Lite snabb uppdatering innan jobb

Ska runt klockan 19.00 åka till grannstaden Linköping med fotografen Patrik. Det är meningen att vi ska rapportera från distriksfinalen i Rockkarusellen som hålls där ikväll. Blir nog kul bara det att min bakgrundsfakta kring ämnet inte är den djupaste. Tror dock jag har tillräckligt för att kunna genomföra en intervju.

Idag nådde mina såriga fötter fulla med blåsor sin kulmen och gav upp. Jag har nu sår över hela fötterna men det är för mig sommar, att försöka få mina fötter att vänja sig vid alla dessa sommarskor man har. Passade på att ligga i solen ett bra tag idag, märkte först senare att jag lagt mig mitt på frisbee banan. Suck...jag som trodde alla söta killar vinkade åt mig för att jag var het i min nya bikini. Visade sig visst vara så att de vinkade åt mig att flytta mig bort från banan så att de kunde kasta sina frisbees ifred utan att behöva oroa sig för att pricka den skumma bruden som ligger och solar mitt på. Aja jag hade gott självförtroende där ett tag iaf.

Nu blir det att göra sig iordning och ta sig till Linköping. skönt att vi får ta Folkbladet bilen så slipper man böka med färdmedel och liknande.

Solig dag

Det har varit mellan 25 - 30 grader hela dagen idag! Jag tillhör inte alls den skaran som klagar över värmen och sedan längtar efter den när det är dåligt väder. Nej gud nej, låt det bli ännu varmare så jag aldrig behöver ha på mig byxor eller någon form av strumpbyxor/leggins igen.  Älskar att traska runt klädd i något litet klädesplagg som känns lätt och fluffigt och bara njuta.

Idag har en stor del av dagen spenderats ute i värmen. Gick genom stan men kände mig inte så manad till shopping. Har annars gått och tänkt på en sak som börjar kännas jobbig. Har ingen konkret person att relatera dessa funderingar kring utan mer en reflektion över hur vårat sätt att hantera konflikter fungerar. Jag minns när jag var liten och tyckte någon unge var elak. Min respons på när någon var elak var helt enkelt att vråla högt, försöka slå till den förskräckta ungen samt helt enkelt säga - Du är elak.... Jag förstår idag att det nog inte är den bästa formen av problemlösning men samtidigt saknar jag hur skönt det kändes.
Att bara få säga "Du är dum i huvudet" och ge uttryck åt min frustration och ilska utan att mötas av moralkärringar med följande argument:

1. Amra, det är inte snällt att säga så, lite mer konstruktiv får du vara
2. Ja men hon/han kanske har en anledning till att hon/han beter sig illa?
3. Hon/han kanske mår dåligt och därför gör som de gör
4. Försökt förstå hur hon/han tänker/känner...

Skulle egentligen kunna komma på en hel del andra saker jag fått höra men jag är less på alla. Kan det helt enkelt inte vara så att någon bara är dum i huvudet, elak, störd och liknande saker? Måste vi alltid analysera sönder alla och komma fram till varför personen i fråga är ett skithuvud? För även om vi kommer fram till en anledning och orsak är jag rätt less på att erbjuda förlåtelse genom min egen förståelse... Ibland är människor bara dumma i huvudet och vill de sluta vara det så behöver de bara bli snälla igen.
Tycker det är synd att vi sedan stryker ett streck över saker innan vi fått ur oss all frustration och jobbiga känslor som dyker upp när någon provocerar/gör en upprörd/ledsen osv. Saknar lite den tiden när jag var liten och bara kunde skrika lite dumheter och sen var det lugnt. Gör jag samma sak idag så framstår jag nog som tokig i andras ögon och kanske även elak. Jag är ingen elak människa och kommer inte bli det.

Stackars lilla gubben

Blev så ledsen när jag läste den här artikeln och såg bilden på den lilla pojken.
Skumt dock att en soffa kan ge brännskador!

Klicka här:

Självdistans är underbart

Alla har vi våra kriterier för hur en bra vän ska vara. Sen har vissa av oss mer självdistans än andra också.

Angelique Papillon säger:

1. Bra sällskap och Impulsiv/vilja göra saker

Angelique Papillon säger:

2. Rolig och Förstående

Angelique Papillon säger:

2. Bra i sängen och rolig på fyllan

Angelique Papillon säger:

Uppfyller man någon av dessa krav så är man med i leken liksom

Angelique Papillon säger:

Men håller man på och töntar runt och istället får fram "jobbig och gnällig" så orkar jag inte

-        Marcus  | säger: 

Jag hoppas jag uppfyller nummer två

Angelique Papillon säger:

haha ja vi får väl se

Angelique Papillon säger:

Man får kombinera där mellan också

Angelique Papillon säger:

Men två av dessa fem punkter ska finnas med

-        Marcus  | säger:

Räcker det med två?

-        Marcus  | säger:

Kanske jag klarar det alltså

Angelique Papillon säger:

Ja alltså, man kan ju välja och kombinera

Angelique Papillon säger:

Om man vill vara typ förstående och rolig på fyllan

Angelique Papillon säger:

Det går bra

Marcus  | säger:

Bra i sängen är jag ju inte, på fyllan blir jag bara odräglig. Bra sällskap vet jag inte, men jag hoppas

-        Marcus  | säger:

för Guds skull att jag är rolig!

Angelique Papillon säger:

hahah är du inte bra i sängen?


Dagen idag

Känner mig väldigt sprallig och kreativ idag. Har sprungit olika ärenden hela dagen och glömde ringa Folkbladet för att få lite olika jobb bekräftade. Får försöka komma ihåg det imorgon.

Har även gått på stan och ätit lunch med Nadja. Vi fick med oss väskor hem båda två och jag tror att båda känner sig nöjda med sitt köp. Bekräftade även att jag kanske ska till Stockholm den 13:e juni och sen även dit på midsommar. Vi får planera lite mer kring det men jag hoppas det blir av i vilket fall. Jag känner mig sugen att gå på Gröna lund av någon anledning, älskar karuseller. Hmm undrar om man kan göra det på lördag den första helgen? Antagligen inte då vi ska ut på fredag och kanske är lite bakis, ja vi får väl se.

Nu på tisdag ska jag i alla fall träffa Marcus. Är inte riktigt säker på vad vi ska hitta på men jag tror jag valt vilket ställe vi ska äta på sen får vi se. Allt hänger på om vi kommer hata varandra eller inte.

Nu måste jag ta och bädda sängen känner jag.

Materiell tillfredställelse

Hej Sötnos Nr 2



Hej Sötnos nr 3



Jag är förbaskat bra på att fynda. Båda väskorna för 300 kr.

Michael Jackson invarderar Super Mario


Vill bara tillägga att Michael Jackson var min största idol när jag var yngre. Än idag är jag väldigt svag för honom, han uppträdanden och hans musik. Kan dock inte låta bli att skratta åt detta klipp!


Allmän uppdatering

Idag har det faktiskt varit en rätt bra dag. Var hemma hos min vän Ena imorse där skvaller och annat avverkades på hennes balkong samtidigt som vi lyssnade på musik.
Jag tröstar mig med att jag inte är ensam om att vara ett litet krångel så det känns skönt att kunna dela denna egenskap med någon annan.
Har försökt plugga körkortsteori men blev istället att jag tränade. Börjar få finfina muskler på armarna nu, känns skönt med tanke på att jag har rätt starka ben att väga upp mot.
En annan allmänt ytlig men för mig kul sak är att jag lyckades gräva fram ett par skor ur källaren jag inte visst fanns. Ett par svarta fina festskor med klack. Ytligt värre men det är lite kul att hitta saker gratis hemma hos sig själv istället för att slösa pengar ute på stan.

Imorgon blir en rätt hektisk dag med körskola, lunch, ringa runt samt förhoppningsvis sista optiker besöket på ett tag. Börjar tröttna lite på att gå dit nu, folk som sitter där och väntar på sig tur tycker jag stirrar på mig. Kanske är jag som är paranoid men det känns verkligen så?

Sitter just nu och glor som förhäxad på Girlilicious som går på trean. Det är inte bra men jag sitter här och bara glor med glasartad blick som om jag vore hypnotiserad? Alla dessa amerikanska dumma program måste utstråla något sorts knark som gör att man blir knäpp. Seriöst jag kan inte bry mig mindre om vad som händer med tjejer i USA och om de får någon karriär i något avdankat popband som inte kommer komma längre än att få en hit. Efter deras 15 minuter av kändisskap måste de återgå till sina servitrisjobb för att betala sina studier. Aja nu blir det körkortsteori för hela slanten!

Superkul video, håll koll på vad som händer i mitten =)


Läskigt lika riktiga kändisar

Kolla denna länk för folk som verkligen liknar kändisar!

Klicka här:

Underliga män från andra länder

Vad är egentligen grejen med okända killar som addar en msn? Oftast bor de typ flera länder bort och skriver enbart att de vill bli min vän? Jag förstår inte det här alls, man måste ju vara helt bisarr om man sitter och addar folk på msn man inte känner.
Har man så tråkigt i sitt eget land eller vad?

Nu ska jag iväg och ta en dusch samt kanske prata i telefon igen.

Vill man ha fina nya skor så

Jag tog mina nya gladiator sandaler ut för första gången idag.

Detta blev resultatet:

Högra foten:  

Vänstra foten:

Vänstra foten igen:

Det får bli plåster tills foten vänjer sig vid de nya skorna helt enkelt. Fy tusan vad ont det gjorde att gå hem från stan med alla sår!

Vad händer med mitt favoritband?

För något år sedan var jag ett hängivet fan av Rammstein som är en tysk hårdrocksgrupp. Jag har sett dem live två gånger och har alla deras skivor. En sak förbryllar mig dock, varför kommer det inga nyheter om dem? Jag har inte hört något nytt på snart ett år och undrar  - Vad kan ha hänt?


Dreamgirls

Vaknade upp rätt pigg och glad för en stund sedan. Ska strax ta mig till körskolan för att få bukt med det här jobbiga körkortet.
En lite uppigande nyhet föll ner i min brevlåda nyss. Fick hem denna film i dag. Den var väldigt omtalad förra året och ska tydligen vara en väldigt bra musikal. Jag hoppas på att Eddie Murphy är lika lysande som han brukar vara i de flesta av sina filmer.


Känner mig glad

Idag har varit en bra dag faktiskt, Har fått rätt mycket nyttigt gjort och fixat med potentiella jobb med Folkbladet vilket i längden innebär pengar. Vilket jag behöver.
Sitter här och känner mig sugen på att åka iväg men det närmaste jag kommer resa nu är när jag i juni ska åka till Nadja i Stockholm. Tycker jag behöver ett miljöombyte och få komma ut och festa med nya människor.

Nyss så kom min söta lillasyster in till mitt rum och sa - Vill du ha en present?
Jag svarade självklart ja och det visade sig vara världens sötaste present

 Visst blir man glad?

Har hela dagen försökt få bukt med mitt förvaringsproblem när det kommer till skor. Jag började väldigt fel med att lägga ut alla skor på min matta för att få en överblick, nu sitter jag här och har enbart lyckats packa ned de skor jag tycker bäst om medan resten bara står här. Stackars min garderob sen när jag flyttar i höst och allt ska med.

 Detta scenario påminer starkt om när jag var liten och la upp alla mina bilar och Barbie dockor på golvet och sedan bara tittade på dem som om jag var på museum.


Måste tipsa

Jag brukar sällan hålla på och tipsa om grejer eller så men det här är verkligen bra.

Gå in på denna länk:
http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=44026
Registrera er, samla poäng och inom kort kan man få ett presentkort på upp till 700 kr att handla med i valfria affärer. Jag gick inte på det först tills jag märkte att det verkligen fungerar. Att samla poäng är inte så svårt då det bara tar någon dag innan man är upp i exempelvis 1000 poäng som innebär att man har vunnit ett presentkort på 300 kr.

Alla presentkort och dylikt kommer hem i brevlådan dagen efter att man vunnit.

Mina fina nya


Om mig

Har skapat en ny kategori i bloggen idag som heter "Om mig". Tycker den behövs eftersom jag ibland skriver om mig själv vilket jag kommer göra nu också.
Jag försöker alltid hitta sammanhängande mönster när det kommer till mig själv. Ni vet, en gemnsam nämnare som binder ihop en bit av mig själv. Den senaste tiden har jag funderat över mitt sätt att inleda relationer med människor och kommit fram att jag gör det på två sätt.

1. Jag träffar någon jag bli vän eller tillsammans med och tycker den är perfekt. Inget ont får sägas om den människan och jag är beredd att uppfinna tusen bortförklaringar och ursäkter som visar på att den här personen inte har dåliga sidor. Jag stör mig inte på något och allting är bra.
Den bubblar brister för det mesta och då är det kört. Oftast är det att jag varit helt blind i min övertygelse om att den här personen är bra. När jag sedan vaknar upp och märker hur det egentligen står still blir jag hemskt besviken. För då börjar min irritation visa sig, jag blir otålig och inte alls lika förstående och mindre villig till att lyssna. Jag kämpar dock på tappert för att det inte ska märkas men det gör det alltid. Denna irritation och besvikelse brukar nå sin kulmen i att jag efter ett tag bryter kontakten för att jag inte orkar. Den personen är helt enkelt inte värd det och jag tröttnar något otroligt.
Finns dock ett sista steg i detta som jag nu identifierat som mitt sätt att sålla ut människor som betyder något och dem som inte gör det. Det sista steget går ut på att efter jag har insett att alla är människor gör fel och att det inte betyder att man är ond eller korrupt. Att jag fortfarande tycker om dem. Då är det bra och då är det rätt.

2. Ett annat sätt för mig att träffa folk är att jag i början tycker hemskt illa om dem och för det mesta anser mig vara bättre för att de är idioter. Sällan blir jag överbevisad men blir jag det så följer samma procedur som punkt nummer ett beskriver.

Slutgiltiges vill jag säga att jag har lätt för att tycka om folk, det är att fortsätta tycka lika bra om dem efter att de beter sig illa jag har svårt för.


Vem säger att ilska inte är underhållande?


Städa och nyinköpta gladiator sandaler

Lyckades ta mig till stan trots att jag var för varmt klädd och svettades. Inhandlade ett par finfina sandaler jag är nöjd med och är hemma nu.
Ska tydligen städa allt som finns runtomkring mig om jag tolkar min familjs signaler rätt. Jag kan liksom inte förmå mig själv att sitta still när alla andra sliter så det ska bli fint.

Nu blir det att sätta igång och dammsuga mitt rum så det ser normalt ut igen. Borde egentligen rensa ut här också men det tar vi en annan gång tror jag.

Eftersom jag har en svullen handled och inte vill städa bjuder jag på en bild på mitt hår innan det blev rött:


Kalla mig aldrig ehh....det

Angelique Papillon säger:

Jag är inte stackars ju! har bara ont i handleden!

-        Marcus  | säger:

men då är det väl stackars?

Angelique Papillon säger:

nee jag tycker inte om det ordet till mig

Angelique Papillon säger:

jag kan gå med på "tuffing"

-        Marcus  | säger:

haha

-        Marcus  | säger:

okej... tuffis

Angelique Papillon säger:

tuffing!

Angelique Papillon säger:

inte tuffis

Angelique Papillon säger:

låter som om jag är en kanin

-        Marcus  | säger:

Tuffis heter Nyköpings lilla sightsing-tåg som tuffar runt i stan och hamnen och kör små barn tills de får glass av sina föräldrar

-        Marcus  | säger:

Tuff tuff, låter det på stan


Herregud, jag ger upp

Ett inlägg om lite vadsomhelst

Jag pratar i telefon till klockan 04 bara för att en timma senare bli väckt av ännu ett telefonsamtal. Det är bara att skylla sig själv igen men jag har nog inget emot det. Inte så att jag passar ett jätteviktigt jobb eller så på morgonen.

Nu blir det att fixa i ordaning sig, ta sig till stan och inhandla ett par sexiga och snygga gladiator sandaler som jag tror kommer passa till Europa resorna i sommar.

Ryssland vann Eurovision igår och det tycker jag nog var bra. De hade en bra låt plus att de inte vunnit någon gång tidigare så jag är glad för deras skull. Vill fortfarande anmärka på att ska man hålla i en sådan stor tävling där miljontals människor tittar så lär er för guds skull engelska ordentligt. Pinsamt uppträdande av de där två i green room. Ja i vilket fall så hade jag velat att antigen Armenien med Qele, Qele eller Ukrania Shady Lady vann. Att Charlotte kom så långt ned på listan tycker jag ändå inte var så överraskande. Om man jämför med alla andra bidrag så var det lite tunt, förhoppningsvis skickar vi något bättre till nästa år.

Miit hemlands Bosnien bidrag vill jag inte kommentera då det är alldeles för lätt att säga elaka saker om dem.

Är det bara jag som tycker den turkiska sångaren i Eurovision var sjukt het?




Snart är det dags



Tycker folk ska sluta gnälla på Charlotte Perrellis kropp och utseende. Hur många av er kritiska och självosäkra människor kommer vara lika snygga som hon när ni blir över 40? Suck


East FM igen

Va kul att hitta ett sånt här spännande blogginlägg! :)
Vill bara hålla med den andra som skrev här på din blogg att du är jättevälkommen till studion för att se hur det funkar och så. och nej, det är verkligen inte lätt att prata radio. och jag kan säga att om jag skulle arbeta på t.ex. Lugna Favoriter så skulle jag inte svära, prata sex, göra pruttljud med munnen osv.. det är mitt jobb på East Fm som kräver att jag anpassar mig efter målgruppen (tonåringar). sen vet ju jag att du skrev blogginlägget när en gammal DJ fortfarande arbetade på East och han fick inte jobba kvar samtidigt som stationen ständing utvecklas.
Men vårt s.k. "omogna ordbajseri" kommer du inte komma ifrån eftersom det är vårt jobb.

Angående musiken så har varje radiostation en anställd musikchef som, med hjälp av ett program, gör nya "playlists" till varje timme. samma låt FÅR INTE spelas två gånger inom en viss tid. så när detta händer är det antingen 1)en miss i programmet 2) musikchefen var full när han gjorde playlisterna 3) någon ringde in och önskade den här låten.

Men du ska veta att det är jättekul att få kritik, fortsätt blogga så bra som du gör och erbjudandet om en rundvandring står kvar!
Mvh
Josefine Johansson, East Fm Request

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fick denna kommentar på min blogg nyss och måste svara lite själv också. Måste säga att jag personligen blir väldigt imponerad över att jag får svar på tal från dem som jobbar på East FM här i Norrköping. Tycker också det var ett väldigt bra svar där lite saker förklarades. Nu kan jag till och med börja lyssna på radiokanalen igen om det är lite nytt folk där.
Dock vidhåller jag fortfarande vid att svordommar och inkorrekt språk inte är nödvändigt. Man kan nå ut till sina lyssnare och målgrupp i alla fall. Jag tror inte man direkt ska anta att ungdommar tycker om när man talar med enbart slangord osv.
Sen måste jag lägga till att radiosändning är rätt svårt då jag nu fått testa på det själv och antagligen kommer bli bättre på det i min utbildning.
Är också glad över att det nu verkar vara en ny DJ på East FM som med all säkerhet måste vara bättre än den förra. Får nog ta och lyssna på radiokanalen nu över helgen och se vad jag tycker sen.
Angående rundvandringen för att se hur det fungerar ställer jag gärna upp!

Detta är inget modeinlägg

Dessa blir mina imorgon


Klicka här:

Pladder

Okej nu ger jag mig ut på en promenad med Nadja. Är hemskt sugen på cola, måste hitta cola någonstans....mmmm cola.
Okej till saken:
Jobbansökan är nästan klar men förhoppningen om ett jobb är liten.
Har tagit en tupplur, beundrat min systers solbränna efter lägret, vridit och vänt mig på sängen samtidigt som jag tänkt - Undrar om denna pose skulle se het ut om jag var med i en film där det var meningen att jag skulle vara het i underkläder?  Jag tänker ofta sådant, ja inte att vara i underkläder i alla filmer jag någonsin kanske kommer medverka i men i men frågan - Undrar vad folk skulle tycka om de sig mig nu? dyker upp då och då.

 Jag gillar denna bild, tagen för någon månad sedan. Idag är jag en aning brunare och mindre rödhårig dock.

Nu ska jag ge mig ut och återvända med en aning mer att säga.

Eftermiddag plus trötthet

Jag hatar att jag vissa dagar blir helt slut och seg så fort jag äter något på eftermiddag. Det är helt bisarrt för att så fort jag tar den sista tuggan så sköljer tröttheten över mig. Jag blir mysig, kramig och börjar se mig om efter en filt så jag kan sova. Jag försöker att inte sova på dagarna eftersom det innebär att jag är klarvaken halva nätterna trots att jag bara sovit i ca 20 minuter.

Sitter här nu och försöker få klart det personliga brevet till jobbet. Jag brukar vara hyffsad på att skriva sådant men nu står det still i huvudet. Jag menar det är inte alltid man har ett fenomenalt skäl förutom pengar till att man vill ha ett jobb.
Jag kommer säkert på något bara jag får vila eftersom jag för tillfället verkar vara 102 år gammal.

Eurovision

Lönen kom idag och i vanlig ordning kom inte hela lönen med. Suck och dubbelsuck känner jag, men det är lugnt. Jag kan leva med att den blir lite sen just nu.
Syster kommer hem från lägret idag och jag är lite stolt över att hon är så stor att hon kan åka iväg själv och klara sig.

Jag har upptäckt att jag gillar Eurovision songcontest. Jag tycker om skiten och sitter där bänkad kl 21 och bara glor. Mina föräldrar gillar det också, eller de gillar att kritisera och komma med roliga kommentarer. Stör mig dock något fruktänsvärt på att Jovana Jankovic inte kan engelska. Vad är ditt problem kvinna? Lär dig uttal och sluta stamma. Sluta också prata med det där underliga tonfallet som påminner om en galen energizebunny. Nu när jag tänker på det påminner hon om en tjej jag brukade umgås med. Helt speedad och tokig.
Zeljko Joksimovic (manliga programledaren) har jag ju inget emot alls, han är charmig och kan både engelska och franska bra. Men den där Jovana alltså, blir tokig på hennes ansikte som bara ser ut att bestå av ett stort dumt leende som hoppas att hon blir mer känd.



Nej, jag tycker inte om henne alls!

Såhär känner jag inför idag


Musik

Jag är en sådan människa som helt på riktigt kan börja gråta över en låt. En stark känsla väcks och jag sitter där med tårar rinnandes för att jag blir ledsen. Ofta är det låtar som påverkar min sentimentalitet som får mig att reagera. Många gånger är det att jag blir på helt tokigt danshumör och knappt kan sitta still. Jag tror jag gillar den där känslan som svider till i hjärtat och får mig att andas tungt. Smärtan av att påminas eller längta efter något som inte finns här.
Förstår inte folk som är så opassionerade att enda anlendingen till att de lyssnar på viss musik är för att kunna citera låtstycken på sin blogg....eller nåt.

Just nu lyssnar jag på Dave Matthews Band - Crush
En underbar låt som är väldigt speciell för mig.


Min optiker är snäll

Okej nu har jag haft tillfälle att lugna mig nu och har mitt temprament under kontroll. Anledningen till min irritation är väldigt underliga farföräldrar som bara tar men aldrig ger något tillbaka. Släkt är i många fall bra att ha men i vissa fall, ja nu lämnar vi det

Min optiker är läskig. Jag var hos henne idag för att få en ny lins eftersom den högra gått sönder som jag skrev tidigare. Hon är väldigt vänlig min optiker, dock en aning läskig. Hon påminer lite om en robot som innerst inne vill ta fram en slägga och mosa mig. Känner mig dock kluven i min åsikt kring henne, hon är ju väldigt snäll men det är någit i hennes ögon som glimtar fram då och då. Någon sorts ovilja som ligger och pyr under hennes snällhet....jag tänker, är hennes man snäll mot henne? Är det han som är orsaken till dessa glimtar av ovilja jag ser?
Jag vet inte, imorgon ska jag dit igen och då ska jag ta en närmare titt på denna kvinna

Bläh!

