Mammor

Vilken debatt det blivit kring det här med ammande mammor. Debatten har alltid varit igång mer eller mindre men efter att facebook bestämt sig för att förbjuda bilder på mammor som ammar sina barn är den större än någonsin.

Det jag frågar mig själv är: Kommer jag också förlora vettet när jag får barn? Förstår dessa kvinnor verkligen inte vad det är som provocerar och stör så mycket?
Argummentet - "Barn måste äta och vi kan inte sitta hemma och ge föda utan att gå ut" är absurt. Det är väl ingen i hela världen som blir arg över att en kvinna ger sitt barn mat? Facebook är inte heller arga över det. Det som är provocerande på alla lunchställen, cafeer, parker ja överallt är när man tar sig friheten att slänga fram ett bröst hursomhelst. Ett bröst, en bröstvårta är just det oavsett vad som hänger i andra änden? Ovasett om det är ett barn som äter, piercing eller något helt annat.

Argummentet: "Det är naturligt" håller inte heller. Det är också naturligt att bajsa, kissa, ha sex och klia sig på intima ställen men gör vi det när vi äter lunch? Nej! Debatten är väldigt svår att hålla konstruktiv då dessa kvinnor helt enkelt förlorar vettet och tar varje argumment hur konstruktivt det än är som något personligt påhopp. Som om hela världen är emot dem och deras bröst. Som om någon blir arg över att en liten, vacker bebis får mat? Tykcer faktiskt att de borde vara så pass vettiga att de kan förstå att människor anser ett bröst som slängs ut på bordet ute är stötande och störande?

Det är också bevisat att barn behöver lugn och ro när de äter. Varför inte ta med en filt att lägga över eller gå undan lite och unna sitt barn den tid det behöver?
Rent personligen förstår jag heller inte de mammor som hänger ut sina nyfödda på en av världens mest trafikerade sajter? Har ditt barn ingen integritet? Om det nu är en sådan vacker stund mellan mor och barn varför då lägga ut bilder på dig själv där dina bröst öppet syns och barnet är det sista någon egentligen fokuserar på?

Jag påstår inte att alla kvinnor ammar på detta vis. Långt ifrån, men som med allting i den här världen är det de mest extrema som hörs längst.
Är det inte bara så att denna grupp av ammande mammor helt enklet vill ha uppmärksamhet och har hittat ett sätt att kunna visa upp sig och använder ammandet som en täckmantel?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback