyssnar/lyssnade på denna otroligt för mig känslosamma och underbara låt och så bara kände jag hur det kickade till. I magen, bara ja för tusan jag är ju påväg! Jag är ju påväg till andra sidan jorden för att rädda planeten.

Om jag någonsin glömmer bort min passion så skjut mig gärna, för då är jag inget värd.
Men jag lovar dyrt och heligt, att jag aldrig kommer sluta jaga min passion och att den där känslan som fyller hela kroppen aldrig försvinner!


Blogg.se suger

Detta är ju sämre än någonsin, alla inlägg försvinner när man ska publicera, vad tusan! Hatar när sånt här inte fungerar.

Jag som fortfarande är pepp från att ha tränat med Mathilda i två timmar och skrev världens inlägg. Vi tränade core (där jag insåg att jag hade fler muskler än jag trodde) och spinning som bara var riktigt skönt. Kände hur allt skräp man har i sig bara svettades ut.

Har också övningskört på körskolan idag och det gick bra, lyckades faktiskt parkera och backa utan problem och det bara efter fyra lektioner! Jag känner mig riktigt stolt och nöjd med mig själv. Lönen från Folkbladet kom också så jag och Mathidla fastnade på H&M och kom hem med underkläder.....igen!

Nu är jag alldeles för trött för att skriva något bra och vettigt, ska träna imorgon och plugga teori på körskolan.

För att natten är till för funderingar

Framåt kvällen/natten har jag en tendens till att bli fundersam och filosofisk och inatt är inget undantag.
Jag funderar mest på sommaren och hur jag ska få den att gå ihop med sammtidigt fira att jag blir 20 antagligen tillsammans med Nadja.
Jag är nog lite rädd för den där 2:an jag får nu, 20 år.... det trodde jag aldrig att jag skulle bli som liten. Jag använder ju fortfarande uttrycket "när jag blir stor" men är jag egentligen stor redan nu? Förbannade tvåa som tvingar mig till att tänka på allting, på hur jag blir förändrad och hur jag ovilligt måste släppa tider som varit.

Jag minns att jag en gång som 17 åring pratade med en viss person och vi båda kom fram till följande - Shit, vi är fan båda äldre än våra Final Fantasy figurer och de räddar världen och är med om äventyr och är unga.....
För att vara helt ärlig så saknar jag den tiden, men den tiden och känslan av att vara i en egen värld med någon där vi för alltid kommer vara 17 oavsett vad som står i pappren försvann med honom.

Nu när jag känner mig så filosofiskt lagd inatt kan jag erkänna att det är nog det jag söker, en tid och person där vi kan stå still med varandra.

Tills dess är jag dock inte världens olyckligaste människa trots allt

Känslan av att vinna saker

Jag har många gånger tidigare blivit erbjuden att vinna saker över Internet, eller fått hem erbjudanden i brevlådan, blivit tipsad om saker och ting men alltid bara ignorerat och avfärdat det som dumheter och ytlighet.

Vilket jag nog fortfarande tycker
MEN
Fy tusan vad det är kul att få hem saker helt gratis utan att betala ett öre för dem bara för att man samlat lite poäng på nån Internet sida eller så! Idag fick jag exempelvis hem smink och om någon dag kommer mer, bara sådär väldigt enkelt utan att porto eller något behöver betalas. Det är tur att jagupptäckte detta med tanke på att jag om någon månad kommer vara fattig student och hela kittet.

Gratis är helt enkelt godare än att betala.

Ett sammanfattande och inte så djupt inlägg

Okej nu jäklar ska det skrivas.
Idag fick jag veta att jag tydligen får skatteåterbäring och att jag måste deklarara! Spännande, lite vuxenpoäng till mig alltså. Det jag också fick reda på är att jag tydligen i år får tillbaka pengar som jag skattat, jag blev helt vild av glädje när jag såg summan för detta innebär faktiskt att jag har råd att resa var tusan jag vill i sommar!

Imorgon sätter dessutom hårdträningen med två pass på raken med Mathilda igång och på torsdag blir det gym, jag känner mig peppe och redo. Jag har klippt mig också men alla som känner mig vet att den enda skillnaden är 2cm kortare hår och att det är plattat. Blev lite förvånad över hur långt det egentligen är som rakt och nu ska jag inte duscha på någon vecka för att behålla det.... eller ja jag lär väl duscha men kommer inte platta det själv nångång.

Jag har förövrigt början och slutet klart på det personliga berevet till skolan och vet två personer som ska få läsa det innan jag skickar det varav den ena ska kommentera min krönika jag är klar med.

Det blev lite ytlig och allmän bloggning nu men jag är alldeles för rastlös för att sitta stilla!


Allmänt inlägg

Jag skrev ett långt inlägg nyss men det försvann så jag skriver ett nytt när jag orkar igen senare idag.