Är väldigt, väldigt, väldigt uppretad och irriterad nu!

På spaning efter den tid som flytt




Ungjävlar!

Nyss hände en helt otrolig sak. Jag går lite nöjt omkring på gatan, precis förbi Världens Bar när jag känner någon smälla till mig på baken. Jag vänder mig om och ser tre killar kuta för livet samtidigt som de skrattar våldsamt.
Fy tusan vad jag blev arg! Jag skrek efter dem att de kunde bli anmälda fastän jag visste att jag inte kunde göra något alls. De fick springa sin väg och jag stod där och såg chockad ut.
Några tanter gick förbi och stirrade på mig, de såg ut mer att tycka att jag var den underliga som blev sur än skitungarna som tog mig på baken?

Förstår inte detta, hur tusan kan man få för sig att gå fram och ta på en människa utan dess lov? Är dessa ungar så skevt uppfostrade eller vad är problemet? Jag säger bara en sak: Hoppas innerligt att ungen försöker igen för då ska jag grabba tag i han, släpa ned han till Kunskapsskolan där han antagligen går och kräva en ursäkt.

Min rumpa vill vara ifred när den går på stan helt enkelt.

Jag får skylla mig själv

Jag är nästan sådär trött som man brukar vara kvällen man kommit hem från en resa. Nej, det får bli bättre planerande på detta telefonpratande tror jag. Ska nog sätta på lite musik här hemma, städa och försöka piggna till!

Eurovision kvalet var igår och Bosnien fick vidare trots sitt ytterst tveksamma val av låt. Förkortat: Vad i helvete är det där för låt och varför hänger vi tvätt inför flera miljoner tittare? Ja sådana tankar har jag gått med tills jag såg vad Irland hade skickat för bidrag, Moldavien och Belgien var ju inte långt efter i sin skumhet. Det kändes bättre då, nu kan jag nog leva med låten kanske.

Måste dock säga att jag förvånas över att hon som ledde programmet igår inte riktigt kunde engelska? Hon hade supersnygg klänning och var söt men otroligt hackig och tillgjord engelska. Lite som om några av dem gick på speed. Aja, de var väl säkert bara glada trots att gränsen mellan glad och uppigande och tokig och tillgjord är hårfin eller i det här fallet obefintlig.

På agendan idag står teoriplugg, övningskörning samt skriva cv och personligt brev. Tänkte skicka iväg en ansökan på måfå lite varstans just eftersom tanken på jobb i tre veckor i juni eller även två är lite lockande.


Hektiskt

Sprungit omkring som en liten höna trots att jag varit supertrött hela dagen. Var hos Ena imorse för att sedan fortsätta dagen med Mathilda och sedan Nadja. Med den föregående gick jag på stan, pratade och planerade vår fest.
Känns lite tråkigt att alla kanske inte kan komma men samtidigt får folk prioritera vad de tycker är viktigare. Jag kan omöjligen få alla nöjda på den här punkten, det kan nog inte Nadja heller.

Nu sitter jag här och önskar lite att jag kunde vara mer personlig i den här bloggen. Ni vet skriva av er till max och inte bry sig om vilka som läser? Jag bryr mig dock, inte så mycket för att jag är rädd för att såra någon utan mer för att jag inte vill lämna ut delar av mig själv till vissa jag vet läser den här bloggen. Får klura på det där och se hur jag bäst kan lösa det.

En personligare tanke kan jag dock dela med mig och det är att min ångest över att vissa känslor aldrig försvinner börjar försvinna. Själva känslan av att känslor INTE försvinner menar jag. Aja det låter nog flum men jag tror att jag gör mig någorlunda förstådd.


Halvsyskon är tillsammans

Det handlar kvällens "Outsiders" om. Två syskon som har samma mamma växte upp ifrån varandra som barn. När de träffades som vuxna blev de kära och sedan blev de ihop. Många upprörda rekationer har uppkommit i Skottland på grund av det faktum att de haft sexuell kontakt osv.

Jag personligen anser att det är fel eftersom vi inte är genetiskt programerade att fortplanta oss med släktingar men samtidigt förstår jag inte att folk orkar bry sig. Vad stör det egentligen människor att dessa två nu är tillsammans? Man kan acceptera att det i Sverige inte är olagligt att gifta sig med sin kusin och att man i vissa länder till och med gör det på regelbunden basis så vad är det folk reagerar på? Jag vill påpeka att jag inte på något sätt stödjer detta och anser att något måste vara fel hos dessa människor men samhället kan faktiskt inte gå så långt att de bestämmer vem en individ får vara tillsammans med och vilka förhållanden som är förbjudna.

Att bli kär i en släkting eller ett syskon är inget som ofta händer och det är inte helt normalt. Dock känns det ändå fel att förbjuda folk när de med all säkerhet får ta tillräckligt med skit från sin omgivning. Det är dock olagligt att gifta sig med ett syskon och fortplanta sig med det av den anledning att inavel och missbildningar kan uppstå. En sak som är underligt att lagen inte tar hänsyn till är att systern i det här fallet är steraliserad.

Man mår bättre av att fynda

En intressant sak med mediafolk är att de trots sin stenhårda koll är flummiga. Jag börjar också bli flummig känner jag, struntar i att skriva upp saker i kalendern och glömmer bort vad folk heter och liknande.
Vad heter egentligen han med det läskiga flinet på Hemköp? Göran, Gustav? Näe det är säkert Roger eller liknande.

Djup besvikelse när jag upptäckte att mina underkläder kostade mer än vad jag trodde imorse. Blev snål då och ville inte ha dem, jag vill fynda på allting...sen vill jag träffa folk och säga - Jag har fyndat. Tror jag irriterar folk då för jag knycker lite stolt med nacken och tittar finurligt på dem då. Undrar om de kanske hatar mig en smula?




Fan

Äsch fan han sa just att han haft sex med andra tjejer under sitt förhållande
Jag som tyckte om honom
Stackars hans tjej

Ordbajseri

Jsg tycker nog om dryga män
Jajamensan

Idag övningskörde jag två gånger. Det gick bra men mitt hjärta stannade vid korsningen till "Spicy Hot" på Kungsgatan... Det är en underlig känsla och jag hoppas verkligen att det blir som Nadja säger - Det släpper när det släpper.

Sitter förövrigt i vanlig ordning och tittar på "Sanningens ögonblick" och det är en väldigt söt kille som är med nu. Skulle bli riktigt ledsen om jag var hans flickvän och nu får veta att han gjort något riktigt dumt. Att min kille tjuvläser min mail eller mina sms kan jag leva med men otrohet och värre lär ju bli svårare.
Nu ska han svara på om han haft sex med  andra tjejer under hans förhållande....spännande

Cirkelformade kanter

Imorse gick det rätt bra att komma upp och ge sig ut att övningsköra. Jag trodde det skulle gå sämre då jag pratade i telefon halva natten igen. Min telefonpartner verkar dock mycket piggare än vad jag är och klarar av att prata längre. Han kanske helt enkelt aldrig sover eller så?

Vaknade i vilket fall upp imorse och skulle sätta i linserna när jag märker att den högra linsen på något sätt gått sönder i kanten (om nu cirkelformade linser kan ha kanter) och blev lite less. Det är faktiskt mer krångel och fixande med linser än bara vanliga glasögon märker jag. Det får bli laseroperation om något år så jag får bort mitt lilla synfel.
Idag så ser dagen rätt ljus ut trots det är kallt nog för vinterjacka ute igen. Ska ge mig ut och övningsköra senare idag igen och försöka få ordentlig kläm på rondeller samt alla dessa små irriterande gator denna stad verkar bestå av.

Har inget vidare filosofiskt att bjuda på idag känner jag, rätt tillfreds med mig själv och omgivningen. Fortfarande väldigt glad för att min sötnos kunde komma hem till mig utan att jag betalar.

Kika gärna på väskan jag köpt i inlägget innan och säg vad ni tycker =)


Hej Sötnos




En pinsam rättelse

Ja just det, läs inlägget innan där jag skriver att jag ska betala själv.
Mina föräldrar sa just att de köper mig väskan eftersom jag förtjänat den. Ibland inser man bara hur bra man har det egentligen.

Förövrigt så blir det fest i Linköping nästa helg =)

Efter många om och men: Jag gör det!

Att jag är emot dyra köp på stan vet nog alla. Jag får gåshud när jag ser någon spendera 130 kr på hårspray på Kicks och bete sig som om det är normalt. Det är inte normalt att spendera så mycket pengar på en enda produkt som förövrigt är skadlig för både ozonlagret och håret.
Som sagt att spendera överdrivet mycket pengar på ett plagg eller någon materiel sak är för mig slöseri och tecken på att man nog inte uppskattar pengar. Jag vet inte riktigt var min syn kommer ifrån men det har knappast blivit bättre sen jag kom tillbaka från Indien och såg hur människor bodde där. Jag anser att man ska shoppa utefter sina förutsättningar och inte utefter det folk man umgås med. Alltför ofta ser man folk köpa dyra produkter eller kläder bara för att ens vänner har råd med samma saker man själv inte har råd med.

Anledningen till att jag skriver allt detta nu är att jag faktiskt har ett litet kryphål i detta resonemang. Det är för mig okej att lägga ned lite mer pengar på något dyrare för att belöna sig själv eller någon bedrift. Som exempelvis min personliga utveckling och att jag kom in på en skola med hård konkurrans. Jag har länge spanat på den, kikat och funderat och nu har jag nästan bestämt mig.

Imorgon kommer jag nog inhandla en väska......

"Alltså jag kan ju ligga med han när han är full, han säger nog inte nej då"

Läste nyss ett blogginlägg av Hanna Friden där hon ger svar på tal. Någon hade skrivit en kommentar om att det inte kan rubriceras som en våldtäkt om någon för upp ett par fingrar i en kvinnas slida när hon sover.

Jag undrar lite om man som kille är tokig då? Det finns inget värre än när man snällt säg nej och i början verkar allting bra. Man förklarar att man inte är intresserad på det sättet och säger  -  Om vi ska sova ihop vill jag inte ha sex.
 - Okej, svarar killen då.
Men vad händer sen? Jo precis som Hanna skrev så bruts det löftet och kanske inte heller slutar när man snällt ber honom lägga ned? Vad är det egentligen han försöker? Övertala mig eller så blir han inte sur om han inte får något?

Jag tycker det är så underligt att människor ber om sex, att man tjatar om det, tvingar det till sig, manipulerar till sig sex. Det här är inget som enbart gäller killar utan tjejer också. Jag känner tjejer som jag vet lurar till sig eller manipulerar till sex som killen i vanliga fall och kanske i nyktert tillstånd aldrig hade ställt upp på. Hur förnedrande är det inte att behöva göra sådant för att få till det egentligen? Ofta tar man upp aspekten av att det är förnedrande för den individ som blir utsatt för att någon försöker tvinga den till sex på något sätt. Jag frågar mig själv hur man som människan kan strunta i på vilket sätt man får sex bara man får sex?
Handlar det kanske om ett galet bekräftelsebehov som måste uppfyllas på vilket sätt det än går?

Hur det än förhåller sig tycker jag det är hemskt patetiskt att få sex på något annat sätt än det naturliga frivilliga. Sen om folk ligger med varandra på fyllan och ångrar sig dagen efter är ju deras konsekvenser att ta.

Det blir rensning

En vän åkte iväg till Jönköping
En annan är trött efter operation
En tredje är i Stockholm
Osv osv

Detta gör mig inget eftersom jag ändå är inne i rätt plugghumör så jag fortsätter med teorin ett tag till. Det går rätt bra faktiskt och jag kommer nog inom kort kunna göra teoriprovet. Jag är bara så nervös av mig och tror aldrig jag kan det tillräckligt!
Nu tar jag en paus och ser över min garderob och rensar i den.

Efter ett visst klockslag sjunker humornivån betydligt

Inatt pratade jag i telefon till kl 03. Jag reflekterade inte alls över att det var så länge men fick en liten chock när jag såg att vi pratat så länge. Det var ett kul samtal med mycket skratt och ämnen man inte direkt skulle ta med sig till jobbet varje dag och diskutera. Det är dock säkert viktigt att få ur sig all flummighet sådär så kan man fungera normalt till vardags sen.

Idag ska jag förövrigt intensivt tvinga mig själv att plugga teori till körkortet. Känner att jag inte kan bli alltför slapp nu bara för att jag kommit in på min utbildning. Ska försöka ringa någon så vi kan hitta på något. Blir det inget ska jag göra något jag har en hemlig fetisch för: rensa ut saker, allt ifrån lådor, garderober och liknande. Jag går igång på det och tycker det är hur kul somhelst. Önskar verkligen att man kunde få rensa någons garderob, någon som är sådär riktigt slarvig och inte har koll alls på vart saker ligger. Jag brukar trösta mig med att mammas garderob alltid står öppen eftersom den kvinnan helt enkelt inte håller allt i ordning!

Nu ska jag ta tag i vardagen så jag skrive rigen lite senare

Lite bortkopplad

Ännu en dag i mitt halvt bortkopplade tillstånd, jag går omkring och gör saker, träffar folk men har inte känslorna med riktigt. Lite som att göra saker rent kroppsligt men känslomässigt är jag på en helt annan plats.

Dagen förövrigt har spenderats med att äta lunch med Mathilda, solglasögon inköp samt gym. Känner faktiskt att jag nog behöver längre och mer intensiva pass där för att det ska ge bättre resultat. Jag vill träna överkroppen mer och bli starkare där.


Har under hela dagen haft en fundering jag klurat på. Den lyder lite kortfattat såhär: Är det bättre att vara ärlig mot människor även om det ibland innebär en brytning eller en större konflikt? Eller är det ärligare att prata om folk bakom ryggen och sedan vara trevlig mot dem för att slippa säga det man tycker?


Ja, jag vet helt ärligt inte riktigt. Jag vet bara att om jag inte får vara rättfram och försöker hålla inne så verkar mina åsikter och känslor ta sig ut genom rumpan om inte annat. Det är underligt hur man kan ändra perspektiv på en hel stad när det bara är någon månad kvar här. Min skola startar den 18:e augusti vilket betyder att det bara är omkring 3,5 månader kvar och sen är jag borta. Under dessa månader planerar jag att vara så lite negativ som möjligt och bara glida igenom med resor och annat kul.


Barnfödande

Idag känns det som om motivationen är tillbaka lite! Jag har hunnit med och städat hela lägenheten och ska sedan ta tag i teorin samt lite recensioner. Måste ringa till Folkbladets redaktion idag också tror jag!

Jag surfade runt på olika bloggar för någon dag sedan och ramlade in på en tjejs blogg som fått barn i år. Jag surfade runt där och läste, tittade på bilder när det slog mig: Hon är verkligen mycket fulare nu efter att hon fått barn än innan? Vad är det egentligen som sker med vissa kvinnor? Den här tjejen är omkring 22 år gammal vilket är ens bästa ålder rent utseendesmässigt men den här tjejen ser nu alltså ut som om hon är 35 och inte är särskilt snygg?

Kan verkligen ett år göra så mycket med ens utseende? Förändra så mycket? När jag tittar på kort på min mamma så tycker jag nästan hon ser bättre ut efter att hon födde mig, smalare och mer fast liksom? Låter man sig själv förfalla så mycket och blir bekväm i rollen "jag är mamma jag behöver inte ta handom mig själv" till den grad? Det finns många bloggar här med unga mammor och jag har nog aldrig tänkt att någon av mammorna ser förfallen ut förutom nu. Tråkigt och kanske en aning taskigt att skriva men jag har aldrig märkt att man blir fulare efter barn födande? Tycker snarare kvinnor får något sorts starkt lugn över sig som alltid får mig att känna mig utanför eftersom jag inte har barn.

Och ja, jag är medveten om att ett litet barn är ett 24 timmars jobb och allt det där. Det jag inte förstår är att man inte tar hand om sig själv alls bara. Om jag inte minns fel så läste jag någonstans att en mamma inte orkat gå ut för att köpa bindor/tamponger åt sig själv utan istället använde ett av sina barns blöjor.... Jag vet inte vad som skulle krävas för att jag ska sätta på mig en blöja bara sådär.

PS: Bara för att jag skrev det här nu kommer jag ha blöja längre än mina ungar sen!

För trött

Känns som om jag börjar bli gammal. Är helt utmattad nu och ska nog kanske lägga mig snart.
Det verkar som om det inom kort kommer en ny bloggdesign vilket känns kul =)

Träning och spådomar

Spinningen var inställd idag så jag gav mig ut och sprang en runda runt strömmen trots regnet. Är precis tillbaka och det känns så himla skönt! Ska springa imorgon också trots att jag ska gymma med Mathilda under dagen.

Hittade en lite rolig sida där man kan spå sig själv. Jag ville se vem min blivande blir och fick upp följande beskrivning:

En yngre man med blont hår och blå ögon. Han är känslosam och romantisk men kan vara relativt oerfaren av seriösa relationer sedan tidigare. Troligtvis har han inte barn sedan tidigare. Han är i din ålder eller yngre.

Mitt svar på denna beskrivning blir: Hur tusan skulle det vara möjligt att jag skulle falla för en sådan? Mina killar är alltid lite äldre och för det mesta mörkhåriga? Aja det blir nog spännande att se om det slår in sen =)

Kika på sidan
här:

Nu kan man nog inte lita på detta till hundra men det är alltid lika kul!

Matlagning

Jag tror inte jag kan laga kyckling i ugn
Har lagt i fileerna nu och haft på olivolja och lite kryddor? Är det något mer eller är jag helt körd?
Efter detta är det meningen att jag ska få till klyftpotatis i ung men jag misstänker att jag även här är körd?



Kommer säkert inte se ut såhär fint!


Om att hantera den där gnagande skuldmedvetna känslan

Jag känner ofta skuld. Det kan vara skuld över vadsomhelst och hursomhelst. Jag kan exempelvis känna mig skyldig om jag tänker illa om någon och försöker gottgöra det genom att inte tänka så om någon.

Just nu känner jag skuld över att jag inte har körkort än, det börjar kännas väldigt idiotiskt att jag inte har körkort än eftersom jag lärt mig de svårare sakerna utan problem. Anledningen till min skuld och att jag inte har körkort är att jag motarbetas av mig lathet. En större tidsoptimist än mig själv kommer ni inte hitta. Det underliga och roliga med min tidsoptimism är att jag faktiskt hinner det mesta jag vill hinna med trots att det görs i sista sekunden.

Ett exempel nu är att jag ska jobba med att skriva om alla utspring och studenten. Det låter kul men ett problem är att jag måste vara på min vän Mathildas utspring samt hennes studentskiva och hänga med ut och festa på kvällen. Jag tror visserligen att det går att ordna men det krävs lite planering från min sida och att kolla upp tider. Ska nog slå en pling till redaktionen senare i veckan för att kolla upp allt sånt. De flesta fotografer på ungdomsavdelningen tar ju studenten själva så jag hoppas på att få en viss fotograf från Folkbladet att jobba med.

Ett annat exempel är att tajma tiden för min och Nadjas fest. När hennes vänner är bortresta är mina i stan och viseversa men jag tror fortfarande att det ska gå att ordna.

Jag känner dock en viss skuld inför allt detta eftersom jag vill att det ska fungera och samtidigt inte göra någon besviken.

Ingen motivation

Jag hatar nästan mig själv nu
Jag gör inget
Inget alls
Bara sitter här och glor och somnar lite då och då, är det depression på gång tänker jag?
Nej jag vet bättre än så, jag är en lat och omotiverad jävel för tillfället. Eller så är det helt enkelt så att jag inte är konstrurerad till att bara slappa och ta det lugnt. Jag vet inte hur man gör och det frustrerar mig när jag inte har någon motivation.

Imorgon då ska jag sätta igång och kämpa mig fram. Har omkring fem arbeten kvar i på distansstudierna sen anser jag mig själv vara klar. Jag sitter här med det första och kommer ingenstans det enda jag lyckas med är att lyssna på Blondie och försöka fundera ut vad tusan sångerskan där hette igen?

Nej jag ger upp nu, jag går till Nadja och hoppas på att promenaden till Sandbyhov piggar upp mig och får fart på allting. Såhär kan jag inte fortsätta.

Självdistans

Då och då kommer man på sig själv med att skämmas lite. Man tar miste på folk som egentligen är snäppet bättre än vad man trott. Människor med självdistans är det bästa som finns, som kan ta lite skämt på deras bekostnad och inte blir sura när allt inte passar dem.

Just nu sitter jag och slötittar på sjunde himlen som går på sämsta sändningstid. Kan det vara möjligt att folk verkligen lever sådär idyliskt där alla är förstående och stöttande? Jag är tveksam men jag märker också att jag ser dataskrämen väldigt suddigt på vänster öga! Förbannade linsen är fel igen fastän jag  bytte till en annan igår hos optikern, kul

Nu går jag omkring med kass skärpa och ser ena stunden tydligt och andra helt suddigt. Linserna börjar gå mig på nerverna och jag funderar på att strunta i hela saken.

Jag tycker om mig själv snäppet för mycket tror jag

Tandläkarbesök imorse
Allt gick bra och det kostade mindre än vad jag först trott men det är inte det jag vill ta upp här.

Jo om någon skriver något elakt till mig eller går på mitt utseende är det för att de tror att jag tar illa upp? Jag funderar på det själv....tar jag illa upp? Jag vrider och vänder på det men jag gör nog inte det tror jag. Alltså det känns lite obehagligt att få en elak kommentar här på bloggen men jag tar inte åt mig personligen. Att jag sedan kan klura ut vem det är som skriver är mindre viktigt, det viktiga för mig är att jag inte tar illa upp.

Personen i fråga har hakat upp sig rejält på mina två bilder där jag visar upp min bikini. Kommentarerna jag tagit bort gäller mest att jag borde skaffa större bröst för att fylla ut bikinin? Kommentaren är helt orealistisk, bör jag springa direkt och skaffa mig ett par bröst eller blir personen nöjd om jag så länge lägger in två strumpor där och fyller ut? Jag menar det är ju inte så att man gjort någon sensationell upptäckt när man ser att jag inte är Pamela Anderson när man påpekar det? Men sånt här har jag varit med om innan, någon liten osäker människa där som ser sig själv i spegeln och tänker - fy fan.
Det fanns sådana under högstadiet, gymnasietiden så jag antar att det finns sådana nu också. Problemet nu är bara att jag själv tycker jag är snygg och då spelar det väldigt lite roll vad andra tycker.
Känns lite obehagligt faktiskt att någon sitter och säger sådant för jag är ju nöjd så som jag ser ut. Inte ens om hundra personer skrev "skaffa tuttar" så skulle jag nog ens tänka tanken. Dock lite läskigt att någon tar sig den tiden att två gånger komma tillbaka och skriva det.

Fåfäng som jag är tror jag helt enkelt att personen i fråga är avundsjuk för att den aldrig kommer få se dem i verkligheten ^^

Outsiders

Kvällens program handlar om att älska och leva med flera.
Ett av paren har gjort så att de öppet har en älskare/älskarinna med samtidigt är gifta, har barn och bor ihop tillsammans. Jag vet inte men jag stör mig lite på det för hur mår barnen av detta? Som tonåring har man nog med att klura ut sig själv, att föräldrarna sen går igenom olika partner byten och liknande gör väl inte saken lättare.

Det andra paret är någon äckelgubbe på över 80 år som lever ihop med två kvinnor. Det kan jag mer acceptera eftersom deras relation inte skadar någon annan på något sätt. Sen att gubben är äcklig är en annan sak.

Jag vill dock ha min kille för mig själv under den tiden vi är tillsammans. Att dela honom med en annan kvinna skulle göra mig tokig och jag skulle bli djupt olycklig om han var kär i mig och en annan sammtidigt.
Som kvinna vill jag ha uppskattning och en kille som får mig att känna mig som en gudinna. Det fungerar inte om vi har partners vid sidan om tror jag.

Ny bikini

Att vädret idag inte är lika fint som igår hindrade inte mig från att köpa en ny bikini.

  

Annars så har ett sorts lugn sänkt sig över mig och jag går framåt igen.

En uppdatering

Sitter och tittar på "Sanningens ögonblick" igen och tycker det är lite bra.
Idag har jag faktiskt inte gjort något alls, var på stan och shoppade lite och sen gick jag hem och sov. Var helt utmattad som om jag sprungit hella natten eller så.

Dagen igår var underbart mysig och jag längtar verkligen efter att få sola och göra liknande saker oftare. Slänger in lite bilder istället för en massa text.











Det finns ju hårfärg faktiskt


Mr Twin Peaks på denna bild. Sexig och tilldragande på 90 - talet



Men vad tusan, det går att färga håret svart igen när man passar så dåligt i grått!

Hemkommen

Blir ett kort inlägg nu eftersom jag ska upp och äta och sen ge mig ut igen.

Igår var en underbar dag med Mathilda och solen. Vi solade hela dagen och hade en såndär välförtjänt dag igen. Kändes rätt att inte göra något när Mathilda fått jobb i sommar och jag kommit in på min utbildning.

Återkommer senare

Glad =)

Ibland märker man att man har riktigt bra vänner

Nadja skrev så fint om mig att jag måste dela med mig, tack tack =)

Nadjas Blogg

Nu ska jag iväg till Mathilda och göra en massa kul ^^

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Jag kom in
Ringde nyss och fick svaret - Men du blev antagen, du var väldigt duktig och föll alla i smaken!

JAG KOM IN PÅ SKOLAN JAG VILLE KOMMA IN PÅ MEST!!!!
Är väldigt glad nu, det är för tidigt att springa omkring i cirklar och sjunga men jag kanske gör det ändå
Det känns så otroligt skönt att veta att man kom in trots allt som krävts för att jag ska komma hit

Så era missnöjda och gnälliga människor där ute, kom inte till mig idag bara för jag är alldeles för glad och nöjd för att lyssna på er idag!

Okej nu går jag iväg och är glad!

Amy



Alltså seriöst, kan inte folk sluta fota den här stackars människan?

Om: Varför skriva blogg?

Många bloggare verkar ha utförliga svar och tankar kring sitt bloggande och anledningen till att de ger ut lite eller mycket av sig själva där. Jag har ingen anledning alls, jag skriver för att jag skriver bara.
Men att ge ut något privat som jag kanske antydde mer i början när jag precis började är en omöjlighet.
Jag menar man blir biten i rumpan bara man säger något opassande till människor ibland, tänk dig då att behöva stå för svars för varje liten tanke eller sak man någongång skrivit ned här?

Jag som person fungerar i vilket fall som så att när jag är arg så är jag verkligen arg. Inget är bra med människan jag är arg på, den är helt värdelös och dum i huvudet och ska helst gömma sig i en grotta och inte komma fram. Ja, nu är det så att jag känner så även för folk jag inte är rasande på längre men det är en annan femma.Det jag försöker komma fram till är helt enkelt att jag inte vill skriva ned något personligt riktat mot någon för att sen när den känslan gått över behöva stå för svars och inte veta vad jag ska säga riktigt....Men om jag nu någongång skulle råka göra det i alla fall så är det nog något jag kan stå för och därför har skrivit här.

Idag har det varit sådär underbart varmt och jag har njutit verkligen hela dagen. Gick på stan med min syster och träffade Mathilda på Indiska som inte direkt blev förvånad av att se mig där. Kan meddela att jag köpte en klänning som jag är hemskt nöjd med.
Imorgon blir det jogging, sola och grilla plus lite vin i Söderköping hos tidigare nämnda Mathilda. Ska hinna med att träffa Nadja på söndag och kanske lite andra människor om tiden räcker till. Har dock ett krav och det är att vi måste vara ute nu när det är fint väder.

En tråkig sak är att jag inte kommer kunna sova en sekund inatt eftersom jag är så nervös. Kan nog kanske skriva ned imorgon varför om jag överlevt natten.

Hemma nu

Kom precis hem till Norrköping
Nu följer en såndär tid då jag inte vågar skriva vad jag tror kanske sker för att jag är rädd att det inte sker då.
Provdagen gick i vilket fall bra. Ettstort plus för väldigt stora rum på skolan och ett ännu större plus för snygga killar och en riktigt söt jag kanske går i samma klass med.

Freud och jag någon dag

Ibland känner jag att jag skulle bli en väldigt bra psykolog, eller en analytiker....okej främst analytiker.
Psykolog är visserligen kul och något jag funderade på förut men jag tycker att analysera är mer spännande.

Människor överlag är för mig intressanta, speciellt om de är rädda, svartsjuka och har ett stort bekräftelse behov. Dessa negativa känslor och personlighetsdrag kan driva folk till väldigt mycket. De flesta människor som är elaka drivs ju av samma sak och det drev dem till att handla som de gjorde. Många av ens dåliga personlighetsdrag kan tyvärr döljas med att man uppför sig som A: antigen en martyr eller B: skriker högst för att få tyst på alla andra.

Undrar vilka dåliga personlighetsdrag jag besitter som ibland driver mig till att bete mig dåligt?
Min personliga gissning är stolthet, arrogans och högfärdighet men det finns säkert mera som jag inte ser än.

Okej anledningen till denna flummiga text beror nog på att jag är lite nervös. Imorgon åker jag till Vetlanda och jag är orolig för hur det ska gå. Jag har fått rätt mycket stöd och uppmuntring men som vanligt är jag rädd att de har fel och tror alldeles för mycket och bra om mig.

Prioriteringslista för idag

1. Skriva klart recension och skicka
2. Plugga teori inför körkortet
3. Skicka in ett arbete
4. Packa och planera inför imorgon
5. Fylla på mobilen

HAHAHA



okej, det är dags att sova när man skrattar länge åt detta

Lukten av vår och sommar

Promenaden runt Strömmen gjorde mig glad och gott. Älskar den där stickande doften av vår i näsan, känns hoppfullt och som om allting kommer ordna sig. Alla minnen från förr och nu kommer tillbaka och man uppskattar det och dem man har. Jag verkar dock vara en människa vars smärta och njutning går hand i hand, varje gång jag tänker på ett bra minne eller en bra tid så svider det till, det gör ont i mig.

Minnen överlag tror jag svider i mig eftersom minnen är upplevelser från en tid man saknar som längre inte finns.

Jag orkar inte rubriker hela tiden

Jag gillar den nya plattformen, den är fin och verkar bra

Dagen har gått åt att skriva diverse saker till tidningar och distansplugg. Det är mindre än en månad kvar innan distansplugget är slut vilket jag längtar efter med hetta! Funderar på ett ta bort en kurs eftersom jag nog inte behöver den men jag får se hur det blir med det.

Sitter här med ett arbete och en recension och kom på en passande mening en tjej jag brukade vara vän med skrev på sin blogg som beskrivning:

"Alltid stör det någon"

Ska ge mig ut på en promenix nu och se vad för snilleblixtar jag kommer hem med!

Bloggen flyttats och sommaren är kaotisk

Min blogg flyttades över till den nya plattformen idag. Jag hoppas det inte är lika segt nu och att inställningarna är desamma och inte krångliga. Vi får väl se hur det hela går.

Idag har jag skrivit klart min krönika men inte skickat in den än, jag ska jobba lite mer med den tror jag. Annars är frustrationen över att jag inte får arbete gjort enorm. Känslan och disciplinen infinner sig helt enkelt inte alls nu.

Jag åker iväg till Vetlanda på onsdag eftermiddag och känner mig nervös. Helt ärligt så är jag skraj för att göra bort mig, framstå som konstig och helt enkelt vara en av dem de inte ens överväger att ta in på folkhögskolan. Jag kan leva med att jag inte kom in för att alla andra hade så mycket mer erferenhet och skriv vana men att inte komma in bara för att jag gör bort mig klarar jag inte. Då blir jag riktigt sur och ledsen. Ett annat krångel är att jag på fredag morgon ska infinna mig i Göteborg också....underbart, underbart

igår insåg jag och min kära familj att sommaren kommer bli hemsk. Det finns ingen tid för något och alla resor vi vill klämma in går helt enkelt inte. Det är meningen att jag och Nadja ska fira vår 20 års dag den 28:e juni. Det är framflyttat pga ingen är hemma i slutet av juli och jag flyttar så det blir tajt. Okej, det kan vi nog leva med
MEN jag ska uppenbarligen åka till Bosnien och Kroatien dagen efter, dvs 29:e juni med min familj för att sen möta upp Ena och resten där nere......

Okej, det kanske jag också kan leva med... Då åker jag den 29:e och kommer tilbaka ungefär den 19:e juli för att sedan den 20:e juli åka till Italien med Nadja i åtta dagar!
Men vet ni vad...det kan jag också gå med på, det är helt lugnt. Jag tänkte nämligen  - Ja, men vad skönt då har jag två veckor att vara här hemma och förbereda mig inför flytten och skolstarten i mitten av augusti!

MEN vad vore universum om det inte vore krångligt? Igår hör min kusin Elvira av sig från Kanada på msn och meddelar följande - Amra, jag ska gifta mig den 16:e augusti! Jag kan förstå om ni inte kan komma men jag skulle verkligen vilja att ni kom så jag hade någon släkt här iaf......

Och jag vill åka, jag vill åka till Kanada och vara med på hennes bröllop, det har hon förtjänat, helt klart den enda frågan är hur tusan ska jag göra det då? Om skolstarten är den 18:e augusti hur gör jag då???

Jag sitter här med en pirrande känsla i kroppen och en het önskan om att allt ska gå vägen så jag verkligen kan åka till Kanada i kanske 1,5 veckor om jag åker direkt efter Italien?
Den människa som kommer till mig och säger att semester är för avslappning tillhör nog inte min släkt någonstans....fast å andra sidan skulle jag aldrig vilja ha det på något annat sätt!

Det värsta som kan hända

Samtidigt som jag skriver en krönika, ett arbete och chattar med lite folk på msn kastar jag en blick på programmet "Sanningens ögonblick" som går på femman just nu.
Alla har väl ett hum om vad det handlar om och nu är det en kille som just besvarade frågan om han varit otrogen mot sin flickvän eller inte? Han svarar ja och kameran zoomar in hennes ansikte riktigt nära för att se reaktionen.

Jag måste ge denna tjej en massa beröm, hon reagerar som jag hade gjort, biter ihop till max och ser sin kille i ögonen. Jag förstår inte detta, självklart får de skylla sig själva som ställer upp men att innan inte förvarna om vilken fråga som kan tänkas komma upp så hon inte sitter där helt chockad. Det måste vara det värsta någonsin, att vakna upp på morgonen med en känsla av att allting är bra för att inom 24 timmar sitta framför hela Sverige och få veta att ens pojkvän tycker man ska ha silikonbröst, gillar blondiner bättre trots att man är brunett, tycker andra killars tjejer är snyggare och för att sen avsluta det hela med att han varit otrogen. Sådana bekännelser är något man ska ta privat och inte vara helt hjärtslös som denna kille är.

Jag hoppas innerligt att jag slipper sådana bekännelser i mitt liv, vare sig de är inför hela Sverige eller bara mellan oss två.

En tanke

Vet ni vad, ibland är jag bara arrogant och högfärdig och tycker jag är bra
Inte ofta
Men ibland är jag så

Ständigt på språng

Det händer så mycket i mitt liv men framförallt mycket inom mig. Har precis bokat tågresa till Vetlanda, det känns bra men på måndag kommer jag vara ett nervöst vrak.
Vi har köpt en ny bil idag också, den är stor, fin och blå...glömde självklart vilket märke den var men det viktiga är att 
Mamma - bagageutrymmet är så stort att två vuxna människor kan få plats i det.
Hmm ja det är väl bra antar jag, undrar vilka människor vi kommer köra omkring där.
Bilen har också en rolig detalj, backen ligger precis bredvid ettans växel...det blir ett kul äventyr imorgon när jag har i backen istället för ettan när vi ska starta från rödljus....

Ska strax ge mig iväg för att besöka Nadja, efter besöket där blir det nog att plugga och fixa med Folkbladet tror jag. Igår var jag ute en sväng med Ena och Esmina vilket var trevligt. Funderar just nu på var jag ska klämma in träning under veckan som kommer, är ju på resande fot nästan hela tiden. Får kanske ta och springa lite ikväll, känner mig sugen och min kropp behöver det nu för att må bra.

Känsloförändringar

Okej jag tar tillbaka den där känslan jag hade förut. Just nu känner jag bara att jag tycker om alla och inte är arg på någon. Jag vägrar, jag vägrar känna på något annat sätt.

En annan tanke: Det är underligt det här med skrivande. Jag har nu under åtta års tid arbetat för tidningar. Det är skumt att man ibland kör fast på de allra enklaste sakerna man alltid gör på rutin och utan problem. Jag sitter fast här med en bokrecension för att inga tankar eller inspirerande meningar vill komma till mig. Jag får lämna detta till imorgon tror jag.

Tycker min Nadja är otroligt stark förövrigt som klarar allt hon gör just nu. Bara för att hon är så tuff får vi nog en helvetets kul sommar tillsammans nu.

Imorgon är det ett besök hos Ena och shoppa på stan med mammsen som gäller, jag tror på att det blir en riktigt bra dag om jag lyckas klämma in lite andra nyttigeheter också. Distansplugg och att skriva recensionerna plus en krönika står högt på listan.

INTERNET ÄR TILLBAKA

Det var bara det.

Om att känna sig nedtyngd och känslan av att inse att man faktiskt är/har varit nedtyngd

Där blev det en rubrik att bita tag i. Jag är lite inne i mitt fokuserade och en aning antisociala humör.
Nästa vecka avgörs min framtid på många sätt och allt annat bara bleknar i jämförelse till hur viktigt detta är för mig. Jag kommer på mig själv med att faktiskt sätta mig ned och bara känna efter hur jag egentligen mår.
Sen det här året började, eller kanske sen november förra året har jag varit under en enorm press på alla sätt och vis. Jag har inte alls tänkt på det eller upplevt det som särskilt jobbigt förutom nu när det är knappt en månad kvar av allting.

Jag verkar ha ridit ur stormen men jag vet faktiskt inte om jag segret än eller inte. Det enda jag med all säkerhet vet här är att små petitesser inte är något livet borde fokuseras på.
Okej, nog om filosofiskt dravel.

Min egna dator har fortfarande inget internet och universum förväntar sig att jag ska kunna skriva allt till Folkbladet på denna dator jag sitter vid nu. Okej säger jag bara, vi gör ett försök.
Valborg firades väldigt odramatiskt med lugn, jobb och film med Mathilda. Vi önskade nog båda att vi gjort något mer, men jag personligen hurrar som sagt inte högt för dramatik och jobbiga fyllor.

Känslan av att befinna sig i ett vakum håller i sig. Det är faktiskt en rätt smart sinnesstämning att befinna sig i. Bara det som är av intresse och nytta kommer igenom medan allt annat flyter omkring utanför men landar inte på mig.
Vi kan ta ett exempel på en situation: Att få reda på att människor man haft respekt för inte är det man trodde brukade göra mig och skulle vanligtvis göra mig uppröd. Väldigt upprörd och även kanske så upprörd att jag ägnar dagar åt att fundera. Men nu när jag känner som jag känner känns det liksom inte. Jag rycker bara på axlarna och tänker - Jaha, det var det då.

Ja nu blev det visst lite filosofi ändå men det var det jag kände för just nu.